Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 8. 2024,
21.00

Osveženo pred

17 ur, 25 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,55
Alexander Soerloth Emile Smith Rowe Luka Sučić Tjaš Begić italijansko prvenstvo Artem Dovbyk Roma Girona špansko prvenstvo La Liga serie A

Natisni članek

Sobota, 3. 8. 2024, 21.00

17 ur, 25 minut

Nogometna tržnica, 3. avgust

Oblak dobil novega soigralca, prišel drugi strelec la lige!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,55
Artem Dovbik | Artem Dovbik je Girono zamenjal za Romo. | Foto Guliverimage

Artem Dovbik je Girono zamenjal za Romo.

Foto: Guliverimage

Italijanski prvoligaš Roma je okrepil napad z ukrajinskim reprezentantom Artemom Dovbikom. Za skoraj 190 centimetrov visokega 27-letnega napadalca so Rimljani španski Gironi odšteli skupaj z bonusi približno 36 milijonov evrov. Klubsko okolje je spremenil tudi drugi najboljši strelec la liga. Norvežan Alexander Soerloth se iz Villarreala seli k madridskemu Atleticu, kjer si bo delil slačilnico tudi z Janom Oblakom. Klubskega delodajalca je zamenjal tudi mladi slovenski napadalec Tjaš Begić, Fulham pa se je okrepil z Emilom Smithom Rowom. Hrvat Luka Sučić (Salzburg) bo nadaljeval kariero pri Real Sociedadu.

Erik Janža Luka Zahović
Sportal Zahović zamenjal legendo in zadel za zmago

Artem Dovbik, ki ga je Girona leta 2023 iz Dnipra pripeljala za 7,75 milijona evrov, je bil najboljši strelec španske lige v prejšnji sezoni, na 36 tekmah je dosegel 24 golov in osem podaj. Z Ukrajino je nastopil tudi na letošnjem evropskem prvenstvu, zanjo je sicer na 31 tekmah zbral deset zadetkov. Zdaj torej kariero nadaljuje v dresu Rome v serie A.

Vrzeli po odhodu Morate bo zakrpal Norvežan

Španski nogometni prvoligaš Atletico Madrid, pri katerem brani slovenski vratar Jan Oblak, je iz Villarreala pripeljal novega napadalca. To je postal Norvežan Alexander Soerloth, sta potrdila oba kluba.

Osemindvajsetletni norveški reprezentant, ki je podpisal štiriletno pogodbo, je po poročanju španskih medijev Madridčane stal 32 milijonov evrov. V prejšnji sezoni je Soerloth prispeval 26 zadetkov v vseh tekmovanjih, 23 pa v ligi, s čimer je bil drugi strelec za Ukrajincem Dovbikom, ki je iz Girone prestopil k Romi.

Norvežan, ki ima za reprezentanco 53 nastopov in 18 golov, bo pri Atleticu zakrpal vrzel po odhodu Alvara Morate k Milanu.

Fulham vložil več kot 30 milijonov evrov v novega vezista

Emile Smith Rowe se je preselil v drug londonski klub. | Foto: Reuters Emile Smith Rowe se je preselil v drug londonski klub. Foto: Reuters Angleški nogometni prvoligaš Fulham je okrepil ekipo s 24-letnim napadalno usmerjenim vezistom Emilom Smithom Rowom, so potrdili v klubu. Slednji je bil doslej član Arsenala, ki je zanj dobil 32 milijonov evrov odškodnine, z bonusi pa ta lahko naraste še za dobrih osem milijonov. Smith Rowe, ki je pri Arsenalu odigral 115 tekem in dosegel 18 golov, je s Fulhamom podpisal petletno pogodbo.

Že pred tem je Crystal Palace iz Marseilla za 15 milijonov pripeljal Ismailo Sarrja, potem ko se krilni nogometaš v Franciji ni najbolje znašel.

Nov milijonski posel pa je opravil tudi Salzburg. Potem ko je pred dnevi Milanu za 18 milijonov evrov prodal Srba Strahinjo Pavlovića, je pozneje v španski Real Sociedad za deset milijonov evrov poslal 21-letnega hrvaškega vezista Luko Sučića.

Tjaš Begić v serie B

Tjaš Begić | Foto: Guliverimage Tjaš Begić Foto: Guliverimage Novopečeni italijanski prvoligaš Parma pa je sporočil, da je drugoligašu Frosinoneju do konca sezone posodil mladega slovenskega nogometaša Tjaša Begića. V elitni italijanski serie A je vseeno še nekaj Slovencev, član Empolija je Petar Stojanović, Udinesejev dres nosijo Jaka Bijol, Sandi Lovrić in David Pejičić, Venezie pa Domen Črnigoj.

Serie A se bo začela 17. avgusta.

NK Celje Albert Riera
Sportal Riera: Še vedno lahko računamo na evropsko jesen
Samir Handanović
Sportal Samir Handanović začenja trenersko kariero
Slovenija : Armenija slovenska nogometna reprezentanca Žan Vipotnik
Sportal Žan Vipotnik okrepil Swansea City
Ne spreglejte