Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
21. 11. 2017,
10.30

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

Spartak Moskva NK Maribor NK Maribor UEFA liga prvakov Massimo Carrera Luiz Adriano Roman Zobnin Georgi Džikija Quincy Promes

Torek, 21. 11. 2017, 10.30

12 mesecev

Pri Spartaku napovedujejo pohod na zmago

Lažen preplah v Moskvi pred tekmo z Mariborom

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Massimo Carrera | Foto Reuters

Foto: Reuters

Čeprav so septembra na tekmi v Mariboru osvojili le točko, lahko pa bi tudi izgubili, se pri ruskem prvaku Spartaku pred novo tekmo v ligi prvakov proti slovenskemu prvaku zdijo zelo samozavestni, pred razprodanim domačim štadionom so tokrat prepričani v uspeh. Rusom bi zmaga odprla vrata osmine finala.

Rusi so, čeprav ni veliko manjkalo, da bi pred dvema mesecema v Mariboru padli (tekma se je končala z remijem z 1:1), danes proti Mariboru favoriti. O tem ni dvoma. Samo njihov najdražji nogometaš Quincy Promes je na svetovnem nogometnem trgu vreden enkrat več kot celotna mariborska odprava, ki je prišla v Moskvo.


Iz arhiva:


Spartak je po točki v Mariboru remiziral še doma z Liverpoolom in v tretjem krogu navdušil proti Sevilli, premagal jo je kar s 5:1, in to na štadionu Otkritije, kjer bodo danes zvečer Moskovčani prepričani, da bo nogometni palček iz Maribora padel.

Kako se bo končala današnja tekmi v Moskvi?

  • Z zmago Spartaka.
    51,31 %
    332 glasov
  • Z remijem.
    13,29 %
    86 glasov
  • Z zmago Maribora.
    35,39 %
    229 glasov
Oddanih 647 glasov

Če se bo to zgodilo, bi se lahko Spartak, ki s petimi točkami za dve zaostaja za Sevillo na drugem in še eno več za Liverpoolom na prvem mestu skupine E, resno nadejal uvrstitve med najboljših 16 v Evropi.

Zanima ga samo zmaga

Pri Spartaku so v igri za napredovanje. | Foto: Reuters Pri Spartaku so v igri za napredovanje. Foto: Reuters Redni udeleženec lige prvakov, v njej nastopa že 12., je proti Mariboru, ki je do zdaj v najmočnejšem evropskem tekmovanju odigral 15 tekem in le enkrat zmagal, seveda upravičeno samozavesten.

Toda če bodo Moskovčani samozavestni preveč in bodo Mariborčane podcenjevali, se jim to lahko maščuje. Darko Milanič in njegovi nogometaši se nad tem zagotovo ne bi pritoževali.

Trener Spartaka je večer pred tekmo sicer povedal, da je pred njim pomembna tekma, a o Mariboru ni govoril prav veliko. Morda znak, da je tri točke že vračunal vnaprej.

"Ne bo lahko, saj gre za tekmo lige prvakov, ki je posebno tekmovanje. Ne želim gledati na lestvico. V vsakem primeru gremo na zmago. Zanima me samo naša tekma. Ne zanima me, kaj se bo dogajalo na tekmi med Sevillo in Liverpoolom. Za nas je pomembno le, da mi zmagamo," je povedal Massimo Carrera in se v nadaljevanju dotaknil tem, ki s tekmo proti Mariboru nimajo prav veliko skupnega.

Ruski reprezentant Roman Zobnin se je uspešno vrnil po petmesečni odsotnosti. | Foto: Getty Images Ruski reprezentant Roman Zobnin se je uspešno vrnil po petmesečni odsotnosti. Foto: Getty Images

Proti Mariboru tudi ruski reprezentant, ki se je vrnil po petih mesecih

Spregovoril je o ruskem reprezentantu Romanu Zobninu, ki se je pred tremi dnevi pri prvenstveni zmagi v Krasnodarju (4:1) vrnil po dolgotrajnem okrevanju po junijski poškodbi. "Pripravljen je in to je dobro," je napovedal, da bo na 23-letnega vezista računal tudi na tokratni tekmi.

