Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
16. 3. 2017,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58

1

Natisni članek

kolumna komentar Zlatko Zahović Srečko Katanec Luka Zahović

Četrtek, 16. 3. 2017, 4.00

6 let, 7 mesecev

Komentar

Ojoj, pa ne spet ta Zahović!

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,58

1

Luka Zahović, Zlatko Zahović, Srečko Katanec | Foto Gregor Jamnik

Foto: Gregor Jamnik

Danes bo Srečko Katanec razkril, na katere nogometaše bo računal na prvi tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 v letošnjem letu. In s tem tudi odgovoril na vprašanje, ali se bo na seznamu za tekmo s Škotsko znašel Luka Zahović.

Pred zelo pomembnim gostovanjem na Škotskem 26. marca v kvalifikacijah, ki so po sijajni beri z zadnjih tekem proti Slovaški in Angliji za Slovenijo spet postale zelo zanimive, z nestrpnostjo še pred njihovim nadaljevanjem marsikdo pričakuje predvsem odgovora na dve vprašanji.

Se Kevin Kampl, ki je zaradi šumov s selektorjem izpustil najodmevnejši tekmi v lanskem letu, vrača v reprezentanco?

Naj vam razkrijemo. Odgovor je DA. Selektor Srečko Katanec in eden vidnejših akterjev nemškega klubskega nogometa sta se v vmesnem času sestala, pogovorila in zgladila nesporazume. Nogometaš Bayerja Leverkusna se bo po dveh akcijah, ki ju je izpustil, vrnil v najboljšo slovensko nogometno selekcijo.  

Drugi, a v luči že malce pozabljene afere Kampl morda še odmevnejši odgovor bomo dobili, ko bomo videli, ali se bo na današnjem selektorjevem seznamu znašel priimek Zahović.

Ne zato, ker bi se Katancu zmešalo in bi si želel obuditi edino pravo slovensko nogometno pravljico, ki sta jo spisala skupaj z Zlatkom Zahovićem. S človekom, s katerim sta poskrbela za morda najlepšo in zagotovo najbolj bolečo zgodbo slovenskega športa.

Veliki pok, ki se je zgodil v Južni Koreji, Šmarna gora, Ljubljana proti Mariboru. Potres, katerega sunke v slovenskem nogometu občasno čutimo še danes.

Ne, tokrat je v igri neki drugi akter. Luka Zahović.

"Ojoj, pa ne spet ta Zahović!" si je Katanec verjetno mislil 17. septembra 2014 pozno zvečer. V trenutku, ko je takratni up Maribora v zadnji minuti zatresel mrežo Sportinga in zadel za remi na prvi tekmi lige prvakov na slovenskih tleh po dolgih 15 letih čakanja. Pretkano, tako kot je to počel njegov oče.

Toda takrat, skoraj dve leti globoko v svojem drugem selektorskem mandatu, je ob zadetkih malega Zahovića in besedah o spogledovanju s Portugalsko selektor še lahko le zamahnil z roko.

Danes je zgodba drugačna. Zdaj je pred njim dilema o 21-letniku, ki je udarni mož najverjetnejšega novega slovenskega prvaka. O nogometašu, ki je na 17 tekmah dosegel 14 golov. O napadalcu, ki je zadel na vseh zadnjih sedmih tekmah, ki jih je odigral. Na njih je dosegel devet golov. O fantu, ki je v zadnjih tednih vložil kandidaturo za najlepši gol sezone in pred prepolnimi tribunami Ljudskega vrta odločil največji slovenski derbi. O Zahoviću, ki je trenutno eno izmed najbolj vročih imen slovenskega nogometa.

Je selektor stisnil zobe in prvič po letu 2002 v reprezentanco povabil Zahovića? Ali pa ga je spregledal in si nakopal dvome slovenske javnosti, predvsem njenega štajerskega dela?

Robert Berić je od novembra lani nastopil na vsega šestih tekmah. Roman Bezjak je v tem času dosegel le en gol. Andraž Šporar na prvi gol v Baslu čaka že več kot eno leto. Tim Matavž letos še ni zadel. Milivoje Novaković je v napadu Maribora številka dva. Enica pripada Zahoviću, ki gole dosega na vsakih 76 minut.

Ne, Katanec se nikakor ne more znebiti Zahovićev.


Preberite še:


 

Ne spreglejte