Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
11. 1. 2012,
11.03

Osveženo pred

6 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ermin Raković

Sreda, 11. 1. 2012, 11.03

6 let, 11 mesecev

Raković: Nisem vedel, da je to ilegalno

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Nekdanji reprezentant Ermin Raković se je na naslovnicah pojavil v obdobju, ko išče novega delodajalca. ''Krasna reklama, ni kaj,'' se je z rahlim cinizmom dotaknil vroče mariborske stavne afere.

Nogometaši obožujejo igre na srečo. V to je prepričan nekdanji reprezentant, ki je zadnjo uradno tekmo odigral 29. aprila 2011. Takrat je še zadnjič nastopil v kitajski prvi ligi, zdaj pa išče novega delodajalca: ''Ne morete verjeti, koliko nogometašev igra športne stave. Ne le v Sloveniji, pač pa tudi v tujini. Skoraj vsi,'' poudarja Ermin Raković, ki ob našem klicu ni izžareval pretiranega veselja, saj se je znova soočil z nepriljubljeno temo.

Tega, da je igral športne stave in pri tem izgubil veliko denarja, ne skriva. Tudi tega ne, da je poznal Kosto Turnerja, glavnega obtoženca v mariborski aferi o ilegalni stavnici. ''Vsakih nekaj mesecev se ponavljajo iste zgodbe. Zdaj pa je prišla ven še obtožnica in številke. Lahko rečem le to, da je to zgodba, stara pet let. Ljudi, ki so v tej aferi izpostavljeni, poznam, nikakor pa nisem takrat vedel, da je to ilegalna stavnica. Prek njih sem stavil v Avstriji. Bilo je tako, kot da bi danes igral loterijo v Italiji. Ne vem pa, kaj se je zgodilo kasneje. Sam nisem bil nikoli obtožen, niti nisem nobenega oškodoval ali komu ostal kaj dolžan. Navsezadnje sem s stavami pred leti že zaključil,'' je o mariborski aferi o ilegalni stavnici spregovoril 34-letni napadalec.

Priznal je, da je pri športnih stavah igral le na dogodke tujih prvenstev, nikakor pa ne na srečanja, ki so potekala v Sloveniji. ''Kje pa, v Avstriji tudi ni bilo na seznamu slovenske lige,'' dodaja ''Raka'', ki mu del navijačev očita marsikaj. Tudi sodelovanja pri nameščanju rezultatov v 1. SNL, kar pa Ljubljančan kategorično zanika. Ker se je njegovo ime pojavilo v medijih v povezavi z nečednostmi, v ilegalni stavnici naj bi vsega skupaj vložil več kot 700.000 evrov, bo njegov cilj, pridobitev novega delodajalca, v prihodnjih dneh nekoliko težje uresničljiv.

''Glede na to reklamo, bomo sploh videli, kaj bo. Časa je resda še dovolj, vsaj do konca februarja,'' je pojasnil Raković, ki v teh dneh polni baterije v okolici štadiona ŽAK. Trenira s prijatelji, med katerimi ne manjka nekdanjih reprezentantov. Znana imena beleži tudi seznam najbolj ''pogumnih'' uporabnikov ilegalne stavnice, na katerem ne manjka nekdanjih nogometašev NK Maribor, z neverjetnim vložkom 5,5 milijona evrov pa po izračunu tožilstva, vodi Goran Šukalo. Raković je zanikal, da bi bil z dejanji nekdanjega soigralca v državnem dresu kakorkoli povezan.

Ne spreglejte