Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
13. 7. 2014,
2.12

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Luiz Felipe Scolari Brazilija Thiago Silva

Nedelja, 13. 7. 2014, 2.12

5 let, 4 mesece

Scolari noče oditi, kapetan je frustriran

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Selektor Luiz Felipe Scolari si je na tem svetovnem prvenstvu uničil sloves trenerskega lisjaka. Odločitev o tem, ali bo še selektor, je prestavil na predsednika zveze. Igralci so izjemno razočarani.

Ko je Brazilija izgubila še tekmo za tretje mesto, pri tem morala kar trikrat po žogo v svojo mrežo, sama pa nizozemske ni zatresla niti enkrat, je bilo jasno, da nad Luizom Felipejem Scolarijem ostajajo temni oblaki. Zbrani so že nekaj dni. Vse od katastrofalne izvedbe proti Nemčiji in rekordno visokem porazu z 1:7, nova zaušnica, poraz proti Nizozemski z 0:3, pa jih le še utrdila. Vsi čakajo, da bo Scolari sam od sebe pospravil kovčke, a tega do nadaljnjega ne bodo dočakali. Brazilski selektor je po mnenju navijačev izgubil kompas in na zadnjih tekmah izjemno slabo vodil reprezentanco. Čeprav ga novi predsednik Brazilske nogometne zveze brani ter želi, da bi ostal v vlogi selektorja, je nezadovoljstvo javnosti z brkatim Philom tako veliko, da bi bilo ogromno presenečenje, če bi po tako bledem zaključku svetovnega prvenstva še ostal na vročem stolčku.

Tudi zaradi tega, ker po porazu s tulipani z njegovim ust ni bilo slišati pretirane samokritike: ''To je bila dokaj enakovredna tekma. Igralce bi bilo potrebno pohvaliti za predstavo. Nismo igrali slabo,'' je dejal 65-letni selektor. Navijači mu ne verjamejo, sam pa o odstopu ne razmišlja. Dejal je, da bo pripravil poročilo ter se zagovarjal pri predsedniku zveze, ki bo naposled odločil, ali je Scolari še primeren kandidat za opravljanje tako odgovornega dela.

''Izgubili smo dvoboj, a gre življenje dalje,'' se tolaži selektor, ki je po koncu nastopov na svetovnem prvenstvu kot glavno pomanjkljivost brazilske reprezentance navedel podatek, da računa na zelo mlado ekipo, a se tudi spopada s težavo, saj splava na površje velemojstrov svetovnega kova premalo brazilskih igralcev.

Kapetan razume navijače, zakaj so izžvižgali reprezentanco

Če so nekateri opozarjali, da bi bila podoba brazilske obrambe na srečanju proti Nemčiji povsem drugačna, če bi igral tudi Thiago Silva, je branilec PSG-ja proti Nizozemski pokazal, da tudi on ne bi bil kos hitrim pobegom. Na tekmi za tretje mesto se ga je alžirski sodnik usmilil, saj bi lahko za prekršek nad prodirajočim Arjenom Robbnom, storil ga je že v 2. minuti, prejel rdeči karton in izključitev.

"Frustrirani smo. Sanjali smo o tej priložnosti. Prejšnjo noč sem komaj zaspal, potem pa se je končalo tako boleče. Nismo si zaslužili takega konca, a tak je žal nogomet. Moramo se opravičiti vsem navijačem, ki so nas spodbujali proti Nemčiji in Nizozemski. Na koncu so nas izžvižgali, kar pa je nekaj povsem normalnega. Tudi oni imajo čustva. Največje razočaranje bo priti domov ter priznati družini, da ti ni uspelo. To bo zelo težko," je zastokal kapetan. Brazilska obramba tudi z njegovo pomočjo ni bila prepričljiva, na zadnjih dveh tekmah pa je prejel kar deset zadetkov. Tega navijači Brazilije res niso bili vajeni ...

Ne spreglejte