SiolNET. Sportal Nogomet
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Platini se bo pritožil na ESČP

0

termometer

Michel Platini
Foto: Reuters

Nekdanji predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Michel Platini je napovedal, da se bo na kazen prepovedi delovanja v nogometu pritožil na Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP).

"Gre za moje pravice, pa ne le zanje. Gre za boj za pravico vseh nas, boj proti nepravičnosti vseh, ki so ob meni, pod mano ali nad mano," je ob napovedi, da bo začel postopek na ESČP, dejal nekdanji francoski nogometni zvezdnik. "Grem na ESČP, česar drugi ne bodo naredili, ker se ne bojim Fife," je še dodal Francoz.

Platinija je krovna mednarodna zveza Fifa leta 2015 suspendirala za osem let, ker mu je očitala, da je bil povezan s škandalom podkupovanja, oziroma da je kot predsednik Uefe nezakonito nakazal dva milijona švicarskih frankov nekdanjemu predsedniku Fife Seppu Blatterju. Kazen so mu pozneje dvakrat znižali, najprej za dve leti, po uspešni pritožbi na športnem razsodišču Cas v Lozani pa še za dve.

Naslednji poskusi spodbijanja kazni pa niso bili uspešni, švicarsko sodišče je njegov predlog zavrnilo in tako bi po prvotno izrečeni kazni v svet nogometa v kakšni uradni vlogi zdaj 62-letni Platini spet lahko vstopil prihodnje leto.

"Veliko ljudi me opogumlja, naj ne odneham. Zato se še naprej borim. Izgubil sem veliko bitk, preden sem se lotil te, toda, če se izrazim po nogometno: čeprav so me degradirali v nižje lige, bo na koncu naslov moj," je še dejal nekdanji prvi mož Uefe in nakazal, kaj bo njegov glavni argument na sodišču: "Povedal bom, da sem žrtev nepoštenih mahinacij v svetu športnih organizacij in avtoritet."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin