Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
20. 11. 2017,
11.05

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Spartak Moskva UEFA liga prvakov Darko Milanič Aleksander Rajčević Quincy Promes Luiz Adriano

Ponedeljek, 20. 11. 2017, 11.05

1 leto

NK Maribor odpotoval v Rusijo

Milanič verjame v moskovski čudež

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

2

NK Maribor NK Olimpija plts | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

"Pričakujem super tekmo," se trener Maribora Darko Milanič veseli torkovega gostovanja v Moskvi, kjer bodo vijolice lovile zadnji vlak za osvojitev vsaj tretjega mesta v skupini. Vijoličasta zasedba pri Spartaku ne bo najmočnejša. Zaradi zdravstvenih težav ne bo Zahovića, Šmeja, Inbroma in Rajčevića, ki je končal letošnje nastope.

Ko so se slovenski prvaki v prejšnjem krogu lige prvakov odpravili v Liverpool, jim jo je zagodlo letalo. Zaradi tehničnih okvar so morali počakati na novega prevoznika, pot na Otok pa se je močno zavlekla. Tokrat, ko se vijolice pripravljajo na gostovanje v rusko prestolnico, je bilo drugače. Mariborska odprava se je v Moskvo odpravila malce pred 9. uro, na letalu pa zaradi zdravstvenih težav ni bilo štirih nogometašev.

Rajčević brez nogometa vsaj tri tedne

Manjkali so najboljši strelec v prejšnji sezoni Luka Zahović, branilec Denis Šme, zadnji poletni novinec Or Inbrom in obrambni steber Aleksander Rajčević, ki bo v četrtek operiran. Mariborski klub je sporočil, da Primorec letos ne bo več pomagal soigralcem. Pregled z magnetno resonanco je razkril, da si je poškodoval lateralni meniskus, po operaciji pa bo moral počivati od tri do štiri tedne.

Mariborčani bodo v torek lovili zadnji vlak za uresničitev evropskih sanj na štadionu Otkritje. Prizorišče letošnjega dvoboja za tretje mesto na pokalu konfederacij bo odločalo o tem, ali bodo vijolice 6. decembra, ko bodo v zadnjem krogu gostile Sevillo, še v igri za napredovanje, ali pa bo že pred srečanjem jasno, da je naporna evropska sezona končana.

Milanič: Cilj je še uresničljiv

V petek je premagal Olimpijo. Kako se bo Darko Milanič odrezal v torek proti Spartaku? | Foto: Urban Urbanc/Sportida V petek je premagal Olimpijo. Kako se bo Darko Milanič odrezal v torek proti Spartaku? Foto: Urban Urbanc/Sportida Strateg Darko Milanič je na zahtevno gostovanje k Spartaku, ki je v ligi prvakov letos doma ponižal Sevillo (5:1), z vodilnim Liverpoolom pa se je razšel brez zmagovalca (1:1), odpeljal 20 igralcev. Za nastop bodo kandidirali Handanović, Obradović, Cotman, Šuler, Billong, Viler, Milec, Palčič, Kabha, Vrhovec, Pihler, Dervišević, Bohar, Ahmedi, Hotić, Vršič, Bajde, Kramarič, Tavares in Mešanović.

"Pričakovanja so intenzivna, ker je tekma izredno pomembna tako za nas kot tudi za tekmeca. Pričakujem odlično tekmo. Še vedno je uresničljiv cilj, ki smo si ga zadali pred začetkom tekmovanja (vsaj tretje mesto v skupini, op. p.). Moralo bi se nam razplesti idealno, a še imamo priložnost. To bomo skušali tudi uresničiti na igrišču," je trener Maribora prepričan, da lahko njegovi varovanci tudi v gosteh prekrižajo načrte bogatemu ruskemu prvaku. Po zmagi nad Olimpijo so si privoščili dva dneva počitka, štadion v Moskvi pa bodo preizkusili na današnjem treningu, ki se bo po slovenskem času začel ob 17.30.

Spartak ti pusti več igre kot Liverpool ali Sevilla

Quincy Promes (levo) je nizozemski reprezentant in šesti najboljši tuji strelec v zgodovini moskovskega Spartaka. | Foto: Reuters Quincy Promes (levo) je nizozemski reprezentant in šesti najboljši tuji strelec v zgodovini moskovskega Spartaka. Foto: Reuters V Ljudskem vrtu so proti Spartaku osvojili točko (1:1), Moskovčani pa so v nadaljevanju sezone zaigrali bistveno bolje. Na zadnjih 13 nastopih so izgubili le enkrat.

"V zadnjem času so učinkoviti. Igrajo dobro, malce drugače so se postavili (v obrambi igrajo s štirimi, ne več tremi branilci, op. p.). Njihovi napadalci, to smo na trenutke videli tudi na prvi tekmi v Ljudskem vrtu, so izredni. Potrebujejo zelo malo prostora za zadetek," je izpostavil zlasti najboljšega klubskega strelca Quincyja Promesa in Brazilca Luiza Adriana. Zadnji se je na tekmi proti Krasnodarju, ki jo je Spartak v gosteh dobil s 4:1, izkazal z dvema zadetkoma.

"Njihov napad je izredno dober, v konici napada se znajde po od pet do šest igralcev, a ti Spartak kot ekipa v danem trenutku pusti več igre kot Liverpool ali Sevilla. Morali bomo preprečiti njihove protinapade. Način, kako smo odigrali petkov derbi z Olimpijo, nam bo pri tem v pomoč," je pojasnil ter dodal, da bo po poškodbi Rajčevića, ki v tem letu ne bo več zaigral za Maribor, obrambni vrsti na pomoč priskočil Blaž Vrhovec.

Blaž Vrhovec bo v torek zvečer v Moskvi pomagal soigralcem v obrambi. | Foto: Morgan Kristan / Sportida Blaž Vrhovec bo v torek zvečer v Moskvi pomagal soigralcem v obrambi. Foto: Morgan Kristan / Sportida

Kot zadnji zvezni igralec bo pomagal branilcem. "Moral bo dobro prevzemati napadalce in zapirati prostor. To bo njegova primarna naloga. Bo pa treba v Moskvi tudi igrati," se zaveda, da bo za uresničitev cilja treba vsaj enkrat zatresti domačo mrežo.

Če bo Maribor v torek ostal brez zmage, bo že pred zadnjim krogom skupinskega dela znano, da bo evropsko sezono končal na zadnjem mestu.

Ne spreglejte