Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
17. 11. 2014,
13.44

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

incident navijači slovenska nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 17. 11. 2014, 13.44

8 let

Slovence so napadli in odstranili s štadiona

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Velik spodrsljaj so si pri angleški nogometni zvezi privoščili organizatorji sobotne tekme med Anglijo in Slovenijo na Wembleyju. Krajšo je potegnila peščica slovenskih navijačev.

V organizaciji Nogometne zveze Slovenije je v London pripotovalo približno 1500 slovenskih navijačev, vsi so bili med tekmo nastanjeni v posebnem sektorju, ograjenem od preostalega dela več kot 80-tisočglave množice. Niso pa bili to vsi, ki so na najbolj znanem nogometnem štadionu v Evropi stiskali pesti za goste.

Med njimi je bilo tudi nekaj takšnih, ki so na tekmo, zato ker je kart, ki so jih ponujali na NZS, zmanjkalo, pripotovali v lastni režiji. Vstopnice so kupili prek angleške nogometne zveze, ta pa si je privoščila velik spodrsljaj in jih posadila kar med pristaše domače reprezentance.

Ko je Slovenija zadela, se je začelo dogajati

Peščica takšnih – vstopnice so drago plačali, ob rezervaciji so pojasnili, da prihajajo iz Slovenije – je brez navijaških rekvizitov spremljala tekmo. Tako je bilo le do trenutka, ko so Boštjan Cesar in soigralci presenetljivo prišli do vodstva.

Po njihovem pričevanju je takrat eden izmed domačinov, ki je opazil, da ob njem sedi nekaj takšnih, ki pesti stiskajo za goste, vstal in enega izmed njih fizično napadel. V ozadju so se za podoben korak pripravljali še nekateri, a je večji incident, v katerem k sreči nihče ni bil poškodovan, preprečilo posredovanje varnostne službe.

Ta je Slovence hitro odstranila s štadiona, preostanka tekme, v kateri so Angleži prišli do preobrata in zmage s 3:1, tako niso videli. Razumljiva in pričakovana poteza varnostne službe.

Ob tem, da je navijač, ki naj bi poskrbel za incident, tekmo mirno spremljal naprej, pa je sporno predvsem to, zakaj so se Slovenci tam sploh znašli. Pa tudi to, da preverjanja ob vhodu na štadion praktično ni bilo. Vsak bi lahko na štadion prinesel, karkoli bi želel, so povedali slovenski navijači.

Vsekakor organizacijski spodrsljaj Angležev, ki je gostovanje nekaj slovenskih navijačev iz čistega užitka spremenil v neprijeten spomin.

Ne spreglejte