Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 7. 2022,
20.32

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

nogometna tržnica Lyon Nicolas Tagliafico

Sobota, 23. 7. 2022, 20.32

1 leto, 9 mesecev

nogometna tržnica, 23. julij

Neymar razkril, kaj točno si želi od Francozov, Alves v Mehiko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Neymar PSG | Neymar bi rad še naprej igral z Lionelom Messijem in Kylianom Mbappejem. | Foto Reuters

Neymar bi rad še naprej igral z Lionelom Messijem in Kylianom Mbappejem.

Foto: Reuters

Brazilski nogometni zvezdnik Neymar si želi še naprej ostati član pariškega PSG. Kot je danes na Japonskem povedal 30-letni nogometaš, zase ne rabi več novih potrditev, in bi rad še naprej ostal pri Parižanih. Brazilski veteran Dani Alves pa bo kariero nadaljeval v Mehiki. 

Sportal Zinčenko odslej tudi uradno pri Arsenalu

Neymar ne skriva, da bi rad še naprej igral z ramo ob rami z Lionelom Messijem in Kylianom Mbappejem. "Zaenkrat se z upravo nismo pogovarjali in načrtov ne poznam, zase lahko rečem le, da bi rad ostal tukaj," je medijem po današnji zmagi s 3:0 nad japonsko ekipo Urawa Reds povedal nogometaš.

Tokrat je Neymar na tekmi igral 30 minut, ko je v drugem delu zamenjal Messija. Ekipa pod vodstvom novega trenerja Christopha Galtierja že kaže prve spremembe, Neymar pa dela zaenkrat noče ocenjevati, saj je obdobje po njegovem zato še prekratko.

Tudi Galtier pa se sprašuje, ali Neymar ostaja v klubu, saj pravi, da vsak dan dobi drugačne informacije. "Kmalu bomo videli, kaj bo. Zdaj tudi jaz ne vem, a prestopni rok se bo kmalu končal," je povedal trener.

Že v sredo je PSG na japonskem gostovanju ugnal Kawasaki Frontale z 2:1.

Dani Alves bo kariero nadaljeval v Mehiki,  podpisal je pogodbo za Club Universidad Nacional. | Foto: Reuters Dani Alves bo kariero nadaljeval v Mehiki, podpisal je pogodbo za Club Universidad Nacional. Foto: Reuters

Dani Alves odšel v Mehiko

Znani brazilski nogometaš Dani Alves bo kariero nadaljeval v Mehiki. Devetintridesetletni bočni branilec je podpisal pogodbo za Club Universidad Nacional, po pisanju mehiških medijev se je z ekipo iz Ciudad de Mexica dogovoril za enoletno sodelovanje.

Alves je na vrhuncu svoje kariere igral za Barcelono, z njo je trikrat slavil v evropski ligi prvakov. Na Pirenejskem polotoku je igral še za Sevillo, v Italiji za Juventus, v Franciji za PSG, v domovini pa za Bahio in Sao Paulo.

Za brazilsko reprezentanco je doslej odigral 124 tekem in dosegel osem golov, bil je član zasedbe, ki je osvojila zlato kolajno na lanskih olimpijskih igrah v Tokiu.

Argentinski reprezentant se seli v Francijo

Argentinski nogometni reprezentant Nicolas Tagliafico je novi član francoskega prvoligaša Lyona, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Njegovemu nekdanjemu klubu Ajaxu so Francozi odšteli 4,2 milijona evrov.

 Nicolas Tagliafico se iz Ajaxa seli v Lyon. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Nicolas Tagliafico se iz Ajaxa seli v Lyon. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Z Lyonom je 29-letni branilec sklenil triletno pogodbo. V Ajaxu je igral zadnje Štiri sezone, zbral je 169 nastopov in v tem času osvojil tri naslove prvaka (2019, 2021, 2022) in dve pokalni lovoriki.

Tagliafico je tudi stalen član argentinske izbrane vrste, z njo je leta 2021 osvojil tudi južnoameriško prvenstvo Copo Americo.

Benjamin Šeško
Sportal Šeško novo sezono avstrijskega prvenstva odprl z golom in asistenco
Sportal Dva nova obraza v Sežani, spremembe na Otoku
Matthijs de Ligt
Sportal Matthijs de Ligt tudi uradno v Bayern, Ukrajinec iz Man Cityja k Arsenalu
Ne spreglejte