Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 11. 2017,
19.04

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Ankaran

Nedelja, 5. 11. 2017, 19.04

6 let, 5 mesecev

Poročilo s tekme Olimpija : Ankaran

Olimpija ni navdušila, a je izpolnila cilj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Nik Kapun | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaši Olimpije so v 15. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Ljubljani premagali Ankaran Hrvatine z 1:0 (1:0).

Nogometaši Olimpije so proti zadnjeuvrščeni ekipi prvenstva Ankaranu Hrvatinom zabeležili 11. zmago, a z igro niso navdušili gledalcev. Obrambna igra Primorcev jim je povzročala veliko težav, le stežka so prihajali do priložnosti, da pa to njim in navijačem ni požrlo nekaj živcev, pa je kriv zgodnji zadetek, Nik Kapun ga je dosegel že v peti minuti. Ta je bilo dovolj za tri točke, s katerimi so se točkovno izenačili z Mariborom, zaradi boljše gol razlike so ga spet tudi prehiteli.

Ljubljančani so izkoristili že prvo priložnost na tekmi. Po kotu je bil najvišji v kazenskem prostoru Kenan Bajrić, po njegovem strelu z glavo je gostujoči vratar Primož Bužan žogo odbil, a le do Mitcha Apaua, ki jo je še enkrat poslal v sredino, kjer je Kapunu ni bilo težko potisniti v mrežo.

Obramba Ankarana je kapitulirala, a sistema njegove igre to ni spremenilo. Ankarančani so se še naprej branili, igra je v glavnem potekala na njihovi polovici. Toda do konca polčasa so si Ljubljančani pripravili le še eno pravo priložnost. Po podaji Stefana Savića jo je imel Ricardo Alves, njegov strel je Bužan ubranil.

Zmago je Olimpiji z golom na začetku tekme prinesel Nik Kapun. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Zmago je Olimpiji z golom na začetku tekme prinesel Nik Kapun. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Ob koncu prvega dela bi lahko Ankarančani izenačili. Po atraktivni podaji iz avta Tima Vodeba se je v ugodnem položaju znašel Raoul Delgado, vendar žoge ni najbolje zadel, tako da vratar Aljaž Ivačič ni imel težjega dela.

Na začetku drugega dela je v igro vstopil Issah Abass, ki je zaradi poškodbe izpustil kar nekaj tekem, in takoj uprizoril nevaren samostojni prodor, ki pa se je končal s strelom mimo gola. Čeprav je Abass napovedal zanimivejše nadaljevanje, pa do tega ni prišlo. Nekaj živahnosti je v igro vnesel vstop Roka Kronavetra, ki je v 70. minuti lepo streljal, toda mimo gola. Podobno nenatančna sta bila še Dino Štiglec in Alves, Portugalec je v 76. minuti z leve strani neoviran prišel pred gostujoča vrata. To je bila tudi zadnja priložnost na tekmi, na kateri so Ankarančani željo po napadu kazali le v zadnjih trenutkih tekme.

V naslednjem, 16. krogu, bo Olimpija 17. novembra gostovala pri Mariboru, Ankaran Hrvatini pa bo dan pozneje gostil Celje.

Olimpija : Ankaran 1:0 (1:0)

Štadion Stožice, gledalcev 1000, sodniki: Glažar (Hajdina), Gabrovec (Markovci), Burjan (Hajdina).

Olimpija: Ivačič, Apau, Bajrić, Ilić, Štiglec, Tomić, Kapun, Savić, Alves (od 84. Miškić), Oduwa (od 46. Abass), Benko (od 67. Kronaveter).
Ankaran Hrvatini: Bužan, Mate, Pahor, Burkić, Humar, Klapan (od 87. Matić), Delgado, Primc (od 79. Matošević), Meledje, Cerovec (od 68. Nkama), Vodeb.

Rumeni kartoni: Klapan, Primc, Burkić.

Ne spreglejte