Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
30. 9. 2014,
23.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ante Šimundža NK Maribor NK Maribor Schalke

Torek, 30. 9. 2014, 23.59

8 let

Šimundža zaprl usta dvomljivcem: Vedno želimo doseči gol

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po bledem remiju pri zadnjeuvrščenih Radomljah je Ante Šimundža pred odhodom v Nemčijo drzno napovedal pohod na zmago. Mnogi so dvomili v izrečeno, a jim je z zrelo predstavo in točko zaprl usta.

Maribor je namučil nemškega favorita, ki je v soboto v prestižnem derbiju odpravil Borussio Dortmund. Slovenskega prvaka ni mogel, kar je novo priznanje klubskemu nogometu na sončni strani Alp. Trener Ante Šimundža je pred dvobojem omenjal boj za tri točke, razplet dogodkov v Gelsenkirchnu pa je razkril, da so bile njegove optimistične napovedi zgrajene na povsem realnih temeljih. Je mariborskega stratega, ki je veliko govoril o želeni zmagi, na koncu točka sploh zadovoljila? ''Mislim da je. Glede na prikazano, moramo biti zadovoljni. Dobro smo parirali Schalkeju, ki je odlična ekipa. Na trenutke smo bili boljši, imeli smo tudi prednost, delitev točk pa je najbolj pravična,'' smatra Mariborčan, ki iz tedna v teden dodaja nova poglavja v pravljično vijolično knjigo o ligi prvakov.

Fantje dokazali, da so dovolj zreli

Schalke, ki je ostal neporažen v Londonu (1:1 pri Chelseaju), v zadnjih dveh krogih nemškega prvenstva pa premagal Werder in Borussio Dortmund, ni našel pravega protiorožja za disciplinirano igro vijolic, ki so z bliskoviti protinapadi sejale nevarnost pred vrata gostiteljev in jih držale v negotovosti.

''Vedno smo ambiciozni in vedno želimo doseči gol. To nam je uspelo, v drugem polčasu smo prišli do dveh, treh polpriložnosti. Želimo tekmovati, želimo biti konkurenčni, fantje pa so pokazali, da so dovolj zrela ekipa. Znajo odigrati, ne pa pasti pod pritisk tekmeca. Na to znamo odgovoriti,'' je izžareval ponos na izbrance, s katerimi je po dveh krogih skupinskega dela lige prvakov še vedno neporažen. Maribor je s tem nadaljeval niz neodločenih rezultatov v Nemčiji, saj se je na zadnji tekmi ciklusa pred 15 leti od navijačev poslovil z dragocenim remijem v Leverkusnu (0:0).

O napaki Vilerja: Napake so sestavni del športa

Da nekdanji napadalec Maribora želi premagati močnega tekmeca, je dokazal tudi z napadalno usmerjenimi menjavami. Zanimivo je, da so v igro vstopili trije temnopolti nogometaši, kar je najbrž prvič v zgodovini mariborskega kluba v ligi prvakov, vijolice pa so ostale nevarne za vrata gostiteljev. ''Menjave smo naredili zato, da osvežimo ekipo, nato pa smo zgrešili nekaj polpriložnosti,'' je pojasnil trener 12-kratnega slovenskega prvaka ter dodal, da je strokovno vodstvo dobro analiziralo tekmeca.

''Vedeli smo, kje so kakovosti in pomanjkljivosti Schalkeja. To smo izkoristili, po manjši nepazljivosti zadnje linije v branilski vrsti pa prejeli gol,'' je dejal Šimundža in pohvalil fante za dobro tekmo.

Če je bil Mitja Viler eden izmed junakov prvega polčasa, saj je Damjan Bohar ravno po njegovi podaji zatresel mrežo Schalkeja, pa si je Koprčan v drugem delu privoščil napako, s pomočjo katere je Schalke izenačil in dosegel končni rezultat 1:1.

''Napake so sestavni del športa. Zgodile so se, nismo si jih želeli, a smo odigrali dobro tekmo in zasluženo osvojili točko,'' je prepričan, da je dvoboj v Gelsenkirchnu prinesel veliko več pozitivnega kot pa negativnega. Maribor, palček v druščini evropskih velikanov, je še drugič zapored ostal neporažen. Kaj bo šele v Londonu?

Ne spreglejte