Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
11. 3. 2017,
20.25

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NK Radomlje NK Koper Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 11. 3. 2017, 20.25

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Koper : Kalcer Radomlje

Prerojeni Kozlički meljejo naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
NK Koper | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Kopra so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Kalcer Radomlje s 4:1 (2:1).

Koprčani so še tretjič v sezoni premagali zadnjeuvrščene Radomlje (še tretjič so jim zabili vsaj tri gole), sami pa so se obdržali v družbi četrtouvrščene Gorice, saj imajo tako kot belo-modri 34 točk. Junak tekme je bil Courage Pekuson z dvema lepima zadetkoma. To sta bila njegova tretji in četrti zadetek v sezoni.

Po rezultatsko uspešnem začetku spomladanskega dela prvenstva so favorizirani Koprčani v goste dobili zadnjeuvrščene Radomlje in takoj močno pritisnili. Že v tretji minuti je po domiselni kombinaciji Jana Andrejašiča in Mateja Pučka do izjemne priložnosti prišel Senijad Ibričić, a se je z lepo obrambo izkazal vratar Aljaž Ivačič.

V deveti minuti so Koprčani prek Nermina Hodžića izvedli kot, Ivačič je žogo izbil, a prekratko in le do Danijela Pranjića, ki je po lepem voleju popeljal Koprčane v vodstvo z 1:0. Radomlje so izenačile že v 24. minuti po pravem "evrogolu". Josip Balić je z več kot tridesetih metrov poslal pravo močan strel proti golu Kopra. Žoga je zletel čez vratarja Marjana Antolovića in po odboju od prečke končala v domači mreži.

Radomljani so tako kronali dobrih pet minut igre, ko so odigrali par organiziranih napadov in pritisnili Koprčane v obrambo. "Evrogolov" na tej tekmi pa še ni bilo konec. Mladi Ganec v domačih vrstah Courage Pekuson je v 30. minuti z leve strani in po kratkem preigravanju izvrstno streljal z dvajsetih metrov, tako da je Ivačič lahko le nemočno pospremil žogo v mrežo za 2:1.

Courage Pekuson je za Koper dosegel dva zadetka. | Foto: Vid Ponikvar Courage Pekuson je za Koper dosegel dva zadetka. Foto: Vid Ponikvar

Štiri minute pozneje je po dobrem preigravanju mladi domači branilec Matic Paljk zaposlil Ibričića, ki pa je iz zelo ugodnega položaja streljal mimo gola. V zadnjih trenutkih prvega polčasa so Radomljani nenadejano imeli novo priložnost za izenačenje. V dvoboju iz oči v oči med Domnom Jugovarjem in Marijanom Antolovićem je bil zmagovalec slednji.

V uvodu drugega polčasa je Balić znova lepo streljal od daleč, a je žoga za pol metra preletela prečko domačih vrat. V 53. minuti so zagrozili tudi Koprčani. Pranjić je slalomiral po desnem boku, lepo podal do Andrejašiča, ki pa je streljal v Ivačiča.

Koper je tretjič zadel v 63. minuti. Spet je bil v glavni vlogi mladi Pekuson, ki je dosegel še en lep zadetek. Spet je na kratko preigraval, potem pa malce z leve strani izvrstno streljal z 20 metrov in zadel nasprotni zgornji kot tekmečevih vrat.

Balić pa je bil v ospredju znova v 71. minuti, ko je še tretjič na tekmi dobro streljal z razdalje, bil pa je le za las nenatančen. Tekmo je v 76. minuti v prid domačih dokončno odločil Matej Pučko, ki je po podaji Pekusona pritekel sam pred Ivačiča in ga s strelom pod prečko tudi zanesljivo premagal. V sodniškem dodatku je imel priložnost za peti zadetek domačih še Ibričić, a je iz ugodnega položaja z glavo meril mimo gola gostov.

Koprčani bodo v 25. krogu prihodnjo nedeljo gostovali v Ljubljani, Radomljani pa bodo dan prej gostili Krško.

Koper : Kalcer Radomlje 4:1 (2:1)

Štadion Bonifika, gledalcev 400, sodniki: Glažar (Hajdina), Skok (Ptujska Gora) in Gabrovec (Markovci).

Strelci: 1:0 Pranjić (7.), 1:1 Balić (24.), 2:1 Pekuson (30.), 3:1 Pekuson (63.), 4:1 Pučko (76.).

Koper: Antolović, Paljk, Datković, Gregov, Andrejašič, Hodžić (od 75. Križman), Teijo, Pučko, Pranjić (od 80. Kokorović), Pekuson (od 80. Krivičić), Ibričić.

Kalcer: Ivačič, Kramarič, Ejup, Karamatić, Marinšek, Barukčić (od 50. Janković), Balić, Jugovar (od 65. Šipek), Cerar, Predragović, Nunić (od 61. Vasilj).

Rumeni karton: Barukčić.
Rdeči karton: /

Ne spreglejte