Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
14. 11. 2016,
16.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Robert Lewandowski Boštjan Cesar Jan Oblak Jan Oblak Vid Belec Adam Nawalka Srečko Katanec Poljska slovenska nogometna reprezentanca

Ponedeljek, 14. 11. 2016, 16.30

6 let, 6 mesecev

Pred srečanjem med Poljsko in Slovenijo

Poljaki navdušili Katanca

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Robert Lewandowski | Foto Sportida

Foto: Sportida

Slovenska nogometna ekipa bo zvečer v Vroclavu sklenila nastope v letu 2016. V prijateljski tekmi se bo pomerila s Poljsko. ''To je reprezentanca, ki spada v sam nogometni vrh,'' pred srečanjem razmišlja slovenski selektor Srečko Katanec.

Slovenska nogometna reprezentanca bo zvečer odigrala zadnjo tekmo v tem letu. Na prijateljskem dvoboju se bo pomerila s Poljsko. Dvoboj se bo v Vroclavu začel ob 20.45.

Slovanski obračun med Poljsko, četrtfinalistko letošnjega evropskega prvenstva v Franciji, in slovensko izbrano vrsto bo na štadionu Miejski minil brez kopice prvokategornikov. Pogrešali jih bodo v obeh taborih. Domači navijači ne bodo mogli stiskati pesti tudi za kapetana in najboljšega strelca Roberta Lewandowskega, pri Slovencih ne bo prvega vratarja Jana Oblaka in kapetana Boštjana Cesarja.

Škofjeločan se je že vrnil v Madrid, kjer se pripravlja na sobotni derbi španskega prvenstva, v katerem se bo v ponovitvi zadnjega finala lige prvakov udaril z mestnim tekmecem Realom, podobno velja za Lewandowskega, ki ga isti dan čaka derbi nemškega prvenstva med Bayernom in nekdanjim klubom Borussio Dortmund.

Belec še ni dočakal slovenskega zadetka

Vid Belec je v tem letu za Slovenijo branil dvakrat. | Foto: Getty Images Vid Belec je v tem letu za Slovenijo branil dvakrat. Foto: Getty Images Namesto Oblaka bo najverjetneje prejel priložnost Vid Belec. V tej sezoni ne brani veliko pri italijanskem drugoligaškem klubu Carpi, v očeh selektorja pa kotira kot prva menjava za odsotnega Gorenjca.

''Na vsako tekmo se je treba kar najbolj pripraviti, ne glede na to, ali gre za prijateljsko oziroma kvalifikacijsko. Poljska ima zelo kakovostno ekipo, dobro stoji na igrišču. Poljaki so zelo konkretni v duelih, tako da bo treba dati vse od sebe,'' pred dvobojem v Vroclavu razmišlja 26-letni vratar, ki bi lahko dočakal četrti nastop v reprezentančnem dresu.

Štajerec je branil slovenske barve na treh prijateljskih tekmah, na katerih se njegovi soigralci niso vpisali med strelce. Leta 2014 je izgubil na odmevnem gostovanju pri Messijevi Argentini (0:2), letos paral živce Švedom v Malmöju (0:0), le nekaj dni pozneje pa v Stožicah čestital Turkom za tesno zmago (0:1). Na današnji tekmi bi lahko nastopil še vratar ciprskega Anorthosisa Jan Koprivec.

Pred srečanjem v Vroclavu:

Nawalka prepoznal podobnosti s Črno goro

Poljski selektor Adam Nawalka bo zvečer pogrešal kar nekaj pomembnih igralcev. Med njimi je tudi Arkadiusz Milik, poškodovani napadalec Napolija. | Foto: Reuters Poljski selektor Adam Nawalka bo zvečer pogrešal kar nekaj pomembnih igralcev. Med njimi je tudi Arkadiusz Milik, poškodovani napadalec Napolija. Foto: Reuters Katanec je napovedal, da bo danes ponudil priložnost številnim izbrancem, ki niso veliko igrali v državnem dresu. ''Fantje imajo priložnost, da se pokažejo,'' želi preizkusiti nekaj novih rešitev.

Podobno velja tudi za njegovega stanovskega kolega Adama Nawalko, ki se veseli srečanja s Slovenijo, saj naj bi po njegovem mnenju imela podoben slog igre kot prihodnji tekmec v kvalifikacijah za SP 2018, Črna gora.

Slovenski selektor zelo spoštuje Poljake, ki na svetovni jakostni lestvici Fife zasedajo visoko 15. mesto (Slovenija je 52.).

Poljaki igrajo po Katančevem okusu

Srečko Katanec v kvalifikacijah za SP 2018 podobno kot Poljska še ni izgubil. | Foto: Vid Ponikvar Srečko Katanec v kvalifikacijah za SP 2018 podobno kot Poljska še ni izgubil. Foto: Vid Ponikvar Katanec je navdušen nad petkovo predstavo v Bukarešti, v kateri je Poljska s 3:0 odpravila Romune, prav tako udeležence letošnjega Eura v Franciji.

''Odigrali so fantastično tekmo in prikazali nogomet, ki se mora danes igrati na najvišji ravni. Poljaki so kompaktni, veliko tečejo, vedo, kaj delajo. To je reprezentanca, ki spada v sam nogometni vrh,'' je navdušen nad tekmecem, ki je v štirih kvalifikacijskih tekmah osvojil deset točk in vodi v svoji skupini.

Tako se bosta pomerili reprezentanci, ki v kvalifikacijah za SP še nista izkusili grenkobe poraza. Dvoboj se bo začel ob 20.45, glavni sodnik bo Nizozemec Björn Kuipers.

Ne spreglejte