Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 8. 2020,
11.23

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

1

Natisni članek

izgredi Pariz Bayern München PSG liga prvakov liga prvakov

Ponedeljek, 24. 8. 2020, 11.23

3 leta, 8 mesecev

nezadovoljstvo po porazu psg-ja proti bayernu

V Parizu aretirali okoli 150 ljudi, tudi v Nemčiji burno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

1

Pariz | Poraz Parižanov je bil vzrok za nezadovoljstvo in tudi izgrede, ki so trajali dolgo v noč.  | Foto Getty Images

Poraz Parižanov je bil vzrok za nezadovoljstvo in tudi izgrede, ki so trajali dolgo v noč.

Foto: Getty Images

Finale lige prvakov med domačim PSG in Bayernom je sinoči na ulice Pariza zvabil več tisoč navijačev, poraz z 0:1 pa je bil vzrok za nezadovoljstvo in tudi izgrede, ki so trajali dolgo v noč. Kot je danes sporočila policija, so razočarani navijači razgrajali, zažigali avtomobile, ropali trgovine in se spopadli s policijo, ki je aretirala 148 ljudi.

Kingsley Coman
Sportal Bayernov junak z mešanimi občutki: Žal mi je za Pariz

Čeprav je pariška policija tokrat okrepila svoje enote, saj je do izgredov prišlo že po polfinalni tekmi PSG, ni mogla preprečiti uničenja in škode.

Svetovne agencije poročajo o spopadih, v katerih so navijači uporabljali pirotehnična sredstva, policija pa vodne topove, solzivec in tudi gumijaste naboje, danes poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Najhuje je bilo okoli stadiona Princev, kjer so navijači PSG spremljali tekmo iz Lizbone, nato pa na Elizejskih poljanah, kjer je razočaranje po porazu doseglo vrhunec, je sporočila policija prek Twitterja.

Bayern
Sportal Nemški čudodelec, Neymarjeve solze in sezona presežnikov

Aretirali so okoli 150 ljudi. | Foto: Getty Images Aretirali so okoli 150 ljudi. Foto: Getty Images

Policija je sporočila, da je "večinoma zaradi povzročanja škode, nasilja ali metanja različnih objektov" aretirala 148 ljudi.

Minister za notranje zadeve Gerald Darmanin je povedal, da je bilo v izgredih poškodovanih 16 policistov, huligani so napadli 12 trgovin, preko noči so poškodovali tudi približno 15 avtomobilov.

V tvitu je Darmanin obsodil nasilje, da označil za nesprejemljivega in pohvalil policijo, ki je "aretirala manjše skupine izgrednikov".

Pred finalom so številni ignorirali ukrepe za zmanjšanje možnosti širjenja novega koronavirusa tako na stadionu Parc de Princes kot v njegovi okolici, kjer so navijači upali, da bodo videli prvi veliki evropski naslov svojega kluba.

Policija je še sporočila, da je 404 navijačem v skladu s protokoli glede koronavirusne pandemije prepovedala ogled tekme preko velikih TV-zaslonov.

Tudi nemška policija opravila nekaj aretacij

Tudi bavarska policija je imela kar nekaj dela po sinočnem slavju nogometašev Bayerna. Na ulicah Münchna je opravila nekaj deset aretacij.

Kot danes poroča nemška tiskovna agencija DPA, je policija navijače aretirala v glavnem zaradi pirotehničnih sredstev, v sporočilu za javnost pa so bavarski policisti zapisali, da so pozneje vse aretirane izpustili na prostost.

Bayern | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Proslava se je nadaljevala do zgodnjih jutranjih ur. Policija se je podala med množico in zasegla prepovedana pirotehnična sredstva.

Ob tem so iz bavarske policije še sporočili, da so morali ves čas opozarjati navijače na ustrezno medsebojno razdaljo, pri čemer so si pomagali tudi z megafoni in objavami prek zvočnikov.

Incidenti na Bavarskem so v primerjavi s tistimi v Parizu precej manjši, saj so danes na tožilstvu sporočili, da je francoska policija aretirala 158 oseb, od tega jih je 151 zadržala na zaslišanju. Med aretiranimi, 49 oseb je mladoletnih, je večina osumljena povzročanja škode, kraje, napada in žaljenja uradnih oseb.

Preberite še:

Bayern
Sportal Bayern po drami do šeste evropske krone!

 

 

Ne spreglejte