Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 10. 2020,
11.19

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Chicago Fire liga MLS Robert Berić

Nedelja, 18. 10. 2020, 11.19

3 leta, 6 mesecev

Robert Berić

Vroči Slovenec, ki osvaja ZDA na zelenicah #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,39
Robert Berić | Robert Berić spada v ligi MLS med najboljše strelce. | Foto Reuters

Robert Berić spada v ligi MLS med najboljše strelce.

Foto: Reuters

Slovenski nogometni reprezentant Robert Berić je v ligi MLS v izjemni strelski formi. Na zadnjih osmih srečanjih je v dresu Chicaga v polno zadel kar šestkrat, nazadnje v soboto proti Kansasu (2:2), ko je bil njegov zadetek s strani sodnikov potrjen šele po ogledu posnetka VAR. Posavec je v njegovi prvi ''neevropski'' sezoni trenutno četrti najboljši strelec lige MLS.

Jan Oblak
Sportal Nov dokaz tega, da je Jan Oblak svetovni fenomen

Selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek je v oktobrski akciji pogrešal kar nekaj napadalcev, ki jih je nameraval vpoklicati v izbrano vrsto, a se jim je moral zaradi težav z morebitnimi karantenami zaradi obstoječega stanja in grožnje koronavirusa odpovedati. V omenjeno skupino je spadal tudi Robert Berić, napadalec moštva Chicago Fire, ki v zadnjih tednih navdušuje z izjemno strelsko formo v ligi MLS. Na zadnjih osmih tekmah je dosegel kar šest zadetkov, uspešen je bil tudi v soboto, ko je pomagal Chicagu do točke proti Kansas Cityju (2:2).

Zadetek Roberta Berića (pri 1:11):

Nekdanji napadalec St. Etienna, ki se je v začetku leta odločil za nadaljevanje kariere v ZDA, je ob koncu prvega polčasa izenačil na 1:1. Udaril je proti vratom, nato pa jo je branilec tekmecev Amadou Dia izbil nazaj v polje. Berić je bil takoj prepričan, da je takrat stal izza golove črte. Da je žoga resnično s polnim obsegom prešla golovo črto, naj bi pozneje dokazal ogled posnetka VAR. Sodnik si ga je privoščil in nato pokazal na sredino. Chicago se je že spogledoval s porazom, saj je globoko v sodnikovem podaljšku zaostajal z 1:2, a je nato Djordje Mihailović izkoristil napako vratarja Kansasa in v izdihljajih srečanja izenačil na 2:2.

Chicago je trenutno v vzhodni konferenci lige MLS na 10. mestu. V 18 tekmah je petkrat zmagal, petkrat remiziral in osemkrat izgubil. | Foto: Reuters Chicago je trenutno v vzhodni konferenci lige MLS na 10. mestu. V 18 tekmah je petkrat zmagal, petkrat remiziral in osemkrat izgubil. Foto: Reuters

Berić je tako vpisal že osmi zadetek v tej sezoni, v kateri si po novem na lestvici najboljših strelcev deli četrto mesto. Vodi Urugvajec Diego Rossi (Los Angeles FC), ki je zadel v polno že 12-krat, Berić pa je na dobri poti, da prvič po sezoni 2014/15, ko je v Avstriji blestel v dresu dunajskega Rapida (27 zadetkov), prvenstveno sezono konča z dvomestnim številom golov.

Sportal Spregledani reprezentant je dal jasno vedeti, da lahko pomaga
Sportal Kampl dokončno zaprl vrata Sloveniji?
Sportal Sanjski teden nesrečnega čudežnega dečka
Matjaž Kek, Jan Oblak
Sportal Keka zmotila le prva minuta, sanje Slovenije o SP 2022 vedno lepše
Ne spreglejte