Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
31. 1. 2012,
21.31

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rok Mordej

Torek, 31. 1. 2012, 21.31

7 let, 12 mesecev

Slovencem na koncu zmanjkalo moči

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski futsalisti so EP na Hrvaškem začeli s porazom z aktualnimi prvaki Španci. Slovenci so se v prvem polčasu še upirali nasprotniku, potem pa jim je zmanjkalo moči in koncentracije.

Uvod v futsal spektakel v Zagrebu je pripadel Sloveniji in branilki naslova Španiji. Tekma je bila napeta od samega začetka. Najprej so s strani Borje zapretili Španci, a je slovenski vratar Aljoša Mohorič ostal na mestu in nakazal, da bo danes njegov dan. Že v tretji minuti srečanja je prišlo do spornega dogodka, ko je v protinapad tekel Mordej, tik pred udarcem na gol pa ga je na nepravilen način oviral Torras.

Piščalka glavnega sodnika Romuna Bogdana Sosercuja je na nezadovoljstvo slovenskih navijačev ostala nema. Nevarne akcije so se nadaljevale na obeh straneh. Takoj po vstopu v igro je sprožil Alen Fetič, a je mojstrsko posredoval španski vratar Luis Amando. Minuto za tem, v šesti minuti, so bili v glavni vlogi branilci naslova. Zunanji del vratnice je stresel Miguelin. Tudi naslednja akcija je bila delo španskih profesionalcev, a je z levjim skokom preigravanje Sergia Lozana preprečil Mohorič. Slovenci so bili do 15. minute vse prej kot podrejen nasprotnik. Nekaj izjemnih strelov z razdalje je sprožil Mordej, a le za malo grešil. Potem pa ena redkih napak slovenske zadnje vrste in z devetih metrov je Mohoriča matiral Miguelin. Varovanci Andreja Dobovičnika se niso predali in krenili v napad.

Najprej je lepo prodrl Zorč, nad njim pa grob prekršek naredil Rafael Usin, ki je tudi ''porumenel''. Pritisk se je obrestoval že v 17. minuti, ko je za izenačenje zadel Fetič. Lepo mu je na desno krilo podal Rok Grželj, Fetič pa s prefinjenim strelom premagal Amanda. Do konca prvega polčasa velja omeniti le še zadnjo sekundo, ko so Španci na naši polovici izvajali avt. Odlično ga je izvedel Miguelin, za malo pa je bil na drugi vratnici prekratek Lin. Ostalo je pri za Slovenijo izjemno ugodnih 1:1.

Na začetku drugega polčasa so pričakovano iniciativo igre držali Španci, slovenski futsalisti pa so izvrstno stali v obrambi in čakali na morebitni protinapad. V prvih štirih minutah so si Španci priigrali nekaj pol priložnosti - Miguelin dve in Torras eno. Po peti pol priložnosti pa se je žoga znašla za hrbtom Mohoriča. Navidez nenevarno akcijo je v 26. minuti z velike razdalje zaključil rezervist Aicardo. Neubranljiv udarec je šel mimo dveh igralcev, ki je zmedel tudi Mohoriča in končal v levem zgornjem kotu gola Slovenije.

V nadaljevanju smo lahko gledali pogumno nadaljevanje slovenske izbrane vrste, imeli lepo priložnost za zadetek po strelu Pertiča. Nato pa je po slabem izvajanju kota sledil bliskovit protinapad Špancev. Potegnil je Miguelin in nato lepo našel Torrasa, ki je lepo zaključil. Le minuto od zadetka Furije je Španija znova udarila. Po izvrstni akciji, v slogu največjih mojstrov je Sergio Lozano v sredini kazenskega prostora našel Torrasa, ki je znova zadel. Tekma je bila tako rekoč odločena, Dobovičnik je na klop že povlekel svoje nosilce in le še čakal, da se tekma konča. Slovenija je tri minute pred koncem po zadetku Roka Mordeja postavila končni izid 4:2.

Potrebno je dodati, da se je naša izbrana vrsta hrabro borila, na koncu pa so vendarle odločile izkušnje in boljša fizična pripravljenost Španije. Da, niso zastonj aktualni evropski prvaki in svetovni podprvaki. Že pred tekmo so Slovenci vse upe polagali na četrtkovo tekmo z Ukrajino, ki jo po videnem lahko čakamo z optimizmom.

Ne spreglejte