Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 4. 2013,
8.17

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Real Madrid Borussia Dortmund Borussia Mönchengladbach

Ponedeljek, 29. 4. 2013, 8.17

7 let, 12 mesecev

Real nadoknadil štiri gole proti Borussii

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Reala verjamejo v čudež. Za finale lige prvakov potrebujejo gladko zmago nad Borussio Dortmund. Zelo visok zaostanek po prvi tekmi so že nadoknadili. Pred 28 leti proti njeni soimenjakinji.

V sezoni 1985/86 so beli baletniki osvojili pokal UEFA. Na poti do evropske lovorike so prebrodili dve nemški oviri. V sklepnem dejanju so bili boljši od Kölna (5:1 in 0:2), v osmini finala pa so resno viseli na nitki, saj so si na prvi tekmi močno pokvarili možnosti za napredovanje.

Na gostovanju pri Borussii Mönchengladbach so si privoščili poraz z 1:5, kar je močno odjeknilo po Evropi. Javnost je praktično že odpisala španskega velikana, ki pa je na povratni tekmi zaigral kot prerojen in nemške goste 11. decembra 1985 povozil s 4:0. Dva zadetka je dosegel Santillana, dva pa Jorge Valdano. Kot v najbolj napetih filmih je zadnji zadetek padel v 90. minuti, tako da je bil odpor Borussie strt v izdihljajih srečanja.

Rezultat je zadoščal za četrtfinale, Realu pa tako močno povzdignil samozavest, da je na koncu osvojil lovoriko. Eno izmed dvanajstih z evropskim predznakom, ki se lesketa v klubskih vitrinah na štadionu Santiago Bernabeu.

Navijači Reala sanjajo o tem, da bi se zgodovino ponovila v torek zvečer, ko bodo izbranci Joseja Mourinha na povratni polfinalni tekmi lige prvakov gostili Borussio Dortmund. Ena Borussia je v španski prestolnici že zapravila prednost štirih zadetkov, lahko druga ostane brez nagrade navkljub domači zmagi s 4:1? Lahko rumeno-črni, ki so prvo tekmo dobili na krilih štirikratnega strelca Roberta Lewandowskega, na povratnem srečanju ostanejo brez goriva? Gostitelji še verjamejo v čudež. Zato tudi pozivajo občinstvo, da jim pomaga pri (novem) zgodovinskem podvigu. O tem priča video prispevek na njihovi klubski strani, s katerim dvigajo moralo vsem, ki ljubijo belo barvo. Nemci ostajajo previdni in tiho ...

Ne spreglejte