Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 10. 2018,
11.30

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Norveška slovenska nogometna reprezentanca Leo Štulac Luka Krajnc

Četrtek, 11. 10. 2018, 11.30

5 let, 6 mesecev

Priprave Slovenije na tekmo v Oslu

Slovenska obramba opozarja na Kinga, v Oslu se obeta rekorden obisk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Joshua King | Joshua King je po mnenju Luke Krajnc najbolj nevaren norveški napadalec za slovenska vrata. | Foto Reuters

Joshua King je po mnenju Luke Krajnc najbolj nevaren norveški napadalec za slovenska vrata.

Foto: Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca se na Brdu pri Kranju tretji dan pripravlja na tekmi lige narodov, v ospredju pa je predvsem petkov obračun z Norveško v Oslu, na katero se izbranci Tomaža Kavčiča še posebej osredotočajo. Menijo, da jo kljub neugodni tradiciji in oslabljenosti lahko presenetijo. Na Norveškem so za dvoboj s Slovenijo prodali že 12 tisoč vstopnic.

Tomaž Kavčič
Sportal Liga narodov? Liga porazov za Slovenijo. Padla je tudi v Oslu.

"Lahko iztržimo dober izid, forma je dobra. Pogledali smo tekmo s Ciprom in zdaj odpravljamo napake. S selektorjem in soigralci se veliko pogovarjamo o tem in o tem, kaj nas čaka," pravi branilec Luka Krajnc.

Fotogalerija s sredinega treninga, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 41

Krajnc izpostavil napadalca Kinga

Luka Krajnc je v vrstah Norveške izpostavil napadalca Joshuo Kinga. | Foto: Vid Ponikvar Luka Krajnc je v vrstah Norveške izpostavil napadalca Joshuo Kinga. Foto: Vid Ponikvar Kot mož v osrčju obrambe bo imel, če bo zaigral, najbrž veliko dela z razpoloženim Joshuo Kingom (Bournemouth), ki ga je tudi sam izpostavil kot enega ključnih pri norveški igri.

"Prav na njihovega napadalca je vsekakor treba opozoriti. Sicer pa gredo vsi na vso moč, treba bo zapreti tudi njihove bočne igralce, ki radi izvajajo pritisk na tekmečevo zadnjo linijo," je pojasnil Krajnc in dodal: "Osredotočeni bomo morali biti tudi pri visokih žogah."

Slovenija je zadnjo medsebojno tekmo z Norvežani dobila, in sicer jo je oktobra 2013 v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014 doma premagala s 3:0 in tremi goli Milivoja Novakovića. Toda pred tem je Slovenija petkrat izgubila proti tej skandinavski ekipi in enkrat igrala neodločeno.

Glede na to, da je v Oslu še ni premagala, da Norveška doma še ni izgubila pod vodstvom selektorja Larsa Lagerbäcka ter da ima slovenska vrsta kar nekaj težav z napadalnim delom igre in učinkovitostjo, je podoben scenarij težko uresničljiv.

Domen Črnigoj
Sportal Ko se je vrnil med ljudi, ga je še bolj zabolelo

Štulac: Norvežane presenetiti s protinapadi

Slovenska reprezentanca se pripravlja na Brdu pri Kranju. | Foto: Grega Valančič/Sportida Slovenska reprezentanca se pripravlja na Brdu pri Kranju. Foto: Grega Valančič/Sportida A to ne pomeni, da se fantje, zbrani na Gorenjskem, predajajo vnaprej. "Seveda mislimo, da bo težka tekma, saj so Norvežani močna, dobra ekipa. Poskusili pa bomo doseči pozitiven rezultat. "Mislimo, da bo to zelo fizična, trda tekma, da bo veliko 'duelov', zato bo treba pristopiti čvrsto in jih morda presenetiti tudi s kakšnim protinapadom," meni Leo Štulac, eden tistih, ki bi tudi ob stalnem igranju za italijansko Parmo lahko dobili priložnost v zvezni vrsti.

"Jaz se dobro počutim in seveda hočem čim več igrati. Na vsaki tekmi pa gremo na zmago in tako bo tudi tokrat," je odločen Štulac, ki ga dejstvo, da manjkajo poškodovani Jasmin Kurtić, Tim Matavž, bolni Kevin Kampl, da spet ni Jana Oblaka ter da sta vprašljiva nastopa Benjamina Verbiča in Petra Stojanovića, ne skrbi preveč. "Ekipa bo oslabljena, ampak to ni težava. Tisti, ki smo tu, lahko podobno odigramo. Tako ne vidim večjih težav glede tega."

Veliko zanimanje na Norveškem

Sicer pa so iz Norveške prišle informacije o prodanih vstopnicah. Do četrtka so jih prodali 12 tisoč (štadion Ullevaal sprejme 28 tisoč gledalcev), s čimer so v norveškem taboru zadovoljni, za tekmo s Ciprom so jih na primer prodali le 5.500.

Šved Lars Lagerbäck je nekdanji selektor Švedske in Islandije. Zdaj se želi z elito družiti tudi na Norveškem. | Foto: Guliverimage/Getty Images Šved Lars Lagerbäck je nekdanji selektor Švedske in Islandije. Zdaj se želi z elito družiti tudi na Norveškem. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Na Ullevaalu bomo zmagali in iz njega naredili trdnjavo. Zelo obetajoče je, da so navijači že do zdaj kupili veliko več vstopnic kot za prvo tekmo. Pomembno je, da držimo vsi skupaj, tudi navijači. Na zadnjih tekmah tega ni bilo. Zdaj pa vse skupaj res obeta," je na novinarski konferenci dejal Šved Lars Lagerbäck. Na domačih tekmah pod njegovim vodstvom se je največ ljudi do zdaj zbralo na tekmi junija lani s Češko, in sicer 12.179, tako da bo Slovenija vsaj v tem pogledu najbrž rekordna.

Slovenija je sicer 61. na lestvici Mednarodne nogometne zveze, Norveška pa 52. V skupini 3 v ligi C je Slovenija po dveh tekmah brez točk, Norveška ima tri.

Kevin Kampl
Sportal Slavljenec Kevin Kampl se je odločil
Josip Iličić
Sportal Josip Iličić jasno in glasno o tem, kdo naj igra za reprezentanco
Bojan Jokić
Sportal Kapetan o odsotnem slovenskem asu: On že ve, zakaj ni prišel #video
Ne spreglejte