Ronaldo s pomočjo navijačev skandiral sam sebi #video

Nogometaše Reala, evropske in španske prvake, je v nedeljo na madridskih ulicah pozdravilo na tisoče navijačev, vrhunec dneva pa se je pripetil na štadionu Santiago Bernabeu, kjer si je dal duška najboljši strelec lige prvakov Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo na svečani predstavitvi evropskih prvakov na polnem štadionu Santiago Bernabeu.

Cristiano Ronaldo na svečani predstavitvi evropskih prvakov na polnem štadionu Santiago Bernabeu. Foto: Reuters

V prestolnici Španije je v nedeljo odmevala beseda duodecima. Številko dvanajst so poudarjali na vsakem koraku, saj so beli baletniki v soboto po zmagi nad Juventusom poskrbeli za rekordni 12. evropski naslov.

1 / 22

2 / 22

3 / 22

4 / 22

5 / 22

6 / 22

7 / 22

8 / 22

9 / 22

10 / 22

11 / 22

12 / 22

13 / 22

14 / 22

15 / 22

16 / 22

17 / 22

18 / 22

19 / 22

20 / 22

21 / 22

22 / 22

Dan po všečni predstavi v finalu lige prvakov so se izbranci Zinedina Zidana poveselili z Madridčani, ki so preplavili ulice in poskrbeli za odlično vzdušje.

Slavnostni mimohod šampionskega avtobusa, na katerem je z novo pričesko izstopal Cristiano Ronaldo, se je tradicionalno ustavil na trgu Cibeles, kjer je kapetan Sergio Ramos s klubsko zastavo okrasil kip boginje Kibele, nato pa je sledila razkošna večerna zabava na štadionu Santiago Bernabeu.

Več kot 80 tisoč navijačev je navdušeno zaploskalo vsakemu, ki je Realu pomagal do zgodovinske ubranitve naslova v ligi prvakov. Slavil se ni le evropski, ampak tudi španski naslov. Real je letos osvojil že 33. naslov državnega prvaka, ki pa zaradi priprav na veliki evropski finale še ni bil začinjen s proslavljanjem, kot bi se to spodobilo. Po zmagi nad Juventusom ni bilo več nobenih ovir, nogometaši so si lahko dali duška.

Cristiano, Balon de Oro

Ko je želel priti do besede Ronaldo, je štadion v en glas zapel pesem o tem, kako si zasluži novo priznanje za najboljšega nogometaša na svetu. Zaslišalo se je: ''Cristiano, Balon de Oro (Cristiano, dobitnik zlate žoge)''. Pesem je tako ganila in ponesla 32-letnega Portugalca, da se je pridružil navijačem in prepeval o tem, kako bi lahko ponovno postal dobitnik zlate žoge.

Če bi jo prejel tudi v začetku prihodnjega leta, bi bil za najboljšega na svetu izbral že petič. S tem bi se na lestvici izenačil z večnim tekmecem Lionelom Messijem.

''Hvala, da ste verjeli v nas,'' se je privržencem zahvalil trener Zidane, kapetan Sergio Ramos pa je dodal: ''Od začetka sem vedel, da bo ta sezona drugačna od drugih. Na koncu smo osvojili čudoviti dvojni naslov,'' je dejal branilec, ki je prišel na oder s krono. Kot kralj evropskih prvakov, družbo pa sta mu delali še zastavi Španije in pokrajine Andaluzije.

Veličastno prireditev je sklenil še slavnostni ognjemet. V čast evropskim rekorderjem, ki so lačni novih uspehov in že napovedujejo, kako bi radi ponovno ubranili naslov.

Sorodne vsebine

Komentarji

1
  • kernest / 05.06.2017. ob 11:46

    Prej ali slej obadva pristaneta na tleh. Vseeno s kakšno pričesko

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano