Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
14. 11. 2011,
14.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Slaviša Stojanović Boštjan Cesar

Ponedeljek, 14. 11. 2011, 14.19

8 let

Stojanović ostaja skrivnosten

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Selektor slovenske nogometne reprezentance Slaviša Stojanović je na novinarski konferenci pred torkovo prijateljsko tekmo z ZDA ostal zvest samemu sebi in ni razkril nič konkretnejšega.

"Zadovoljen sem s tem, kar sem videl v te dneh. Fantje so pridni, delajo dobro. Z njimi je užitek sodelovati. Vse je v najlepšem redu. Naredili smo vse, kar smo si želeli," je priprave na tekmo, ki bo v torek v Stožicahob 18.15, opisal Slaviša Stojanović, ki bo debitiral v vlogi selektorja najboljše slovenske vrste. O tem, s kakšno postavo se bo po robu postavil Jürgenu Klinsmannu, in kdo bo novi kapetan Slovenije, kar sta vprašanji, ki najbolj zanimata slovensko javnost, ni želel govoriti. "V glavi imam formacijo, s katero bom igral. Tudi začetno enajsterico načeloma že poznam. Vprašljiva je le ena, morda dve poziciji. Kdo bo igral za napadom in kdo na desni strani zvezne vrste. Kdo bo kapetan, boste videli jutri. Tako, kot sem rekel, odločil se bom do torka," je sedmo silo razočaral selektor, ki se bo o kapetanu odločil med Boštjanom Cesarjem in Samirjem Handanovićem, oba sta bila prisotna tudi na novinarski konferenci. Zdi se, da je v manjši prednosti v boju za kapetanski trak vratar italijanskega prvoligaša Udineseja. Kakšna bo postava? Pričakovati gre formacijo 4-2-3-1, v kateri bo obrambna vrsta ob nesporni številki ena Handanoviću sestavljena iz Cesarja, Bojana Jokića, Miša Brečka in Marka Šulerja. V napadu bo zagotovo Tim Matavž, na mestu defenzivnih vezistov gre pričakovati Armina Bačinovića, medtem ko je drugo mesto nekoliko bolj vprašljivo. Morda ga zasede Dare Vršič, morda Darijan Matić ali celo Rene Krhin. V napadu bo zagotovo Tim Matavž, na levi strani zvezne vrste Andraž Kirm, za preostali mesti se borijo Josip Iličić, Zlatan Ljubijankić in Valter Birsa. Najbolj realno se zdi, da bo na desni strani zaigral Ljubijankić, za napadalcem pa Iličić. "Zadnji trening bo dal odgovor na vprašanji, ki jih imam," je povedal Stojanović in nekaj besed namenil Krhinu in Dejanu Lazareviću, ki sta se izbrani vrsti priključila po prihodu iz mlade reprezentance. "Ali bosta dobila priložnost, je odvisno predvsem od tega, kako bo potekala tekma. Gre za prijateljsko tekmo, imamo šest menjav, zato bo marsikdo pričakal priložnost. Ker imamo manj možnosti na poziciji defenzivnega vezista, ima več možnosti za nastop Krhin, medtem ko je na igralnem mestu Lazarevića konkurenca veliko večja," pravi Stojanović.

Vrniti navijače na tribune

Nasproti bodo v torek zvečer stali Američani, ki so prijateljsko tekmo odigrali že v petek in v Parizu proti Franciji izgubili z 0:1. "Američane smo si ogledali. Ogledal sem si kar nekaj njihovih tekem. Tri pod vodstvom zdajšnjega selektorja in dve pod vodstvom nekdanjega selektorja Boba Bradleyja. Njihova glavna prednost je odlična fizična pripravljenost. Zelo so nevarni ob prekinitvah, ko v nasprotnikov kazenski prostor prihaja šest njihovih nogometašev. Imajo določene uigrane akcije, ki jih vseskozi ponavljajo. To so njihove dobre stvari. Vseh 90 minut so maksimalno skoncentrirani, zato bomo morali biti zelo pazljivi. Imajo tudi nekaj slabih stvari, seveda. Skušali jih bomo izkoristiti," o nasprotniku, proti kateremu bo debitiral v vlogi selektorja, pravi nekdanji trener Domžal. Nato sta do besede prišla še nogometaša, ki bosta ena ključnih za prihodnost slovenskega reprezentančnega nogometa. "Glede kapetanskega traku pri nas ni nobenih dilem, nobenih prerekanj. Tisti, ki bo kapetan, ga bo doletela velika čast, a vprašanje kapetana ni toliko pomembno. Najbolj pomembno je, da odigramo dobro in pridemo do dobrega rezultata. Želimo si zmagati. Zmaga nad ZDA bi bila pomembna za samozavest in dobra spodbuda za navijače, ki so v zadnjem času malce izgubili vero v slovensko reprezentanco," o padcu zanimanja za reprezentančne tekme – za tekmo proti ZDA je bilo doslej prodanih le 6000 vstopnic, bojkot navijanja pa so napovedali tudi pristaši organizirane ljubljanske skupine Green Dragons -, pravi branilec italijanskega Chieva Cesar. "Pred nami je začetek nove zgodbe. Vsi, od prvega do zadnjega, se moramo potruditi, da bo šla v pravi smeri. V nogometu, tako kot povsod v življenju, so vzponi in padci. Mi smo doživeli oboje in seveda upamo, da bo šla naša rezultatska krivulja spet navzgor. Glede malega števila prodanih vstopnic pa lahko rečem, da ja na to zagotovo vplival tudi zgodnji začetek tekme, marsikdo namreč nima časa. Odločitev Green Dragons spoštujem in je ne bi komentiral. Na koncu pa je jasno le to, da se o vsemu odloča na igrišču. Igrišče razkrije vso resnico. Če bomo na igrišču pravi, bodo prišli tudi navijači," pa je v svojem slogu – jasno in odločno – razložil Handanović, ki bo skupaj s soigralci danes ob 15. uri opravil še trening v Domžalah, nato pa se začne odštevanje ur do tekme z ZDA.

Ne spreglejte