Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
5. 12. 2016,
15.15

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,80

1

Natisni članek

Marijan Pušnik Hajduk Split Hrvaška Slaven Belupo Dalibor Stevanović Joan Carrillo

Ponedeljek, 5. 12. 2016, 15.15

6 let, 7 mesecev

Novi trener splitskega Hajduka

Odpustili Pušnika, doživeli šok in pripeljali Katalonca

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,80

1

Marijan Pušnik | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Hajduka so v nedeljo, ko jih prvič v tej sezoni ni vodil Marijan Pušnik, razočarali navijače in v Koprivnici izgubili proti Slaven Belupu (1:2). Slovenskega stratega je na vročem splitskem stolčku nasledil Katalonec Joan Carrillo.

Hajduk je v nedeljo odigral prvi prvenstveni dvoboj, na katerem na trenerskem stolčku ni bilo Marijana Pušnika. Vlogo začasnega trenerja prve ekipe je opravljal njegov donedavni pomočnik Marko Lozo in z 28 leti postal najmlajši strateg v 105-letni zgodovini kluba.

Zapravili strel z bele točke

Marko Lozo (levo) je na klopi Hajduka debitiral s porazom. V ponedeljek bo najverjetneje odstopil mesto Kataloncu. | Foto: Vid Ponikvar Marko Lozo (levo) je na klopi Hajduka debitiral s porazom. V ponedeljek bo najverjetneje odstopil mesto Kataloncu. Foto: Vid Ponikvar ''Od Pušnika sem se veliko naučil. Od srca se mu zahvaljujem, saj mi je rad pomagal,'' se je mladi Dalmatinec pred dvobojem zahvalil slovenskemu strategu za bogate izkušnje, ki jih je pridobil kot njegov pomočnik. Na srečanju v Koprivnici mu niso pomagale, saj je Hajduk izgubil z 1:2.

V izdihljajih srečanja je Madžar Marko Futacs z bele točke stresel prečko in zapravil lepo priložnost, da bi Splitčani osvojili vsaj točko. Nekdanji slovenski reprezentant Dalibor Stevanović ni branil barv gostiteljev.

Hajduk si je po četrtem porazu v tej sezoni poslabšal možnosti za tretje mesto. Za vodilno Rijeko zaostaja 12 točk, branilec naslova Dinamo Zagreb pa mu beži šest točk.

Carrillo nazadnje vodil špansko Almerio

Madžar Marko Futacs, strelec nedavnega jadranskega derbija na Reki, je zapravil strel z bele točke. | Foto: Vid Ponikvar Madžar Marko Futacs, strelec nedavnega jadranskega derbija na Reki, je zapravil strel z bele točke. Foto: Vid Ponikvar Klubsko vodstvo Hajduka se je odločilo, da vodenje splitskega velikana tudi v prihodnje prepusti tujcu. Po Slovencu Pušniku, ki je na klopi Hajduka zdržal skoraj polovico leta, je na položaj prvega trenerja ustoličila Katalonca Joana Carrilla.

Nekdanji trener madžarskega Videotona je najbolj navdušil športnega direktorja Hajduka Maria Branca.

Star je 48 let in močno pogreša tekmovalni adrenalin. Nazadnje je vodil španski drugoligaški klub Almeria, pri katerem je vztrajal le dva meseca in zaradi slabih rezultatov potegnil krajšo. Na prvo zmago je čakal kar devet srečanj, nato pa je decembra lani izgubil službo.

Na Madžarskem osvojil naslov prvaka

V Španijo se je vrnil po dolgoletnem dokazovanju na Madžarskem. Najprej je bil tri sezone pomočnik trenerja pri Videotonu (pomagal je tudi slavnemu Portugalcu Paulu Sousi, ki danes pri Fiorentini vodi slovenskega zvezdnika Josipa Iličića), nato pa prevzel odgovorno delo in postal prvi trener. Leta 2015 je popeljal Videoton do naslova državnega prvaka, a se zaradi nesoglasij s klubskim vodstvom hitro poslovil.

Na splitsko klop se je preselil nekdanji pomočnik argentinskega trenerja Mauricia Pochettina. | Foto: Reuters Na splitsko klop se je preselil nekdanji pomočnik argentinskega trenerja Mauricia Pochettina. Foto: Reuters

Trenerske izkušnje je nabiral tudi pri Espanyolu, kjer je pomagal Argentincu Mauriciu Pochettinu, zdajšnjemu trenerju Tottenhama. Carrillo naj bi se predstavnikom sedme sile v Splitu predstavil v ponedeljek.

Ne spreglejte