Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 4. 2022,
23.10

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,46
angleško prvenstvo Manchester United Premier League Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Liverpool

Natisni članek

Četrtek, 21. 4. 2022, 23.10

2 leti, 3 mesece

ANGLEŠKO PRVENSTVO, ZAOSTALE TEKME

Man City spet na vrhu, Liverpool odpihnil Man United

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,46
Liverpool | Liverpool je zmagal s 4:0. | Foto Reuters

Liverpool je zmagal s 4:0.

Foto: Reuters

Ta teden so v angleškem prvenstvu na sporedu nekatere zaostale tekme. V torek sta spored z velikim derbijem na Anfieldu odprla večna rivala Liverpool in Manchester United. A obračun si je naziv derbija zaslužil le na papirju, saj so gledalci v Liverpoolu spremljali enosmeren promet, ki so ga Reds kronali z zmago s 4:0. Zaradi tragične smrti novorojenca je tekmo izpustil superzvezdnik Cristiano Ronaldo, so se pa Portugalcu v sedmi minuti tekme z aplavzom in himno You'll never walk alone na Anfieldu poklonili tudi navijači Liverpoola.

Manchester City Liverpool Klopp
Sportal Liverpool na misiji nemogoče, Klopp pa: Me niti malo ne briga
Sportal Cristiano Ronaldo sporočil tragično novico

Liverpool je bil tudi na drugi medsebojni tekmi z Manchester Unitedom v tej sezoni razred zase in v primerjavi s srečanjem na Old Traffordu, kjer je zmagal s 5:0, tokrat dosegel le zadetek manj. 

Mrežo Manchester Uniteda je že v 5. minuti načel Luis Diaz. V 22. minuti je na 2:0 povišal Mohamed Salah. V drugem polčasu se je v 68. minuti med strelce vpisal še Sadio Mane, nato pa je v zaključku še drugič zadel Salah in z dvema zadetkoma prekinil strelski post i nekaj zadnjih tekem.

Srečanje je zaradi tragične smrti novorojenca izpustil prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo. Kot so danes sporočili iz njegovega kluba Manchester Uniteda, je "družina pomembnejša od vsega drugega". Pri rdečih vragih so še zapisali, da po smrti novorojenca spoštujejo željo 37-letnega nogometaša po zasebnosti. Tragičnemu dogodku so se poklonili tudi na Anfieldu, kjer so igralci v znak žalovanja nosili črne trakove, domači navijači pa so v 7. minuti srečanja v znak podpore Ronaldu, ki nosi številko sedem, vstali ter se nanj spomnili z aplavzom in klubsko himno You'll never walk alone.

Manchester City znova na vrhu lestvice

Nogometaši Manchester Cityja so v zaostali tekmi 30. kroga angleškega državnega prvenstva ugnali Brighton s 3:0. S tem so znova skočili na vrh razpredelnice, potem ko je za 24 ur prvo mesto prevzel Liverpool po zmagi nad Manchester Unitedom (4:0).

Manchester City United | Foto: Reuters Foto: Reuters

Sinjemodri iz Manchestra imajo tako vnovič točko prednosti pred Liverpoolom (77:76). V sredo so se varovanci Pepa Guardiole v prvem polčasu še mučili z Brightonom, nato pa mu v drugem polčasu nasuli tri gole za zanesljivo zmago. Zadeli so Riyad Mahrez (53.), Phil Foden (65.) in Bernardo Silva (82.).

Že pa je znan prvi udeleženec elitne premier lige za naslednjo sezono iz drugoligaškega tekmovanja. Fulham si je že štiri kroge pred koncem zagotovil napredovanje po zmagi s 3:0 nad Prestonom. Za Fulham bo to že peta selitev v zadnjih petih sezonah. V letih 2018 in 2020 je namreč prav tako napredoval v premier ligo, a potem v njej zdržal le po eno sezono.

Angleško prvenstvo, zaostale tekme

Torek, 19. april:
Liverpool : Manchester United 4:0 (2:0)

Sreda, 20. april:
Chelsea : Arsenal 2:4 (2:2)
Everton : Leicester 1:1 (0:1)
Newcastle : Crystal Palace 1:0 (1:0)
Manchester City : Brighton 3:0 (0:0)

Četrtek, 21. april:
Burnley
: Southampton 2:0 (2:0)

Lestvica strelcev:

22  Salah (Liverpool)
17 – Son (Tottenham) 
15 – Jota (Liverpool), Ronaldo (Manchester United)
14 – Mane (Liverpool)
12 – Kane (Tottenham), Toney (Brentford)
11 – Mahrez (Manchester City) Zaha (Crystal Palace), de Bruyne (Manchester City)
10 – Dennis (Watford), Mahrez (Manchester City), Mount (Chelsea), Pukki (Norwich), Raphinha (Leeds), Sterling (Manchester City), Vardy (Leicester)

 

Ne spreglejte