Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 7. 2018,
19.50

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96

Natisni članek

Asmir Suljić Marko Gajić Nk Olimpija Qarabag liga prvakov liga prvakov Prva liga Telekom Slovenije

Petek, 6. 7. 2018, 19.50

5 let, 9 mesecev

Na treningu z NK Olimpija

Olimpija predstavila novi okrepitvi za Evropo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,96
NK Olimpija Trening Nogometaši | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenski državni prvak Olimpija se vztrajno pripravlja na začetek evropske sezone, ki jo bodo v sredo odprli v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov doma proti prvaku Azerbajdžana Qarabagu. Zmajem, ki menijo, da so štiri pripravljalne tekme dovolj, sta se pridružila srbski branilec Marko Gajić in zvezni igralec iz BiH z madžarskim potnim listom Asmir Suljić.

Vse bližje je prvi, a še kako resen tekmovalni preizkus NK Olimpije v novi sezoni. Slovenski nogometni prvaki bodo v sredo odigrali prvo tekmo uvodnega kroga kvalifikacij za ligo prvakov. V Stožicah bodo pričakali neugodnega azerbajdžanskega prvaka Qarabag, ki je v prejšnji sezoni nastopil v skupinskem delu lige prvakov in dvakrat namučil Oblakov Atletico.

Green Dragons
Sportal Žreb ni prizanesel Olimpiji, ki jo čaka nočna mora Oblakovega Atletica

Zeleno-beli tabor se je po dvojni kroni poslovil od lepega števila nogometašev in pozdravil nove obraze. V zadnjem slabem mesecu je bilo tako vse posvečeno predvsem spoznavanju in uigravanju novincev s trenerjem Ilijo Stolico na čelu.

Kako so se "staroselci" ujeli z novimi močmi, smo preverili na petkovem treningu, na katerem zmajem ni poveljeval glavni strateg, saj je bil v Sarajevu, kjer je usklajeval zadnje podrobnosti pred prihodom še dveh poletnih novincev.

"Zapustila nas je skoraj polovica ekipe, dobili smo nove igralce, v kratkem času ni lahko hitro rešiti tega. A mislim, da smo z dobrim delom prišli na neko raven, ki jo je treba zadržati," je o prenovljenem moštvu razmišljal branilec Aris Zarifović, Rok Kronavater pa je dodal: "Mislim, da bo vsak s svojim značajem in znanjem pripomogel ekipi in da bomo vsaj tako dobri, kot smo bili lani."

Gajić in Suljić bosta kandidirala že za sredino tekmo

Pogodbi z državnimi in pokalnimi prvaki sta podpisala napadalno usmerjeni vezist Asmir Suljić in branilec Marko Gajić. Prvi prihaja po prekinitvi pogodbe s poljsko Wislo iz Krakova, drugi pa je prestopil iz Vojvodine. Suljić je rojen v Bosni in Hercegovini, ima tudi madžarski potni list, tako da v zasedbi zmajev ne bo zasedel mesta tujca. Gre za napadalnega vezista, ki lahko igra na obeh krilnih položajih in v konici napada. Kariero je začel v Sarajevu, zadnjih pet sezon pa je igral na Madžarskem. Najprej za Ujpest, nato še za Videoton. Marko Gajić je okrepil "štoperski" položaj. Visoki, robustni branilec je v Ljubljano pripotoval že prejšnji teden in opravil nekaj treningov z novimi soigralci, dokumentacija, ki je bila pogoj za podpis pogodbe, pa je iz Srbije prispela danes. Suljić je podpisal dveletno pogodbo, na hrbtu bo nosil številko 15, Gajić pa bo naslednje tri sezone v zeleno-belem dresu nosil številko 5. Oba sta bila registrirana pred rokom in bosta Olimpiji lahko pomagala že na sredini tekmi s Qarabagom.
V soboto na Sportalu ne zamudite Kronavatera

Gost sobotnega Sportalovega intervjuja (7. 7. 2018) bo Rok Kronaveter, ki se je razgovoril o spremembah pri Olimpiji, evropskih tekmah, poškodbi, svetovnem prvenstvu, 11-metrovkah ...

Rok Kronaveter | Foto: NK Olimpija Ljubljana Foto: NK Olimpija Ljubljana Olimpija je pred prvo evropsko tekmo v koledar vpisala štiri pripravljalne obračune. S 4:0 so premagali tretjeligaša Šampion iz Celja, z 2:2 remizirali z zagrebško Lokomotivo, srečanje z madžarskim podprvakom Ferencvarošem pa se je končal brez zadetkov.

Olimpija Qarabag
Sportal Strelski festival Mure, Udinese premočan za Gorico, Izraelci za Kranjčane

Proti Madžarom pokazali dobro igro, manjkal je zaključek

"Mislim, da bodo štiri tekme dovolj. Tekma proti Ferencvarošu je pokazala dobro igro z naše strani, le v zaključkih smo bili malo premalo zbrani, a upam, da bo to v sredo boljše," se nadeja Kronaveter. Zarifović mu prikimava: "Proti Ferencvarošu smo videli, da smo se dobro ujeli, treba je vaditi le še na zaključkih. Če bomo delali, kot smo do zdaj, zna biti v sredo dober rezultat."

Sredina tekma s Qarabagom, ki je med vratnici postavil islandskega reprezentančnega vratarja Hannesa Thora Halldorssona, je predvidena ob 20. uri. Povratno srečanje bo 18. julija v Bakuju. Poraženec ne bo končal evropske sezone, ampak jo nadaljeval v kvalifikacijah za evropsko ligo.

Islandija Argentina
Sportal Na SP 2018 jo je zagodel Messiju, zdaj želi izločiti Olimpijo

Preberite še:

Darko Milanič, NK Maribor
Sportal Milanič izpostavil ključno stvar NK Maribor #video
Domžale Maribor
Sportal Najboljši podajalec 1. SNL podpisal za Domžale
Ne spreglejte