Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 6. 2018,
22.36

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

FIFA SP 2018 Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Diego Costa

Petek, 15. 6. 2018, 22.36

5 let, 10 mesecev

Poročilo s tekme Portugalska : Španija

Ronaldovi trije goli dovolj za točko proti Španiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Cristiano Ronaldo | Foto Reuters

Foto: Reuters

Španska in portugalska nogometna reprezentanca sta se v 1. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Sočiju razšli z neodločenim izidom 3:3 (1:2). Že pred tem je Urugvaj na prvi tekmi skupine B premagal Egipt z 1:0 (0:0).

banner SP 2018 lezeca
Sportal Vse, kar ponuja letošnje svetovno prvenstvo v Rusiji

Tekma v Sočiju je ponudila izjemno privlačno predstavo, tri zadetke zvezdnika Reala Cristiana Ronalda, dva gola soigralca Jana Oblaka pri madridskem Atleticu Diega Coste in na koncu kar nekako pravično delitev plena. Španiji se šok po menjavi selektorja ni poznal, dobršen del tekme so s svojim prepoznavnim slogom imeli nadzor nad igro, a razpoloženi Ronaldo in ne toliko razpoloženi vratar Špancev David De Gea sta Špancem odnesla zmago.

Evropski prvaki Portugalci so tekmo izvrstno začeli. Že v četrti minuti so povedli, ko je Cristiano Ronaldo unovčil najstrožjo kazen, ki jo je prav s prekrškom nad njim zakrivil Nacho.

Ronaldo je tako postal četrti nogometaš, ki je zadel na štirih SP (2006, 2010, 2014, 2018). Pred njim je to uspelo Miroslavu Kloseju, Peleju in Uweju Seelerju. Postal je tudi prvi, ki je zadel na osmih zaporednih velikih tekmovanjih (SP, EP).

Diego Costa se je izkazal z dvema zadetkoma. | Foto: Reuters Diego Costa se je izkazal z dvema zadetkoma. Foto: Reuters

V deseti minuti so prvič nase opozorili Španci, a je David Silva slabo streljal iz ugodnega položaja. V nadaljevanju so imeli Španci niti igre v svojih rokah, pritiskali, na drugi strani pa so Portugalci zapravili dva obetavna protinapada.

V 24. minuti pa so Španci izenačili, ko je po dolgi podaji Sergia Busquetsa Diego Costa dolgo iskal prostor za strel, naposled ga je našel približno 15 metrov od vrat in po tleh izenačil na 1:1.

V 26. minuti je bil blizu zadetka Isco, ko je streljal z roba kazenskega prostora, žoga pa se od prečke ni odbila čez golovo črto. V 35. minuti je bil malce z leve premalo natančen še Andres Iniesta, v 42. minuti pa je še enkrat neuspešno poskusil Isco z desne strani.

Cristiano Ronaldo
Sportal Kakšna poslastica in kakšen večer Cristiana Ronalda!

Dve minuti pozneje so Portugalci znova povedli, Ronaldo se je na hitro odločil za strel s 17 metrov, David De Gea pa je slabo posredoval, saj mu je žoga spolzela v mrežo.

Španci so izid poravnali v 55. minuti, ko je po podaji s prostega strela Davida Silve Busquets z glavo žogo podal pred gol, od koder jo je Costa potisnil v mrežo za 2:2.

Le tri minute pozneje je izjemen zadetek dosegel Nacho, ko je iz prve s slabih 20 metrov sprožil Nacho, žoga pa se je od vratnice odbila v gol za 3:2.

Cristiano Ronaldo je prišel do svojega 51. hat-tricka v karieri. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo je prišel do svojega 51. hat-tricka v karieri. Foto: Reuters

V 71. minuti je Costa slabo zadel žogo v ugodnem položaju, sledilo pa je mirnejše nadaljevanje ob španskem nadzoru igre. V 88. minuti pa novo izenačenje. Znova je bil v glavni vlogi Ronaldo, ki je izvrstno izvedel prosti strel z 20 metrov in prek živega zidu zadel za 3:3.

Portugalska : Španija 3:3 (2:1)

Štadion Fišt, gledalcev 48.000, sodniki: Rocchi, di Liberatore in Tonolini (vsi Italija).

Strelci: 1:0 Ronaldo (4./11 m), 1:1 Costa (24.), 2:1 Ronaldo (44.), 2:2 Costa (55.), 2:3 Nacho (58.), 3:3 Ronaldo (88.).

Portugalska: Patricio, Soares, Pepe, Fonte, Guerreiro, Moutinho, Carvalho, B. Silva (od 69. Quaresma), Fernandes (od 68. Joao Mario), Guedes (od 80. A. Silva), Ronaldo.
Španija: De Gea; Nacho, Pique, Ramos, Alba, Busquets, Koke, D. Silva (od 86. Vazquez), Isco, Iniesta (od 70. Thiago), Costa (od 77. Aspas).

Rumena kartona: Fernandes; Busquets.

Ne spreglejte