Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
30. 11. 2017,
18.00

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,78

Natisni članek

top 10 Lionel Messi Lionel Messi Neymar Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Carlos Tevez Oscar Ezequiel Lavezzi Graziano Pelle Hulk Gareth Bale

Četrtek, 30. 11. 2017, 18.00

6 let, 4 mesece

Top 10

Plače, ob katerih se ti zavrti v glavi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,78
Graziano Pelle | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Prejšnji teden se je zgodil najbolj pričakovan podpis v nogometnem svetu. Lionel Messi je podaljšal zvestobo Barceloni in poskrbel za spremembo na vrhu najbolje plačanih nogometašev na svetu. Skočil je na vrh. Kdo vse je še na lestvici desetih največjih zaslužkarjev v nogometnem svetu?

Graziano Pelle (Shandong Luneng)

Izkušeni italijanski napadalec je lani poleti iz Southamptona prestopil v kitajski Shandong Luneng in, čeprav nikoli ni veljal za zvezdnika svetovnega nogometa, skočil med najbolj plačane nogometaše na svetu.

Na leto naj bi danes 32-letni nogometaš zaslužil 14,9 milijona evrov. Se splača? Na Kitajskem je do zdaj na 40 tekmah dosegel 12 golov.

Paul Pogba | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Paul Pogba (Manchester United)

Ko je lani poleti za kar 105 milijonov evrov iz Juventusa prestopil v Manchester United, kjer je pred odhodom v Italijo že igral, je postal takrat najdražji nogometaš na svetu vseh časov.

Seveda tudi pogodba, ki jo je sklenil z angleškim velikanom, ni ravno šibka. Na Otoku v žep pospravi 16,8 milijona evrov na leto, pravijo tamkajšnji viri.

Hulk | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Hulk (Šanghaj SIPG)

Še en nogometaš, ki so ga v Azijo zvabili milijoni. Brazilski reprezentant je, prav tako lani poleti, zapustil Evropo in se iz ruskega Zenita preselil na Kitajsko. Podpisal je pogodbo, vredno skoraj 20 milijonov evrov na leto (19,8), in obljubil zvestobo SIPG iz Šanghaja.

V Aziji se je kar dobro znašel. Danes 31-letni napadalec je za ta klub na 52 tekmah zabil 34 golov in prispeval še 26 podaj.

Ezequiel Lavezzi | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Ezequiel Lavezzi

Še en Južnoameričan, ki ga je denar zvlekel na Kitajsko, je danes 32-letni argentinski napadalec, ki je v Evropi nase opozarjal z zadetki, ki jih je dosegal v majici Napolija in PSG. Prav iz Pariza ga je v začetku leta 2016 odpeljalo v Hebei Chino Fortune, s katero je podpisal dveletno pogodbo, po kateri naj bi na leto zaslužil kar 21,8 milijona evrov.

Do zdaj je za ta klub odigral le 37 tekem, saj je imel nekaj težav. Zabil je 20 golov. Za vsakega je torej dobil približno dva milijona evrov, lahko torej hitro ugotovimo.

Gareth Bale | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Gareth Bale (Real Madrid)

Tudi v Evropi se da mastno zaslužiti. To dobro ve Valižan, prav tako nekoč najdražji nogometaš vseh časov, ki je rekorder postal leta 2013, ko je za 101 milijon evrov iz londonskega Tottenhama prestopil v Real Madrid.

Na leto s pogodbo 29-letni krilni napadalec bojda zasluži 22,8 milijona evrov na leto. V Madridu je do zdaj odigral 160 tekem, zabil 70 golov, prispeval 56 podaj in se z Realom veselil treh naslovov evropskega prvaka.

Oscar | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Oscar (Šanghaj SIPG)

Brazilec je šokiral ob koncu lanskega leta, ko je, čeprav je bil star šele 25 let in je v Evropi pokazal veliko, odšel na Kitajsko in podpisal pogodbo s SIPG iz Šanghaja.

Brazilski reprezentant, ki je bil član Chelseaja pet let, naj bi na leto zaslužil kar 23,9 milijona evrov. Do zdaj je za SIPG odigral 40 tekem. Zabil je devet golov in se v statistiko vpisal še s 17 podajami.

Cristiano Ronaldo | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Cristiano Ronaldo (Real Madrid)

Portugalski zvezdnik naj bi bil največji zaslužkar med športniki na svetu. Predvsem zaradi denarja, ki ga v žep pospravi na račun številnih sponzorjev, katerih obraz je.

Plača sploh ni največji vir njegovega zaslužka. Pa čeprav še zdaleč ni slaba. Najboljši strelec v zgodovini Reala je z Madridčani pred enim letom podpisal pogodbo, po kateri na leto zasluži 33,6 milijona evrov.

Neymar | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Neymar (PSG)

Ko je letos poleti za kar 222 milijonov evrov iz Barcelone prestopil v PSG in šokiral nogometni svet, si je 25-letni Brazilec seveda izboril tudi precej bogato plačo. V Parizu naj bi zaslužil 35,6 milijona evrov na leto.

Se splača? PSG v tej sezoni navdušuje tako v Evropi kot v Franciji, kapetan Brazilije je do zdaj v njegovem dresu v 16 nastopih zabil 15 golov, poskrbel za enajst podaj in številna preigravanja, s katerimi je navijače dvignil na noge.

Carlos Tevez | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Carlos Tevez (Šhanghaj Shenhua)

Argentinec, eden v nizu naslednikov Diega Maradone, ki tega statusa nikoli ni upravičil, se je po letih igranja v Evropi (West Ham United, Manchester City, Manchester United, Juventus) najprej preselil v matični Boca Juniors. Ko se je že zdelo, da bo v svojem ljubljenem klubu ostal do konca nogometne poti, je ob koncu lanskega leta presenetil in se preselil na Kitajsko.

Podpisal je pogodbo s šanghajsko Shenhuo in postal takrat najbolje plačani nogometaš na svetu. Na leto v žep pospravi 37,6 milijona evrov. Ni slabo za 33-letnika, ki je na Kitajskem do zdaj zabil samo štiri gole na 19 tekmah, ni kaj.

Lionel Messi | Foto: Reuters Foto: Reuters

Lionel Messi (Barcelona)

Je podaljšal, ni podaljšal? Mesece je trajala negotovost navijačev Barcelone, ki so čakali na odgovor, ali bo njihov najboljši nogometaš v zgodovini kluba še naprej zvest katalonskemu velikanu. Dobili so ga prejšnji teden, ko so pri Barceloni ponosno razkrili, da so z najboljšim strelcem v zgodovini kluba in petkratnim najboljšim nogometašem leta na svetu podpisali novo pogodbo do leta 2021.

Po novem bo 30-letni napadalec na leto zaslužil kar 42,3 milijona evrov na leto. To znese več kot tri in pol milijona evrov na mesec, 800 tisoč na teden, 100 tisoč na dan in več kot 20 tisoč evrov na uro, če upoštevamo 40 urni delovnik na teden.

Prištejte še vse sponzorske pogodbe, ki jih seveda ni malo, in hitro boste ugotovili, da obubožal v naslednjih letih skorajda zagotovo ne bo. Sploh ne zaradi tega, ker se namreč govori, da naj bi pri Barceloni ob osnovni plači poskrbeli še za plačano malico in prevoz na službeno mesto …


Zadnje iz Sportalove rubrike Top 10:

Ne spreglejte