Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
6. 8. 2011,
9.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Paul Scholes

Sobota, 6. 8. 2011, 9.42

8 let

Rdečelasi princ se je poslovil (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Petkov praznik na Old Traffordu ni bil namenjen vrnitvi v Manchester Erica Cantonja, pač pa slovesu že sedaj legendi Man Utd Paulu Scholesu, ki je še zadnjič pomahal v slovo svojim navijačem.

Na izjemno čustven večer v Manchestru, ki ga so odprli navijači na Stretford Endu, zahodni tribuni Old Trafforda, s postavitvijo mozaika s Scholesovim portretom in napisom ''genij'', se je odigral prijateljski obračun med Manchester Unitedom in New York Cosmosom. Niti vrnitev ''kralja'' Erica na OT niti prisotnost Peleja, ni mogla zasenčiti glavnega akterja petkovega večera Paula Scholesa, ki se je tako tudi uradno poslovil od nogometnih zelenic.

Zanimivo tekmo, povsem prijateljskega značaja, je dobila ekipa Paula Scholesa, ki je s 6:0 premagala ameriško moštvo. Pri Comosu, ki jo je vodil Eric Cantona, so zaigrala tudi velika nogometna imena, kot so Nicky Butt, Gary Neville, Fabio Cannavaro, Sol Campbell, Robbie Kean, Patrick Vieira,…in tako še popestrili dogajanje v ''gledališču sanj''.

Po navadi je pri takšnih srečanjih potrebno izvajanje enajstmetrovke, če hoče slavljenec priti do zadetka, a zato včeraj ni bilo nikakršne potrebe, saj je ''rdečelasi princ'' že v deveti minuti obračuna s svojo značilno ''bombo'' na noge spravil celoten OT. Ob zadetku so se nekoliko zarosile tudi velikemu Sir Alexu Fergusonu. Scholes je bil ob stoječih ovacijah zamenjan v 74. minuti z soimenjakom Pogbo.

Scholes: Vesel sem, da je vsega konec

''Navijači ste bili vedno dobri z mano, upam da me boste vsaj malo ohranili v spominu,'' je po tekmi skromni ''Scholesy'' nagovoril okoli 76.000 glavo množico in nadaljeval svoj čustven govor: ''Rad bi se zahvalil predvsem managerju, celotni trenerski ekipi in vsem, ki so na takšen ali drugačen način vpleteni z Man Utd. Ne morem vam povedati, kako hvaležen sem vam za vse. Zahvaljujem se tudi Ericu in njegovem Cosmosu, da so nocoj tukaj in še za konec mojima dobrima prijateljema s katerima sem si vrsto let delil slačilnico Nickyju Buttu in Garyju Nevillu.''

'' Poseben občutek je, ko na zadnji tekmi na OT zadeneš tudi zadetek. Gol je bil dober in upam, da je bil všeč tudi vam. Imel sem še nekaj priložnosti in lahko bi zadel še dvakrat ali trikrat,'' je svoj zadetek pokomentiral Scholes. V 28. minuti, ko so igralci Cosmosa v kazenskem prostoru podrli Ashleyja Younga, se 36-letni Anglež ni odločil za izvajanje najstrožje kazni, kljub temu, da so ga vsi nagovarjali: ''Sovražim izvajanje enajstmetrovk. Ne počutim se dobro pri tem početju, zdi se mi, da se to vleče, odkar sem jo pred leti zapravil proti Arsenalu. Nikoli nisem rad streljal najstrožje kazni, zato sem priložnost dal Rooneyju, ki rabi še nekaj treninga pred začetkom sezone,'' je v smehu dejal simpatični Scholes.

''Če sem pošten sem vesel, da je vsega konec,'' je še zaključila legendarna osemnajstica.

''Tihi genij'', kakršen je simpatičen vzdevek Scholesa, je tako zaključil tercet upokojitev pri ''rdečih vragih'' to poletje. Po Garyju Nevillu in Edwinu van der Sarju je Scholes že tretje legendarno ime ''rdečih vragov'', ki se odločilo za končanje kariere.

Ne spreglejte