Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
28. 3. 2017,
21.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,05

4

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Milan Mandarić Ranko Stojić Milenko Ačimović Mladen Rudonja

Torek, 28. 3. 2017, 21.30

6 let, 6 mesecev

Nov pretres v nogometnem ponosu Ljubljane

Ranko Stojić odhaja iz Olimpije, kdo ga bo nasledil?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,05

4

Ranko Stojić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Športni direktor Ranko Stojić, po mnenju večine največji krivec za slab začetek letošnjega leta nogometne Olimpije, še drugič v letu dni odhaja iz kluba. "Da, res je. Vse se odvija v to smer," nam je v torek pozno zvečer predsednik slovenskega nogometnega prvaka Milan Mandarić potrdil pisanje spletnega portala Nogomania.com.

"Zgodba še ni končana, jutri se bomo sestali in uredili nekatere podrobnosti," se je Milan Mandarić sprva izmikal odgovoru na vprašanje, ali je pisanje spletnega portala Nogomania.com, ki ima pogosto prave informacije o dogajanju v nogometni Olimpiji, resnično. Toda potem je predsednik slovenskega prvaka priznal, da je zgodba s športnim direktorjem Rankom Stojićem končana. "Da, bolj ali manj gre v to smer," je dejal. Več o tem Mandarić, ki smo ga zmotili na večerji v družbi prijateljev, ni hotel govoriti.

Njegova odločitev, ki še ni uradna, ni presenetljiva. O takšnem razpletu se je šušljalo že nekaj časa, saj je nogometna javnost povratnika v klub Stojića, ta je pozimi dodobra prevetril ekipo Olimpije, označila za glavnega krivca za katastrofalen rezultatski začetek leta 2017.


Komentarja na temo NK Olimpija:


Ljubljančani, ki jih v sredo čaka domača prvenstvena tekma z Gorico, so namreč v prvih štirih prvenstvenih tekmah osvojili le točko in si v rekordno kratkem času nabrali devet točk zaostanka za Mariborom, s katerim so bili po jesenskem delu sezone skupaj na vrhu.

Stojić, ki je Olimpijo v prvem mandatu zapustil tik pred koncem prejšnje sezone, se je v Stožice vrnil oktobra lani, ko je iz kluba potisnil Nenada Protego. Ta je v pisarno športnega direktorja Olimpije vstopil lani poleti.

Neverjetno veliko rošad Milana Mandarića

Sodelovanja je konec. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Sodelovanja je konec. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Odkar je junija 2015 postal predsednik Olimpije, je Milan Mandarić poskrbel za številne menjave na ključnih položajih v klubu. Zgodbo je začel z Rankom Stojićem kot direktorjem in Marijanom Pušnikom v vlogi trenerja. Čeprav je bil na vrhu lestvice, se je moral Pušnik, ki s Stojićem ni bil v najboljših odnosih, decembra predlani posloviti.

Nasledil ga je Srb Marko Nikolić, ki je odšel le po treh mesecih zaradi afere z rasističnimi opazkami na račun nigerijskega napadalca Blessinga Elekeja. Malo za njim je z mesta direktorja odšel tudi Stojić. Do konca sezone je bil trener Olimpije Italijan Rodolfo Vanoli in z njo osvojil tudi naslov prvaka.

Lani poleti je športni direktor postal Nenad Protega in po slabšem začetku sezone na mesto trenerja postavil Luko Elsnerja. Toda vmes se je Protega moral posloviti in v klub se je oktobra lani vrnil Stojić. Po katastrofalnem začetku leta 2017 je moral oditi tudi Elsner in vrnil se je Pušnik. Zdaj odhaja še Stojić. Kaj sledi?

Mladen Rudonja, morda še tretjič Milenko Ačimović?

Kdo bo nasledil Stojića, ki je v Ljubljano poleti 2015 prišel skupaj z Mandarićem in se v enem letu še drugič poslavlja od Olimpije, ni znano.

Mladen Rudonja je že v Olimpiji. Bo on postal novi športni direktor slovenskega prvaka? | Foto: Vid Ponikvar Mladen Rudonja je že v Olimpiji. Bo on postal novi športni direktor slovenskega prvaka? Foto: Vid Ponikvar

Že nekaj časa se govori o tem, da bi lahko mesto prvega kadrovnika članskega moštva zasedel nekdanji slovenski reprezentant Mladen Rudonja, ki je v klubu že nekaj časa. Uradno je del skavtske službe. Neuradno je že nekaj časa pripravljen, da zasede eno od pomembnejših funkcij v Olimpiji, za katero je pred leti tudi igral.


Preberite še:


Z Mandarićem se poznata že vrsto let, skupaj sta sodelovala že v Angliji in sta v zelo dobrih odnosih. Rudonja je v funkcionarski vlogi v nogometu že deloval. Bil je športni direktor in tudi predsednik Kopra.

Pred prihodom Mandarića, v obdobju prejšnjega predsednika Izeta Rastoderja, je bil športni direktor Olimpije kar dvakrat Milenko Ačimović, legendarni nekdanji slovenski reprezentant, ki je med navijači v Stožicah še vedno zelo priljubljen. Se lahko zgodi, da se vrne? Kakorkoli že, več bo znanega v prihodnjih dneh.

Kdo bo novi športni direktor Olimpije?

  • Mladen Rudonja
    6,98 %
    61 glasov
  • Milenko Ačimović
    27,35 %
    239 glasov
  • Nenad Protega
    0,80 %
    7 glasov
  • Zlatko Zahović
    57,44 %
    502 glasov
  • Nihče izmed naštetih.
    7,44 %
    65 glasov
Oddanih 874 glasov
Ne spreglejte