Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
4. 10. 2016,
20.21

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Kevin Kampl Srečko Katanec kvalifikacije za SP 2018 Bayer Leverkusen Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid

Torek, 4. 10. 2016, 20.21

6 let, 6 mesecev

Zadnji mesec slovenskih reprezentantov (statistika)

Kampl jih je resnično odigral največ

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25
Kevin Kampl | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski reprezentant Kevin Kampl je presenetil z neudeležbo na reprezentančni akciji. Kot osrednji razlog, zaradi katerega se ni odpravil na Brdo pri Kranju, je navedel utrujenost. Selektorju Srečku Katancu je povedal, da je v zadnjem mesecu odigral preveč srečanj. Statistika je potrdila, da je med vsemi Katančevimi izbranci na igrišču prebil največ minut.

Selektor slovenske izbrane vrste Srečko Katanec se je težko sprijaznil s tem, da na zelo pomembnih tekmah ne bo mogel računati na pomoč 25-letnega zveznega igralca Bayerja iz Leverkusna. Zaveda pa se, da je Kevin Kampl v zadnjem mesecu zbral tako veliko nastopov, da potrebujejo njegova pljuča dodaten počitek in svežino. 

"Če greste pogledat statistične podatke o njegovih zadnjih igrah, lahko vidite, zakaj je Kevin 'prekurjen'. Če je imel na zadnji tekmi v 90 minutah (le) 30 stikov z žogo, je verjetno res nekaj narobe. Vem, kako je, če odigraš devet tekem v enem mesecu,'' je po torkovem treningu na Brdu pri Kranju dejal selektor, ki je nepričakovano ostal brez enega od najmočnejših orožij za dvoboja s Slovaško in Anglijo.

Kaj je o odsotnosti Kampla povedal selektor Katanec?

Slovensko javnost je pri tem začudil podatek, da je utrujeni Kampl v torek opravil trening z zdesetkano zasedbo Bayerja, katerega so med reprezentančnim premorom zapustili mnogi zvezdniki.

Ne devet, ampak osem

Slovenski reprezentant, ki bo v nedeljo dopolnil 26 let, je v zadnjem mesecu odigral vse dvoboje lekarnarjev od prve do zadnje minute. Pet nastopov je zbral v nemškem prvenstvu, dva v ligi prvakov, enega pa v državnem dresu, točno mesec dni po dramatičnem srečanju v Vilni, ki se je razpletel brez zmagovalca. Slovenija je proti Litvi osvojila točko (2:2).

Nogometaš Nastopi Za koga je nastopil od 4. septembra do 4. oktobra? Minute
Kevin Kampl 8 7 - Bayer Leverkusen in 1 - reprezentanca 720
Jan Oblak 8 7 - Atletico Madrid in 1 - reprezentanca 720
Nejc Skubic 7 6 - Konyaspor in 1 - reprezentanca 621
Valter Birsa 6 5 - Chievo Verona in 1 - reprezentanca 488
Roman Bezjak 6 5 - Darmstadt in 1 - reprezentanca 427
Benjamin Verbič 7 6 - Köbenhavn in 1 - reprezentanca 377
Miral Samardžić 4 3 - Henan Jianye in 1 - reprezentanca 360
Robert Berić 6 5 - St. Etienne in 1 - reprezentanca 357
Josip Iličić 5 4 - Fiorentina in 1 - reprezentanca 311
Milivoje Novaković 5 4 - Maribor in 1 - reprezentanca 292
Rene Krhin 4 3 - Granada in 1 - reprezentanca 291
Boštjan Cesar 4 3 - Chievo Verona in 1 - reprezentanca 280
Bojan Jokić 1 0 - Villarreal in 1 - reprezentanca 90

Statistični pregled nastopov reprezentantov, ki so zaigrali na srečanju v Litvi, je razkril, da se je selektor pri navajanju podatkov zmotil, saj Kampl v zadnjem koledarskem mesecu ni odigral devet, temveč osem tekem. Na igrišču je prebil maksimalnih 720 minut.

Kampl osemkrat več od Jokića

Edini soigralec, ki se lahko pohvali z enako izkušnjo, je vratar Atletica Jan Oblak. Škofjeločan je za razliko od neumornega vezista iz Solingena dvoboje prebil med vratnicama, tako da so njegova pljuča manj trpela od Kamplovih. Zadnji je v Nemčiji tako spoštovan, da si je v prejšnji sezoni prislužil mesto v najboljši enajsterici bundeslige.

Vaše mnenje: Zakaj Kevina Kampla ni v reprezentanci?

  • Zaradi utrujenosti
    23,15 %
    229 glasov
  • Zaradi bojkota
    76,85 %
    760 glasov
Oddanih 989 glasov

Naslednji na lestvici slovenskih reprezentantov, ki so v zadnjem mesecu odigrali največ srečanj, je branilec Konyasporja Nejc Skubic, več kot 400 minut pa sta na igrišču prebila le še Valter Birsa in Roman Bezjak. Najmanj je igral izkušeni levi bočni branilec Bojan Jokić. Odigral je tekmo v Litvi, nato pa v Španiji kar mesec dni ni kandidiral za tekme Villarreala.

Osem nastopov je v zadnjem mesecu zbral tudi prvi vratar slovenske reprezentance Jan Oblak. | Foto: Guliverimage/Getty Images Osem nastopov je v zadnjem mesecu zbral tudi prvi vratar slovenske reprezentance Jan Oblak. Foto: Guliverimage/Getty Images

Kampl si je v zadnjih letih ustvaril status slovenskega reprezentanta, ki na leto odigra največ tekem. Zaradi utrujenosti ni še nikoli zavrnil reprezentančnega vabila, vse do ponedeljka, ko je selektorju po SMS-sporočilu poslal obrazložitev, da ga tokrat ne bo v Slovenijo. Tokrat se je odločil, da je preveč izmučen.

Ne spreglejte