Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 12. 2015,
14.14

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Michel Platini

Torek, 22. 12. 2015, 14.14

7 let, 12 mesecev

Platini: Dobil sem brco v zobe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Michel Platini je v pogovoru za francosko tiskovno agencijo AFP dejal, da je osemletna prepoved delovanja v nogometu zanj kot brca v zobe.

Poudaril pa je še enkrat, da se bo na odločitev etične komisije Mednarodne nogometne zveze, ki je enako kazen dala tudi prvemu možu Fife Seppu Blatterju, pritožil. Prepoved Platiniju preprečuje, da bi 26. februarja kandidiral za predsednika Fife, prav tako pa tudi opravljanje predsedniške funkcije pri Uefi. Omenjena sta bila kaznovana zaradi 1,8 milijona evrov, ki jih je Blatter leta 2011 nakazal Platiniju kot plačilo dolgov za svetovalno službo med letoma 1998 in 2002.

"Poskušam razumeti, zakaj in kako sem se znašel v tem"

A nekdanjega francoskega reprezentanta to ne ustavlja. Želi si postati najvplivnejši mož v svetovnem nogometu. "Bojeval se bom. Bom pa sprejel svojo odgovornost ne glede na to, kaj se bo zgodilo," je povedal Platini.

Ta še vedno vztraja, da pri omenjenem plačilu - na podlagi ustnega dogovora - ni bilo ničesar nelegalnega. "Poskušam razumeti, zakaj in kako sem se znašel v tem. Opravil sem določeno delo, poslal fakturo, bil sem plačan, od tega sem plačal tudi davek. To je bilo leta 2011," je povedal in nadaljeval: "Obstajal je dolg, ki je bil poravnan. Pika. Nato, leta 2015, švicarsko sodišče želi več informacij."

"Sledili so dogodki na Fifi in veliko ljudi na zvezi je bilo zaradi tega zelo zadovoljnih. In tukaj se znajdem jaz, suspendiran za osem let." Platini je še enkrat ponovil, da sumi, da je bil to nameren poskus, da mu preprečijo kandidirati na februarskih volitvah.

"Kaj je Fifina etična komisija počela med 2011, ko sem dobil plačilo, in 2015? Kar naenkrat se je zbudila. In seveda, zbudi se v letu, ko so volitve Fife in jaz sem med kandidati. Neverjetno!" se čudi 60-letni Francoz.

"Bojeval se bom proti tej nepravičnosti"

Platini vztraja, da ga ne bi smeli postaviti v isti koš kot Blatterja, ki so ga dolga leta sumili koruptivnega delovanja. "Bojeval se bom proti tej nepravičnosti, šel bom s sodišča na sodišče," obljublja Platini, ki pri tem misli na pritožbe znotraj Fife, na mednarodnem športnem arbitražnem razsodišču in na švicarskem civilnem sodišču.

"Toda medtem bodo moje ime mediji vlačili po blatu. Karkoli se zgodi, moj ugled je umazan, dobil sem brco v zobe. Položili so me v isto vrečo kot Blatterja," je sklenil Platini, ki je bil nekdaj zaveznik zdaj 79-letnega Švicarja.

Ne spreglejte