Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
13. 5. 2011,
9.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Primorje

Petek, 13. 5. 2011, 9.19

8 let

Nogometašem Primorja prekipelo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši NK Primorje životarijo v nevzdržnih razmerah. Zadnjo plačo so dobili konec lanskega leta, zdaj pa njihovo voljo močno načenja plaz neizpolnjenih obljub. V četrtek so odkorakali s treninga.

Kakšna bo usoda ajdovskega nogometnega kluba, dolgoletnega člana prvoligaške druščine? Sodeč po praznih žepih nogometašev, ki se otepajo zadnjega mesta in nezadovoljstvu, ki se je med sezono naselilo v slačilnici, nič kaj rožnata. Krčevit boj za obstanek se je zaradi nedavne kazni - NZS je Primorju odvzela dve točki in (na prvi stopnji) zavrnila vlogo za pridobitev licence za nastop v 1. SNL v sezoni 2011/12 – znašel v alarmantnih vodah, saj bi Ajdovce v zaključku prvenstva do devetega mesta popeljal le še čudež. Če bodo ''rdeče-črni'' v zadnjih krogih sploh še stopili na igrišče. ''V četrtek smo prišli na trening v upanju, da bomo prejeli vsaj eno zaostalo plačo, ki so nam jo obljubljali. Čakamo jo že od decembra. Očitno nam je ne bodo dali vse do konca, zato smo bili zelo jezni in odkorakali domov,'' je Sportalu pojasnil 30-letni Simon Živec in dodal, da je sprva prevladalo mnenje večine, da se sploh ne odpotuje na sobotno tekmo v Ljubljano. S tem bi se životarjenje Primorja v 1. SNL končalo na klavrn način. Kasneje je le prevladal dogovor, da se bo ajdovska odprava v soboto odpravila v Stožice, kjer jo čaka gostovanje pri Olimpiji. ''Nekaj moramo narediti in opozoriti na nastalo stanje. Morda pa bomo zagrozili z nenastopanjem na zadnjih dveh tekmah,'' napoveduje zvezni igralec Primorja, ki je stopil v stik tudi s sindikatom SPINS.

Po sredinem domačem porazu v sosedskem derbiju z Novogoričani in prepričljivi zmagi Triglava, najbližjega tekmeca na razpredelnici, nad Nafto, so možnosti Ajdovcev za preboj na predzadnje mesto zelo majhne. ''Prej smo nekaj dodatnih odstotkov motivacije iskali v rešitvi, da bi si na zelenici priigrali deveto mesto, zdaj pa je še to odpadlo. Če nas vsaj ne bi kaznovali z odvzemom dveh točk, bi bilo to v zadnjih treh krogih še točkovno dosegljivo, tako pa bo zelo težko. Ne verjamem, da bo pritožbi kluba ugodeno,'' razmišlja eden izmed dveh Živcev v vrstah zadnjeuvrščenega Primorja, ki je v četrtek podobno kot soigralci z ust podpredsednika Branka Bakaršiča prejel informacijo, da vodstvo do petka ni zmožno izplačati zaostale plače. ''Informacij za naprej ni podal, je pa še dejal, da ne bo gojil nobenih zamer do tistih nogometašev, ki v zadnjih krogih ne bodo hoteli igrati. Med igralci prevladuje mišljenje, da bi še radi zastopali barve kluba, se pa pozna, da je večina nosilcev igre izčrpana. Nimamo dolge klopi, tako da bo potrebna kakšna rotacija. Kakšna, pa ne vem,'' je razkril del odgovora na vprašanje, kako so lahko Ajdovci v sredo izpustili iz rok vodstvo na tekmi z Novogoričani.

Če se bo Primorje poslovilo od prvoligaške konkurence, klub pa ne bi prejel niti drugoligaške licence, bi se lahko pripetilo, da bi se navkljub izboljšanim intrastrukturnim pogojem znašel v najnižjem tekmovalnem rangu, kar bi bil velik udarec bogati tradiciji nogometa na tem delu Slovenije.

Ne spreglejte