Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
9. 4. 2019,
9.41

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,08

1

Giorgio Chiellini Juventus UEFA liga prvakov Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo poškodba

Natisni članek

Torek, 9. 4. 2019, 9.41

1 leto, 3 mesece

Giorgo Chiellini vprašljiv pred tekmo z Ajaxom

Pozabite Ronalda, Juventus skrbi tale možakar

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,08

1

Giorgio Chiellini | Giorgio Chiellini je na ponedeljkovem treningu staknil poškodbo in skoraj zagotovo v sredo ne bo mogel pomagati stari dami na tekmi v Amsterdamu.  | Foto Reuters

Giorgio Chiellini je na ponedeljkovem treningu staknil poškodbo in skoraj zagotovo v sredo ne bo mogel pomagati stari dami na tekmi v Amsterdamu.

Foto: Reuters

Torinski Juventus se pred sredino prvo četrtfinalno tekmo lige prvakov proti Juventusu spoprijemajo s številnimi poškodbami. Ne samo, da je pred tekmo z Ajaxom vprašljiv prvi zvezdnik Cristiano Ronaldo, v ponedeljek se je na treningu za mečno mišico prijel tudi kapetan Giorgio Chiellini. Odsotnost komandanta obrambe staro damo veliko bolj skrbi kot to, ali bo do srede nared portugalski napadalec.

Cristiano Ronaldo
Sportal Barcelona na Otoku do minimalne prednosti, v Amsterdamu brez zmagovalca

Italijanski prvak v obračun proti Ajaxu vstopa kot velik favorit, a tako je bilo tudi že v osmini finala, ko se je nizozemski prvak meril z Realom. Mladeniči so pokazali, da v nogometu ne šteje le denar, pač pa tudi talent, srce in znanje. Juventus se tega dobro zaveda, a se pred dvobojem v Amsterdamu ubada s številnimi poškodbami.

Ajax si mane roke

Že dalj časa igrajo brez Cristiana Ronalda, a je njegovo odsotnost izjemno izkoristil mladi napadalec Moise Kean, zato se Portugalčeva odsotnost tako rekoč ni poznala. Staro damo je veliko bolj šokirala ponedeljkova poškodba prvega stebra že pogovorno granitne obrambe stare dame, Giorgija Chiellinija, ki se je na treningu prijel za mečno mišico in je skoraj zagotovo prečrtan za sredino tekmo. Juventus brez njega v obrambi izgubi izkušnje ter agresivnost, kar je izjemna novica za mladeniče Ajaxa.

Leonardo Bonucci bo združil moči z Danielejem Ruganijem. | Foto: Reuters Leonardo Bonucci bo združil moči z Danielejem Ruganijem. Foto: Reuters

Ostala le še dva zdrava "štoperja"

Tako v sredini obrambe italijanskega velikana od standardnih mož ostaja le še Leonardo Bonucci, družbo pa mu bo po ob poškodovanih Martinu Caceresu in Andrei Barzagliju delal Daniele Rugani. Slednji je v tej sezoni odigral le eno tekmo v ligi prvakov, več priložnosti je dobil v serie A.

Ob vseh težavah v obrambi se zdravniška služba Torinčanov ubada s poškodbami Ronalda, Douglasa Coste, Juana Cuadrada in Emreja Cana. Od vseh naštetih naj bi imel še največ možnost za nastop ravno prvi zvezdnik Ronaldo, a tudi on ni več tako stoodstoten, kot je bil še pred nekaj dnevi.

Cristiano Ronaldo se je poškodoval na reprezentančni akciji. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo se je poškodoval na reprezentančni akciji. Foto: Reuters

Vprašanje je, ali bo trener Juventusa Massimilano Allegrija z njim tvegal že na prvi tekmi. Najverjetneje ne, bo pa zagotovo sedel na klopi in čakal na morebitno intervencijo.

Verjetna postava Juventusa: Szczesny; De Sciglio - Rugani - Bonucci - Sandro; Khedira - Pjanić - Matuidi; Dybala - Mandžukić - Bernardeschi

Preberite še:

Cristiano Ronaldo
Sportal Odlična novica za navijače Juventusa
Ne spreglejte