Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
13. 3. 2019,
12.30

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,89

3

Natisni članek

Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Juventus Diego Simeone Jan Oblak Jan Oblak UEFA liga prvakov Atletico Madrid Antoine Griezmann

Sreda, 13. 3. 2019, 12.30

1 leto

Iz tabora Atletica po bolečem izpadu iz Evrope

Griezmann izustil grdo besedo, Simeone bo prodajal melone

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,89

3

Atletico Madrid Antoine Griezmann | Antoine Griezmann in Alvaro Morata nista resneje zagrozila Juventusu. | Foto Reuters

Antoine Griezmann in Alvaro Morata nista resneje zagrozila Juventusu.

Foto: Reuters

Liga prvakov je ostala brez zadnjega slovenskega predstavnika. Jan Oblak, prvi vratar Atletica, je v torek na povratni tekmi osmine finala pri Juventusu prejel tri zadetke (0:3), prav vse je dosegel Portugalec Cristiano Ronaldo, in izpadel iz tekmovanja. Razočaranje v taboru madridskega kluba je bilo ogromno, najbolj iskren je bil prvi zvezdnik Antoine Griezmann.

Cristiano Ronaldo
Sportal Kdo je boljši od Cristiana Ronalda? Besede, ki povedo vse.

''Izbrali smo napačen večer, da smo vse skupaj pokvarili s slabo predstavo,'' je za Movistar TV dejal Antoine Griezmann. Namesto ''pokvarili'' je uporabil bolj sočen izraz ''za**ali'', s katerim je dal še dodatno vedeti, kako zelo je razočaran po izpadu iz Evrope.

Pri tem se je opravičil novinarju: ''Oprostite za grdo besedo. Juventus nas je nadigral v vseh pogledih. Tako kot smo mi njega na prvi tekmi v Madridu. Na prvi tekmi smo se dobro branili, Ronaldo ni imel niti ene priložnosti. Tokrat je imel tri in vse tri izkoristil,'' je francoski as pohvalil učinkovitost najboljšega strelca Juventusa Cristiana Ronalda, ki je postavil novi mejnik in še popravil strelski rekord lige prvakov. Zdaj je že pri 124 zadetkih v nogometnem tekmovanju, ki predstavlja vrh klubskega izziva na svetu.

Konec sanj o "domačem" finalu

Cristiano Ronaldo je na 33 tekmah proti Atleticu dosegel kar 25 zadetkov. | Foto: Reuters Cristiano Ronaldo je na 33 tekmah proti Atleticu dosegel kar 25 zadetkov. Foto: Reuters ''Vsi smo padli na izpitu. Jaz kot prvi. Napačno smo vstopili v tekmo, povsem drugače kot na prvi tekmi. To ni bil naš večer. Spominjam se, da smo imeli podoben občutek nemoči leta 2016 na gostovanju pri Bayernu. Takrat smo lahko ob polčasu popravili stvari. V Torinu jih nismo mogli,'' je potožil francoski reprezentant, ki v ligi prvakov še čaka na veliko nagrado. Bil je tako potolčen, da ni našel primernih besed, s katerimi bi lahko potolažil razočarane navijače. ''Ne vem, kaj bi jim povedal.  Še moji družinski člani ne vedo, kaj bi mi dejali po tem,'' ni skrival nezadovoljstva.

Čeprav je Atletico pripotoval v Torino s prednostjo dveh zadetkov (2:0), obenem pa Juventusu ni dovolil, da bi v Madridu zatresel mrežo Jana Oblaka, je izpadel v osmini finala. Tako se je poslovil od sanjskega scenarija, da bi v začetku junija nastopil v velikem finalu na zelenici, ki jo pozna kot lasten žep.

Bayern Liverpool
Sportal Poslovil se je še bavarski velikan, v četrtfinale tudi Barcelona

Finale lige prvakov bo gostil Wanda Metropolitano, nogometaši Atletica pa bodo na tej tekmi lahko le gledalci. Morda bodo na delu spremljali prav Juventus, ki je na krilih trikratnega strelca Ronalda rdeče-belim zadal enega največjih udarcev v Evropi, odkar madridski klub vodi Diego Simeone.

Simeone v vlogi prodajalca melon

Argentinec je po porazu v Italiji priznal, da je bil Juventus boljši in s svojim pritiskom na zadnjo vrsto Atletica povzročal ogromno težav. ''Bili so boljši v taktičnem smislu. Bili so uspešnejši pri drugih žogah, zato so tudi zmagali. Potisnili so nas nazaj,'' je napredovanje Juventusa označil za zasluženo, na družbenem omrežju pa ni manjkalo fotomontaž, kako prodaja melone na ulici.

Privoščili so si ga ljubitelji nogometa, ki jim argentinski strateg ali pa madridski klub nista najbolj po godu, spomnili pa na prepotentne, nesrečno izbrane besede Oblakovega šefa, ki je po zadnji zmagi v španskem prvenstvu spregovoril o možnih scenarijih dvoboja v Torinu.

Georgina Rodriguez
Trendi Ronaldova izbranka ni mogla zadrževati solz #video

Na vprašanje novinarja, ali pričakuje podobno ponižanje, kot sta ga prejšnji teden v ligi prvakov favoritoma priredila Ajax (Real Madridu) in Manchester United (PSG), je odgovoril, da tega ne pričakuje, vse skupaj pa podkrepil z izjavo, da bo, če se bo to res zgodilo, prodajal melone na ulici.

Oblak brez komentarja

Jan Oblak se je od lige prvakov poslovil po hudem porazu na povratni tekmi osmine finala. | Foto: Reuters Jan Oblak se je od lige prvakov poslovil po hudem porazu na povratni tekmi osmine finala. Foto: Reuters Slovenski vratar Jan Oblak, ki se bo prihodnji teden udeležil reprezentančnega zbora, nato pa pomagal domovini v začetku kvalifikacij za EP 2020, se po porazu proti Juventusu ni ustavil pred novinarskimi mikrofoni. Razočaranje je bilo preveliko.

Če bo Škofjeločan uresničil napovedi in podaljšal pogodbo z Atleticom, bo novo priložnost za naskok na evropsko krono lovil v naslednji sezoni, ponovno z rdeče-belimi, ki se jim v španskem prvenstvu nasmihata drugo mesto in zanesljiva vozovnica za nastop v najmočnejšem tekmovanju.

Niko Kovač
Sportal Selektor Nemčije je šokiral Bayern, ga bo zdaj še Nemec na klopi Liverpoola?
Ne spreglejte