Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
9. 5. 2016,
17.24

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

1

Natisni članek

Nogometna zveza Slovenije Telekom Slovenije Stožice Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija

Ponedeljek, 9. 5. 2016, 17.24

6 let, 7 mesecev

Tako gledanega derbija pa še ne

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

1

Večni derbi med Olimpijo in Mariborom, ki je v soboto osrečil navijače vijolic na razprodanem štadionu v Stožicah, je po raziskavah spremljalo skoraj 400 tisoč Slovencev. To je nov rekord televizijske gledanosti slovenskih športnih dogodkov v zadnjem desetletju.

Maribor je v Stožicah premagal Olimpijo in pred rekordnim številom gledalcev, zbralo se jih je kar 14.500, osvojil zlata vredne točke v boju za državni naslov. Večna tekmeca sta s skupnimi močmi poskrbela za nov presežek v slovenskem športu, saj je njun obračun tako ali drugače v prenosu spremljalo najmanj 391.615 gledalcev.

S tem so nogometaši Olimpije in Maribora že četrtič zapored poskrbeli, da je padel rekord televizijske gledanosti slovenskih športnih dogodkov v obdobju od leta 2006 pa vse do danes. Večni derbiji med najboljšima slovenskima kluboma postajajo vedno bolj zanimivi za celotno Slovenijo.

Nogometna zveza Slovenije (NZS) poroča, da si je po podatkih mednarodnega raziskovalnega podjetja AGB Nielsen Media Research največji slovenski derbi v ciljni skupini 4+ v najbolj gledanem trenutku ogledalo kar 377.115 gledalcev. Ta številka predstavlja kar 40 odstotkov vseh gledalcev, ki so bili v tistem času pred televizijskimi sprejemniki, pri čemer je nemogoče izmeriti tudi tiste, ki so si tekmo ogledali v skupinah na javnih mestih.

Na tribunah vedno več ljubiteljev nogometa

Rekordni podatki televizijske telemetrije dokazujejo, da priljubljenost Prve lige Telekom Slovenije strmo narašča. Partnerstvo televizijske hiše PRO PLUS, NZS in Telekoma Slovenije je v sezoni 2016/17 omogočilo razcvet (medijskega) zanimanja za slovensko nogometno prvenstvo, ki beleži vedno večjo obiskanost srečanj. V tej sezoni se je na štadionih zbralo že več kot 250 tisoč gledalcev, kar je za 40 odstotkov večje število od prejšnje sezone.

Tribune so bile pred srečanjem obarvane v zeleno-belo, nato pa jih je zadetek Marcosa Tavares ovil "v črno". | Foto: Tribune so bile pred srečanjem obarvane v zeleno-belo, nato pa jih je zadetek Marcosa Tavares ovil "v črno".

Sezone 2016/17 še ni konec. Do konca bodo odigrani še trije krogi. Zadnji bo na sporedu 21. maja, ko se bo Olimpija v Stožicah pomerila s Krko, Maribor pa bo v Ljudskem vrtu pričakal Gorico.

Ne spreglejte