Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 1. 2019,
23.54

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

pokal FA Tottenham Chelsea Manchester City Manchester United

Ponedeljek, 7. 1. 2019, 23.54

5 let, 3 mesece

Pokal FA, 1/32 finala

Nov udarec za Liverpool, izpadel je iz pokala. Že v 4. krogu spektakel.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Liverpool, Wolverhampton | Za Jürgenom Kloppom, trenerjem Liverpoola, niso najlepši dnevi. | Foto Reuters

Za Jürgenom Kloppom, trenerjem Liverpoola, niso najlepši dnevi.

Foto: Reuters

Po porazu na prvenstvenem derbiju proti Manchester City, ki je bil sploh njegov prvi prvenstveni v tej sezoni, je Liverpool v ponedeljek izpadel še iz pokala FA, potem ko je v gosteh pri Wolverhamptonu izgubil z 1:2. Pred tem so v 3. krogu tega najstarejšega nogometnega tekmovanja na svetu velikani angleškega nogometa brez težav odpravili svoje tekmece. Zmagali so tako Manchester United, kot tudi Chelsea, Arsenal, Manchester City in Tottenham, ki je zmagal kar s 7:0. Opravljen je bil tudi že žreb tekem 4. kroga, ki bo ponudil obračun med velikima tekmecema, Arsenalom in Manchester Unitedom.

Žreb 4. kroga tekmovanja je bil opravljen že v ponedeljek zvečer in poskrbel za en res zanimiv par. Udarila se bosta namreč Arsenal in Manchester United, tekma bo na Emiratesu v Londonu. Manchester City se bo doma udaril z Burnleyjem. Tottenham čaka gostovanje pri Crystal Palacu, medtem ko se bo Chelsea doma udaril z zmagovalcem para med Sheffield Wednesdayjem in Luton Townom, ki sta na prvi tekmi 3. kroga remizirala, zato se bosta morala pomeriti še enkrat. 

Guardiola Klopp
Sportal Klopp jezen na sodnika, Guardiola česa takšnega ne pomni
Manchester City, Leroy Sane
Sportal City je spet v igri za naslov, a trepeta za ligo prvakov

Manchester United je z goloma Juana Mate in Romela Lukakuja preskočil Reading, branilec naslova Chelsea je izločill drugoligaša Nottingham Forest, oba gola je dosegel španski reprezentant Alvaro Morata, še višjo zmago pa je zapravil njegov rojak Cesc Fabregas, ki je v 30. minuti zapravil enajstmetrovko.  

Aplavz za odhajajočega Katalonca

31-letnemu Kataloncu pa je v 85. minuti, ko ga je na igrišču zamenjal N'Golo Kante zaploskal celoten Stanford Bridge, saj se Fabregas po 500 odigranih tekmah v Angliji, kjer je najprej nosil dres Arsenala, pa po treh sezonah v Barceloni še Chelseajevega, poslavlja. Že v naslednjih tednih naj bi namreč prestopil v Monaco. 

Takole čustveno se je poslovil Fabregas:

Protest v Blackpoolu

Visoko zmago je vknjižil še drugoligaš Middlesborough, ki je kar s 5:0 odpravil tretjeligaša Peterborough. Arsenal je s 3:0 pometel z Blackpoolom, kjer pa navijači protestirajo proti lastniku kluba Owenu Oystonu in zato niso povsem zapolnili tribun štadiona Bloomfield Road. Še več, eden od Blackpoolovih jeznih navijačev je poskušal preprečiti obračun s tem, da se je usedel na Arsenalov avtobus, ki tako popoldne londonskih nogometašev ni mogel odpeljati iz hotela. Zaplet so rešili dovolj hitro, da do zamude pri začetku tekme ni prišlo.

Protest navijača Blackpoola:

  

Angleški prvak Man City si je napredovanje zagotovoil v nedeljo, ko je kar s 7:0 odpravil drugoligaša Rotherham. Zanimivo pri tej zmagi je, da je sedem golov doseglo sedem različnih strelcev, enega celo nogometaš poraženega Rotherhama, zato pa je bil podajalec pri kar štirih nemški vezist Ilkay Gundogan.

Takole so senzacionalno zmago nad Leicestrom praznovali v Newportu. | Foto: Reuters Takole so senzacionalno zmago nad Leicestrom praznovali v Newportu. Foto: Reuters

Angleški prvak iz sezone 2015/16 Leicester City, trenutno sedmo moštvo premier lige, je izgubil proti četrtoligašu Newport Copunty.

Ne spreglejte