Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 1. 2018,
17.05

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Ronaldinho Neymar Pele

Sreda, 17. 1. 2018, 17.05

6 let, 3 mesece

Slovo Ronaldinha

Brazilija se klanja ljubljencu src, ki je osvajal z nasmehom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Ronaldinho | Foto Reuters

Foto: Reuters

Odločitev brazilskega nogometnega virtuoza Ronaldinha, ki bo po poslovilni turneji končal tekmovalno pot in se posvetil novim izzivom, je navdala svet s posebnimi občutki. Njegovi bogati karieri, prepleteni z mojstrovinami na igrišču, so se poklonili številni zvezdniki. Med njimi sta izstopala rojaka, legendarni Pele in najdražji nogometaš na svetu Neymar.

Nekdaj najboljši nogometaš na svetu, danes novopečeni nogometni upokojenec. To je Ronaldo de Assis Moreira, športnemu svetu bolj znan kot Ronaldinho. Oziroma Ronaldinho Gaucho, eden zaščitnih znakov brazilskega velemesta Porto Alegre, kjer si je pri Gremiu delil slačilnico tudi z rekorderjem 1. SNL in dolgoletnim kapetanom Maribora Marcosom Tavaresom. Čez dva meseca bo dopolnil 38 let.

Težko bo preseči njegovo dediščino

Z Brazilijo je postal svetovni prvak, z Barcelono osvojil ligo prvakov, dvakrat je bil izbran za najboljšega nogometaša na svetu, srca navijačev pa osvojil z atraktivnim nogometom, polnim očarljivih in nepredvidljivih potez, v katerih je izžareval strast do nogometa in ogromen užitek, s katerim je stopal na igrišče.

Brazilski zvezdnik Neymar, ki se je lani podpisal pod najdražji nogometni prestop vseh časov, je na Instagramu zapisal, da si šteje v neizmerno čast, da si je lahko z njim delil slačilnico. "Zapomnil si bom, kako si užival v nogometu. Zapustil si bogato umetniško nogometno dediščino, ki jo bo težko preseči. Hvala za vse, kar si poklonil ljubiteljem nogometa," je zapisal nogometaš PSG.

Svet je obdaril z nasmeški

Ronaldinhu je veliko sreče na nadaljnji poti zaželel tudi sloviti rojak Pele. "Vsakega si spravil v dobro voljo in mu na obraz zarisal nasmešek. Upam, da se boš skozi življenje prebijal tako uspešno, kot si to počel na igrišču, ko si se prebijal med branilci," je na socialnem omrežju Instagram sporočil legendarni Brazilec, ki je reprezentanco popeljal kar do treh svetovnih naslovov. Ronaldinho se je moral zadovoljiti z enim, najboljši je bil leta 2002 na Japonskem in v Južni Koreji.

Ne spreglejte