Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 9. 2014,
19.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Bastian Schweinsteiger Philipp Lahm

Torek, 2. 9. 2014, 19.01

8 let

Ponovitev finala svetovnega prvenstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V sredo bodo nemški nogometaši, svetovni prvaki z letošnjega mundiala v Braziliji, odigrali prvo prijateljsko tekmo v novi sezoni.

Njihovi tekmeci pa bodo v Düsseldorfu prav poraženi finalisti iz Rio de Janeira, Argentinci.

Nemčijo bo po reprezentančnem slovesu Philippa Lahma odslej kot kapetan vodil Bayernov zvezdnik Bastian Schweinsteiger, ki pa ga na sredini tekmi zaradi poškodbe ne bo, tako da bo začasno to vlogo prevzel vratar Manuel Neuer. "Zame je to velika čast, obenem pa tudi obveznost. Z Joachimom Löwom dobro sodelujeva že od leta 2004, ta čas pa je prinesel vrhunec z osvojitvijo naslova prvakov. Vlogo sprejemam kot častno, sem pa še vedno prvi med enakimi," je v zahvali ob imenovanju za novega kapetana dejal Schweinsteiger, ki je za nemški elf zbral že 108 nastopov.

Svetovni prvaki so se na treningu pred tekmo na poseben način oddolžili svojim navijačem. Na stadion je nemška nogometna zveza povabila 45.000 mladih nogometnih navijačev, ki so z navdušenjem spremljali poteze strelca odločilnega gola na SP Maria Götzeja ter drugih reprezentantov (na tekmi bo 14 igralcev, ki so osvojili naslov prvaka pred natančno 50 dnevi). "Lep občutek je, ko imaš na treningu toliko zagretih mladih navijačev. Hvala vsem za današnji obisk in tudi za podporo med svetovnim prvenstvom," je dejal selektor Löw.

Prvič s štirimi zvezdicami

Nemci bodo prvič nastopili z novimi dresi, na katerih bodo imeli štiri zvezdice za štiri osvojene naslove svetovnih prvakov v letih 1954, 1974, 1990 in 2014. Proizvajalec športne opreme Adidas je sporočil, da je zanimanje za te drese zelo veliko, tako da računajo, da jih bodo do konca leta prodali več kot 2,5 milijona in s tem tudi podrli prejšnji rekord po številu prodanih dresov nemške izbrane vrste, ki so ga dosegli na domačem SP 2006 z 1,5 milijona prodanih primerkov.

Ne spreglejte