Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
29. 10. 2014,
11.45

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale NK Celje Darko Karapetrović Aleksander Šeliga

Sreda, 29. 10. 2014, 11.45

3 leta, 10 mesecev

Prvič v tej sezoni neprepoznavni

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dobre predstave v prvenstvu so dale slutiti, da bo Olimpija v pokalu izločila Domžale in se uvrstila v polfinale. A občutek je bil varljiv. "Nismo bili pravi," je po tekmi odmevalo iz tabora "zmajev".

Ljubljanski klub si je močno želel pokalnega uspeha, ki mu ne pravijo zastonj najhitrejša in najbolj elegantna pot do lovorike, s tem pa tudi zagotovljenega mesta v Evropi. Imel je vse na pladnju. Prvo četrtfinalno tekmo v Domžalah je dobil z 1:0, nato z oslabljeno zasedbo suvereno v gosteh odpravil Gorico, ko pa je prišel čas za povratno pokalno dejanje z Elsnerjevo četo, pa so nastopile težave. "Preprosto povedano, nismo bili pravi. Domžalčani so bili razigrani, gibljivi, odlično so pokrivali prostor in popolnoma zasluženo zmagali. Mi na drugi strani pa smo bili prvič v tej sezoni neprepoznavni, brez prave energije in posledično zreli za poraz, ki se nam je na koncu tudi pripetil," je trener Olimpije Darko Karapetrović po tekmi športno čestital sosedom iz Domžal, ki so poskrbeli za veličasten preobrat, začinjen s sanjsko učinkovitostjo v prvem polčasu.

Ni mu jasno, zakaj so se fantje tako postavili na igrišču

Slaba predstava izbrancev ga je negativno presenetila, prvič v tej sezoni je moral priznati, da niso bili kos nalogi in pogrnili na zrelostnem izpitu. "Zakaj so se fantje postavili na igrišču tako, kot so se, tudi meni ni najbolj jasno. Dogovor pred tekmo je bil drugačen. A dostikrat sam potek tekme dirigira taktično obnašanje igralcev. Roko na srce, Domžalčani so pač izkoristili tri strele proti golu, medtem ko mi razen zadetka Mirana Burgića tokrat nismo pripravili zrelih priložnosti za kaj več," mu ni bilo jasno, zakaj so nogometaši Olimpije vstopili v srečanje tako neprepričljivo in s tem motiviranim gostom olajšali pot do uspeha.

Pravega odgovora na to, kaj se je zgodilo zeleno-belim, ni našel niti vratar Aleksander Šeliga. V prvem polčasu so proti njemu švignile tri domžalske žoge, še vselej pa je moral po žogo v mrežo.

"Če nismo v garderobi maksimalno zapeti, smo potem takoj kaznovani. Preveč smo bili sproščeni, nismo bili pravi," je priznal izkušeni Celjan, ki se že ozira proti nedeljskemu srečanju 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije, na katerem bi prišel še kako prav Nik Omladič, ki pa trmasto vztraja pri svojem in (še) noče sprejeti klubske ponudbe za podaljšanje pogodbe, posledično pa dvoboje spremlja le v vlogi gledalca.

Popraviti vtis na "malem" derbiju s Celjani

Če bodo v petek Mariborčani in Domžalčani poskrbeli za veliki derbi, bo dvoboj med Olimpijo in Celjem, ki ju odlikuje napadalna igra in veliko zadetkov, predstavljal mali derbi kroga.

"Moramo popraviti vtis in vpisati nove točke," je izrazil željo prvi vratar "zmajev", njegov trener pa je dodal: "Obračun s Celjani bo pokazal naš pravi značaj. Verjamem, da smo mentalno močni in da bomo v naslednjih dneh izvlekli koristne zaključke ter v nedeljo osvojili pomembne tri točke v boju za vrh," 38-letni strateg upa na boljšo predstavo, s katero bi zadržali stik med najboljšimi v prvenstvu, s tem pa bi tudi najhitreje pozabili na boleč izpad v pokalu.

Ne spreglejte