Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
13. 11. 2016,
7.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

1

Natisni članek

Aleksander Čeferin Jan Oblak Jan Oblak slovenska nogometna reprezentanca Poljska Robert Lewandowski

Nedelja, 13. 11. 2016, 7.00

6 let, 7 mesecev

Poljska oslabljena proti Sloveniji

Oblaka in Lewandowskega bo pogrešal tudi predsednik Čeferin

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,85

1

Robert Lewandowski | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca bo v ponedeljek na prijateljski tekmi s Poljsko oslabljena. Številni kandidati so odpadli zaradi zdravstvenih težav, Jan Oblak in Boštjan Cesar pa sta se po zmagi na Malti vrnila v svoja kluba. Z najmočnejšo postavo ne bodo zaigrali niti Poljaki, ki bodo pogrešali tudi največjega zvezdnika.

Slovenska nogometna reprezentanca bo v ponedeljek odigrala zadnjo tekmo v tem letu. Na prijateljskem dvoboju se bo pomerila s Poljsko. Dvoboj se bo v Vroclavu začel ob 20.45.

Prijateljski dvoboj v Vroclavu si bo v živo ogledal tudi predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin.

Selektor poljske reprezentance Adam Nawalka, ki mu gre v kvalifikacijah za SP odlično, saj vodi v svoji skupini, v ponedeljek proti Sloveniji na igrišče ne bo poslal najmočnejše postave.

Zahtevno delo za Skomino

Zvezdnik Bayerna je po poku močne petarde v Bukarešti obležal na tleh. | Foto: Reuters Zvezdnik Bayerna je po poku močne petarde v Bukarešti obležal na tleh. Foto: Reuters Poljaki so v petek premagali Romunijo s 3:0, dva zadetka pa je dosegel kapetan Robert Lewandowski. Poleg najboljšega strelca evropskega dela kvalifikacij za SP 2018 bosta odsotna tudi Kamil Glik (Monaco) in Lukasz Piszczek (Borussia Dortmund), tako da bodo v začetni enajsterici letošnjega četrtfinalista evropskega prvenstva manjkali trije pomembni členi. 

Lewandowski bi v petek skoraj postal žrtev objestnega romunskega navijača, ki je na Nacionalnem štadionu v Bukarešti na igrišče vrgel eksplozivno sredstvo (t.i. topovski udar). Počilo je v neposredni bližini 28-letnega napadalca Bayerna, ki je obležal v šoku. Glavni sodnik srečanja Damir Skomina je bil primoran prekiniti tekmo prekiniti za deset minut. 

Prvi strelec Poljske se na srečo ni huje poškodoval. V nadaljevanju tekme se je razigral in v izdihljajih srečanja z dvema zadetkoma poskrbel za končnih 3:0. Slovenski delivec pravice je imel v Bukarešti zahtevno delo, saj je moral zaradi pirotehničnih sredstev, ki so jih na igrišče odvrgli romunski navijači dvoboj prekiniti že pred incidentom z Lewandowskim.

Kdo bo manjkal pri Sloveniji?

V ponedeljek bo oslabljena tudi Slovenija. Zaradi zdravstvenih težav so odpadli Dejan Trajkovski (na srečanju na Malti si je poškodoval ključnico), Kevin Kampl, Robert Berić in Roman Bezjak, kapetan Boštjan Cesar (Chievo) in prvi vratar Jan Oblak (Atletico Madrid) pa sta dobila prosto in se že vrnila v svoja kluba.

Tako je Robert Lewandowski na polfinalnem srečanju lige prvakov v Münchnu premagal Jana Oblaka. V ponedeljek ne bo v Vroclavu ne enega ne drugega. | Foto: Reuters Tako je Robert Lewandowski na polfinalnem srečanju lige prvakov v Münchnu premagal Jana Oblaka. V ponedeljek ne bo v Vroclavu ne enega ne drugega. Foto: Reuters

Selektor Srečko Katanec je napovedal, da bodo priložnost dobili tudi igralci, ki jim do zdaj ni namenjal veliko minut.

Ne spreglejte