Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
9. 12. 2015,
12.57

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Karim Benzema Real Madrid Rafael Benitez Malmö Lionel Messi Lionel Messi

Sreda, 9. 12. 2015, 12.57

4 leta, 8 mesecev

Ronaldo pobegnil Messiju na +9: Odigrali smo popolno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Portugalski as Cristiano Ronaldo je s štirimi goli na tekmi z Malmöjem popravil nekaj rekordov. Na lestvici najboljših strelcev lige prvakov je prednost pred Lionelom Messijem povečal na devet golov.

Navijači Reala so lahko po rekordni zmagi nad švedskim prvakom Malmöjem (8:0) in izjemnih predstavah Cristiana Ronalda (štirje zadetki) in Karima Benzemaja (trije zadetki) vsaj za nekaj časa pozabili na težave, ki so zaznamovale prvo polovico sezone 2015/16.

Madridski velikan je na torkovem festivalu zadetkov izenačil najvišjo zmago v 23-letni zgodovini lige prvakov. Po novem si rekord deli z Liverpoolom, ki je v sezoni 2007/08 ponižal Bešiktaš (8:0). Naključje ali ne, kot trener se je pod rekordni zmagi podpisal Rafael Benitez, na obeh srečanjih pa je sodeloval tudi Alvaro Arbeloa. Zdajšnji branilec belih baletnikov si je pred leti služil nogometni kruh prav na Anfieldu.

Španski strokovnjak, ki je na klopi Reala nasledil Carla Ancelottija, v tej sezoni doživlja velike udarce. Zaradi administrativne napake je po neumnosti izpadel iz španskega pokala, v prvenstvu pa po sramotnem domačem porazu na el clasicu z Barcelono za prvim mestom zaostaja štiri točke.

Bolje mu gre v Evropi, kjer si je uvrstitev med 16 najboljših zagotovil krepko pred zadnjim krogom, tako da je lahko na srečanje z Malmöjem vstopil sproščeno in brez pretiranega tekmovalnega naboja. Benitez se je odločil, da bo spočil nekaj prvokategornikov, ne pa tudi Cristiana Ronalda, lovca na zadetke in rekorde.

Vesel in srečen, da je lahko pomagal ekipi

Tridesetletni Portugalec je sprejel ponujeni izziv in napolnil švedsko mrežo. Prispeval je kar polovico zadetkov. Štiri gole je dosegel v razmiku 19 minut in se znesel nad 34-letnim vratarjem Johanom Wilandom, ki si je na štadionu Santiago Bernabeu privoščil preveč napak in Realu pomagal do največje zmage v ligi prvakov.

Ronaldova učinkovitost je na preostalih srečanjih na tako visoki ravni, da mu je v torek za nov podvig čestitala vsa nogometna Evropa. "Zabiti osem zadetkov je nekaj neverjetnega, ne glede na to, kdo stoji na drugi strani. Sam sem zelo zadovoljen in srečen, da sem lahko dosegel toliko zadetkov in pomagal ekipi do nove zmage," je priznal največji zvezdnik Reala. Da je v španski prestolnici potekala tekma med mačko in mišjo, priča že razmerje strelov na gol (31:4 za Real, v okvir vrat pa 15:1).

Odigrali so popolno tekmo

Ni jih malo, ki štirikratnemu strelcu očitajo, da "bruha ogenj" le na manj odmevnih tekmah, na večjih pa podleže pritisku in skopari z zadetki. V tej sezoni to deloma drži, saj se proti najmočnejšemu tekmecu v skupini, francoskemu prvaku PSG, med strelce ni vpisal na nobenem srečanju, prazne naboje pa je streljal tudi na večnem derbiju z Barcelono (0:4).

"Presrečen sem, saj je padel nov rekord. Dobro igram in sem samozavesten, tako da sem z dobro predstavo na tekmi z Malmöjem veliko pridobil," si je oddahnil napadalec z Madeire, ki je v torek popravil kar nekaj rekordov.

Real se je poigral s tekmecem in se sprehodil do nove zmage, ki bo klubsko blagajno napolnila s poldrugim milijonom evrov nagrade Evropske nogometne zveze (Uefa). "Od prve sekunde smo se trudili, da bi čim prej zatresli mrežo, zmagali in odigrali popolno tekmo. To smo tudi naredili. V skupinskem delu smo se izkazali. Dobili smo skoraj vse tekme. Smo samozavestni, ta zmaga pa nam bo dala dodatnih moči za nadaljevanje sezone," boljše predstave Reala napoveduje tudi v domačem prvenstvu.

Lionel Messi zaostaja že devet zadetkov

Na večni lestvici najboljših strelcev lige prvakov je izboljšal dosežek in ušel zasledovalcem. Zdaj se lahko pohvali že z 88 zadetki. Če bo nadaljeval v podobnem ritmu, bi lahko v prihodnji sezoni že presegel častitljivo stotico. Pred Lionelom Messijem ima že devet zadetkov prednosti. Od igralcev, ki so še aktivni, je naslednji na lestvici njegov soigralec Benzema (46), le zadetek manj pa je prispeval Šved Zlatan Ibrahimović (45).

Skupinski del je končal z rekordnim številom zadetkov. Dosegel jih je kar 11. Postal je prvi, ki mu je v zgodovini lige prvakov na šestih srečanjih skupinskega dela uspelo doseči dvomestno število zadetkov. Lastil si je tudi prejšnji rekord, ki si ga je delil z Brazilcem Luizom Adrianom, ko je zadnji še branil barve Šahtarja. V sezoni 2013/14 sta v skupinskem delu dosegla devet zadetkov. Real je v tisti sezoni postal evropski prvak, Ronaldo pa je evropski pohod do težko pričakovanega desetega naslova kronal s 17 zadetki. Če bo nadaljeval ritem, Real pa uspešno preskakoval ovire v izločilnem delu, bi lahko novi mejnik postavil še pred poletjem 2016.

Real v nedeljo čaka zahtevno gostovanje v španskem prvenstvu. Gostoval bo na Madrigalu pri Villarrealu, pri katerem igra slovenski reprezentant Bojan Jokić.

Ne spreglejte