Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
30. 5. 2013,
18.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Srečko Katanec Jan Oblak Jan Oblak Kevin Kampl

Četrtek, 30. 5. 2013, 18.49

7 let, 12 mesecev

Slovenci že v Bielefeldu, kjer bo branil Oblak

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski nogometaši, ki jih čaka prijateljska tekma proti Turčiji, so pripotovali v Nemčijo, kjer jih čaka tudi trening pred petkovo tekmo.

Slovenska izbrana vrsta, v kateri ni najdražjega nogometaša, vratarja Samirja Handanovića, ki je zaradi težav s stopalom ostal v Sloveniji, a bo za kvalifikacijsko tekmo proti Islandiji bržčas nared, je dopoldne odpotovala proti Nemčiji. Po mirnem letu je ekipa Srečka Katanca pristala v Paderbornu okoli dvanajste ure in se odpravila proti Hesseju, kjer bo nastanjena do petkove tekme s pričetkom ob 19. uri v Bielefeldu.

Po informacijah, ki prihajajo iz slovenskega tabora, ni sporno, kdo bo med vratnicama nadomestil odsotnega prvega vratarja. Zaupanje selektorja si je prislužil mladi Jan Oblak, ki bo tako vpisal še drugi nastop v članski izbrani vrsti. Prvič je branil septembra lani v Oslu na drugi tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2014, ko je bil pri porazu z 1:2 zagotovo najboljši slovenski posameznik in povsem upravičil zaupanje. Kdo bodo nogometaši, ki naj bi bili v začetni enajsterici ob njem? Selektor naj bi se spet odločil za podobno taktiko, s katero se je (neuspešno) lotil Islandije marca letos. V postavitvi 4-2-3-1 obrambna vrsta ni sporna. Mišo Brečko, Branko Ilić, Boštjan Cesar in Bojan Jokić bodo prav gotovo tisti, ki bodo sestavljali zadnjo vrsto v liniji štirih igralcev od desne proti levi. Na mestu defenzivnega vezista bržčas ni vprašljiv niti Jasmin Kurtić, medtem ko naj bi se za drugo mesto borila Rene Krhin in Aleksander Radosavljević. Na levem krilu ni sporen nastop povratnika v reprezentanco Andraža Kirma, desno stran bo verjetno zavzel Valter Birsa. V konici napada bo prav gotovo Milivoje Novaković, nekoliko za njem naj bi bil Kevin Kampl oziroma Zlatko Dedić ali Tim Matavž. Odločitev bo selektor sprejel po četrtkovem zadnjem treningu, prav zanimivo pa bo videti, s kakšno enajsterico se bo lotil zelo nevarnih Turkov.

Petkova tekma je generalka tekmo med Islandijo in Slovenijo prihodnji petek Reykjaviku v sklopu kvalifikacij za SP 2014, ki jih je Slovenija začela katastrofalno slabo. Po petih tekmah ima vsega tri točke in je na zadnjem mestu kvalifikacijske skupine E za Švico, Albanijo, Islandijo, Norveško in celo Ciprom.

Ne spreglejte