Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
1. 7. 2013,
17.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale

Ponedeljek, 1. 7. 2013, 17.54

6 let, 6 mesecev

Nov polom Olimpije, rapsodija Gorice

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Maribor je premagal moskovsko Lokomotivo, Gorica je prišla do visoke zmage, Olimpija je doživela nov polom. Konec tedna je bilo na delu kar nekaj slovenskih prvoligašev.

Olimpija : Metalurg Doneck 0:4 (0:1)

Potem ko so nogometaši Olimpije izgubili proti hrvaškemu prvoligašu Rijeki, ki jo vodi nekdanji selektor Slovenije Matjaž Kek kar z 0:4, so si enako blamažo dopustili tudi na tekmi proti petouvrščeni ekipi minule sezone ukrajinske elitne lige. Proti Metalurgu in Donecka so se pomerili v Avstriji in izgubili z 0:4. Po prvem polčasu so Ukrajinci vodili z 1:0, potem ko so do vodstva prišli povsem na začetku tekme, v drugem delu igre pa med 66. in 76. minuto zabili kar tri gole in poskrbeli za boleč poraz Ljubljančanov.

Maribor : Lokomotiva Moskva 2:0 (2:0)

Mariboru gre v času priprav na novo sezono vse bolje. Pod vodstvom Anteja Čačića je premagala tudi močnega ruskega prvoligaša, zmago nad Moskovčani pa je v poznih večernih urah povsem zasenčila novica o odstopu športnega direktorja Zlatka Zahoviča. Več o tekmi z Lokomotivo …

Rudar Velenje : Vorksla Poltava 2:1 (1:1)

Odmevna zmaga je uspela tudi nogometašem velenjskega Rudarja, ki so z 2:1 odpravili ukrajinskega prvoligaša Vorkslo iz Poltave. Za zmago Velenjčanov sta z zadetkoma poskrbela Hrvat Mate Eterović, ki je v prvem polčasu izničil vodstvo Ukrajincev, in mladi slovenski reprezentant Matej Podlogar, ki je v drugem delu igre zadel za zmago.

Domžale : Crvena zvezda 0:2 (0:1)

V Domžalah je gostovala Crvena zvezda, nekdanji velikan evropskega nogometa, ki jo po novem vodi prav Slaviša Stojanović. Trener, ki je pred leti Domžalčane popeljal do dveh naslovov državnega prvaka. Beograjčani so zmagali z 2:0. Več o tem …

Zavrč : Hajduk Split 1:2 (0:1)

Novopečeni slovenski prvoligaš Zavrč je pred domačimi navijači gostil splitski Hajduk in izgubil z 1:2. Na tekmi, na kateri se je zbralo veliko število gledalcev in pristašev gostujočega kluba, je bil tudi Sportal. Več o tem ….

Gorica : Šenčur 6:0 (2:0)

Po povratku s priprav v Italiji, kjer so bili na povabilo novih investitorjev iz Parme, so Novogoričani odigrali prijateljsko tekmo proti drugoligašu Zavrču in navdušili. Kar šest golov so pospravili v mrežo nasprotnika, najbolj pa sta se izkazala novopečeni član Gorice, komajda 18-letni Panamec Jorman Aguilar, in Boštjan Frelih, ki sta zadela po dvakrat. Preostala zadetka sta prispevala Alen Pavič in Italijan Daniele Bazoffia. Kot kaže, bo Gorica pod vodstvom novega trenerja Luigija Apollonija, ki seveda prav tako prihaja iz Italije, še kako nevarna in prav zanimivo bo videti, kako se bo znašla v novi prvenstveni sezoni.

Ne spreglejte