Spartak Maribor Infografika | Foto: Marjan Žlogar Foto: Marjan Žlogar

Potem je nekaj besed namenil še Serdarju Tasciju in statusu o njegovi prihodnosti, ki je še nedorečena. Njegova pogodba s Spartakom namreč po koncu sezone poteče.

"Že nekaj časa se pogovarjamo o tem. Ljudi v upravi sem prosil, naj se še naprej pogajajo za podaljšanje pogodbe z njim in upam, da bodo uspešni. Je zelo pomemben člen našega moštva, zato je jasno, da si ga želim v svoji ekipi še naprej," je Carrera povedal o nemškem branilcu.

Spartak od Maribora do Moskve:

Spartak : Ural 2:0 (prvenstvo, 30. september)

Ahmat Grozni : Spartak 1:2 (prvenstvo, 13. oktober)

Spartak : Sevilla 5:1 (liga prvakov, 17. oktober)

Spartak : Amkar Perm 0:0 (prvenstvo, 21. oktober)

Spartak : Spartak Nalčik 5:2 (pokal, 25. oktober)

Rostov : Spartak 2:2 (prvenstvo, 28. oktober)

Sevilla : Spartak 2:1 (liga prvakov, 1. november)

Spartak : Ufa 3:1 (prvenstvo, 5. november)

Krasnodar : Spartak 1:4 (prvenstvo, 18. november)

Nemec obljublja, da ne bodo razočarali

Serdar Tasci obljublja boj za zmago. | Foto: Reuters Serdar Tasci obljublja boj za zmago. Foto: Reuters Prav 30-letni nekdanji občasni nemški reprezentant je ob njem sedel na novinarski konferenci pred tekmo z Mariborom.

"Trener nam je naročil, da moramo igrati podobno, kot smo proti Liverpoolu in Sevilli. Ne mislim, da bomo imeli težave z motivacijo, saj gre za tekmo lige prvakov. Še vedno se spominjam vzdušja s prejšnjih tekem, bilo je fantastično," je povedal Tesci, ki je z Nemčijo leta 2010 na svetovnem prvenstvu osvojil bron.

"Naši navijači Spartaka nekaj časa niso spremljali v ligi prvakov, zato so nas podpirali še bolj bučno kot nas sicer. Dali bomo vse od sebe, da jih ne bomo razočarali," je obljubil navijačem Spartaka. Teh naj bi se na tribunah objekta, ki bo gostil tekme naslednjega svetovnega prvenstva, zbralo 44 tisoč. Štadion bo poln.

Pri Spartaku so prepričani, da se bodo na Otkritije Areni skupaj z navijači veselili zmage. | Foto: Reuters Pri Spartaku so prepričani, da se bodo na Otkritije Areni skupaj z navijači veselili zmage. Foto: Reuters

Večer pred tekmo je med navijači Spartaka zavladala panika

Pri Spartaku, ki mu z branjenjem prvenstvene krone v Rusiji ne kaže najbolje (po 17 tekmah za vodilno Lokomotivo iz Moskve zaostaja za osem točk), bodo zagotovo pogrešali tri nogometaše. Jano Ananidze in Georgi Tigijev sta poškodovana, Georgi Džikija je kaznovan.

Za preplah med pristaši Spartaka je poskrbela novica, da je na zadnjem treningu pred tekmo z Mariborom kar peterica pomembnih nogometašev Spartaka trenirala po individualnem programu.

Luiz Adriano, Andrej Eščenko, Ze Luis, Lorenzo Melgarejo in Denis Glušakov so vadili ločeno od ekipe, a pri Spartaku mirijo navijače in zatrjujejo, da je vprašljiv samo nastop zadnjega.

Ne spreglejte