Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 6. 2011,
13.55

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Igor Velov NZS

Torek, 7. 6. 2011, 13.55

3 leta, 8 mesecev

Pri Triglavu čakajo odgovor NZS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Predsednik Triglava, Igor Velov, je poudaril, da so na sedež Nogometne zveze Slovenije (NZS) poslali vlogo o igranju v PrviLigi tudi za naslednjo sezono, pa čeprav niso dobili licence.

Spomnimo, da si je gorenjski klub s sedmim mestom v pravkar končani sezoni zagotovil obstanek v PrviLigi, ker pa ni zadostil vsem pogojem licenciranja, bi moral izpasti iz lige. Vendar še vedno obstaja upanje za Triglav, da bo tudi v naslednji sezoni član prvoligašev. "Zadnji teden je bil za ND Triglav 2000 zelo pretresljiv. Najprej smo se veselili uspeha v Prvi ligi, naslednji dan pa je sledil šok, da iz nje odhajamo. Reakcij je bilo veliko. Pri komuniciranju in izjavah pa so bile prisotne tudi emocije. Če smo pri tem bili nekorektni ali celo žaljivi do NZS, posameznikov znotraj NZS ali kogarkoli drugega se v imenu ND Triglav 2000 iskreno opravičujem. Od vsega začetka smo priznavali svojo krivdo. Dokumentacijo smo oddali prepozno. Kljub temu pa velja omeniti, da vsa oddana dokumentacija (žal oddana prepozno!) ustreza zahtevam NZS," je v izjavi za javnost povedal predsednik Triglava Igor Velov.

V nadaljevanju je dodal: "Glede na ambicije kluba in dejstvo da izpolnjujemo pogoje za igranje v Prvi ligi ter da smo si to zaslužili na igrišču je UO na svoji izredni seji dne 6.6.2011 sprejel naslednji sklep: 'Preučiti je treba vse možnosti za igranje v Prvi ligi. Če ta možnost obstaja, naj se sprožijo vsi postopki v zvezi s tem'. Ugotovljeno je bilo, da taka možnost obstaja in da izpolnjujemo pogoje za tako rešitev. Na podlagi tega sem naslovil vlogo na NZS. Od tu naprej je vse stvar njihove odločitve," je povedal Velov.

Triglav in Mura 05 za popolnitev?

Trenutno je znano le, da je iz lige tako zaradi zadnjega mesta kot zaradi neizpolnjenih licenčnih obveznosti izpadlo Primorje, prvak in podprvak 2. SNL, Aluminij ter Interblock, pa sta se napredovanju med najboljše slovenske klube odpovedala. Nekaj časa je tako za najbolj verjetni scenarij veljal, da bo slovenska prva liga v naslednji sezoni štela le osem klubov, a kot kaže se jih vendarle utegne zbrati deset. To bi bilo v primeru, če NZS Triglavu ugodi vlogo, Triglav se namreč več ne more pritožiti, vse bolj pa se omenja, da utegneta NZS in Združenje prvoligašev v PrvoLigo povabiti Muro 05. Prekmurski prvoligaš namreč ne skriva ambicij po igranju med najboljšimi.

Ne spreglejte