Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
9. 7. 2013,
10.51

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Zavrč Viktor Trenevski

Torek, 9. 7. 2013, 10.51

4 leta, 1 mesec

Palček na slovensko-hrvaški pogon se ne šali

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zgodovina nogometnega kluba iz Zavrča sega v leto 1969, a takega vrhunca, kot ga čaka v petek, še ni izkusil. Zavrč bo prvoligaški led prebil nikjer drugje kot pri branilcu lovorike. V Ljudskem vrtu.

Čeprav prihaja klub iz Zavrča, ene najmanjših slovenskih občin, bo za razliko od številnih večjih slovenskih mest v sezoni 2013/14 deležen nogometnih prvoligaških užitkov. Zavrč ima 1.500 prebivalcev, ko pa bodo na sporedu srečanja z najmočnejšimi tekmeci, recimo Mariborom ali pa Olimpijo, bodo tribune športnega parka Zavrč polne do zadnjega kotička. Dvoboj bo tako spremljal domala vsak Zavrčan, kar priča o izjemni priljubljenosti nogometnih junakov v tem delu Slovenije.

Zeleno-rumeni so z izdatno pomočjo vplivnih bratov Vuk v zadnjih sezonah preskakovali ovire v šampionskem ritmu, ustrašili se niso tudi drugoligaškega izziva, ter v sezoni 2012/13 prepričljivo osvojili prvo mesto. "Smo novinci med prvoligaši, nogometaši večinoma nimajo izkušenj z igranjem na najvišji ravni, tako da je prav psihološki vidik najpomembnejši za ustrezno pripravo na zahtevno sezono. Ključni tekmec v pripravljalnem obdobju je bil Hajduk in menim, da smo omenjeno tekmo odigrali na visoki ravni," priprave ocenjuje trener Viktor Trenevski, ki je v zadnjem preizkusu pred začetkom prvenstva pri bližnjem hrvaškem nižjeligašu spremljal festival zadetkov. Njegovi izbranci so mrežo zatresli kar 15-krat, na zadnjih pripravljalnih tekmah, ko so se merili s splitskih Hajdukom in beograjskim Partizanom, pa le enkrat.

Golubar najboljši strelec 2. SNL, prišel nekdanji hrvaški reprezentant

Makedonski strokovnjak je v ekipi pozdravil veliko novincev. Večina je prišla s Hrvaške. Zaradi tega, ker nima zahtevane trenerske licence, ga bo na klopi v uradni vlogi nadomestil Hrvat Željko Orehovac. Strokovno vodstvo novinca v prvoligaški druščini veliko pričakuje od treh hrvaških okrepitev. Josip Fuček in Mario Brlečić sta prišla iz Splita (a ne Hajduka), nekdanji hrvaški reprezentant Nikola Šafarić pa je bil nazadnje na Madžarskem, kjer pa se ni naigral. V vrstah Zavrča je v prejšnji sezoni blestel hrvaški napadalec Josip Golubar in bil na koncu tudi najboljši strelec tekmovanja. V napadu mu bo pomagal izkušeni Jože Benko, ki je že odpravil poškodbo, ki jo je staknil na srečanju s Hajdukom, Trenevski pa v zvezni vrsti pričakuje dobre predstave tudi od Dorisa Kelenca.

Kakšen je cilj? Najprej obstanek, nato pa v skladu z ambicijami kluba, ki je v zadnjih sezonah kot po tekočem traku osvajal najvišja mesta, morda tudi boj za evropska mesta. Ker pa želi klub iti korak za korakom, bo najprej treba Zavrč obdržati med najboljšimi. Tega se zaveda tudi Trenevski. "Primarni cilj vseh drugoligašev, ki se uvrstijo v prvo ligo, je absolutno obstanek. Zavrč ni muha enodnevnica. Mi se bomo sprostili in verjamem, da nas bodo vodili srce, prepoznavno delo in karakter." Veliko bo povedala že prva tekma – gostovanje pri močnem Mariboru, ki je v superpokalu zlahka potolkel ljubljansko Olimpijo. Nato pa že v 2. krogu sledi novi vrhunec. Prva prvoligaška tekma na domačem štadionu. Prihajajo Celjani …

Ne spreglejte