Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 6. 2021,
17.54

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

nizozemska nogometna reprezentanca Euro 2020 Frank de Boer

Torek, 29. 6. 2021, 17.54

2 leti, 10 mesecev

Frank de Boer

Nizozemska išče novega selektorja, Frank de Boer odstopil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Nizozemska Češka | Frank de Boer je v osmini finala s tulipani izgubil proti Češki (0:2). | Foto Reuters

Frank de Boer je v osmini finala s tulipani izgubil proti Češki (0:2).

Foto: Reuters

Nizozemski nogometni strokovnjak Frank de Boer je dva dni po porazu proti Češki z 0:2 v osmini finala evropskega prvenstva odstopil z mesta selektorja nizozemske reprezentance. Nizozemska nogometna zveza (KNVB) je novico o tem sporočila po medsebojnem sestanku na sedežu zveze v Zeistu, so zapisale številne agencije.

Nizozemska Češka
Sportal Češka prizadejala hud udarec Nizozemski

Nizozemec Frank De Boer je mesto selektorja zasedel jeseni lani, na tem položaju pa je nasledil Ronalda Koemana po odhodu v Barcelono. Pod njegovim vodstvom je Nizozemska, ki je nastopila na velikem nogometnem tekmovanju prvič po letu 2014, na 15 tekmah dosegla osem zmag, štiri remije in doživela tri poraze.

"Na letošnjem evropskem prvenstvu nismo dosegli zastavljenih ciljev, tako da sem se odločil za odstop iz tega položaja. To odločitev sem sprejel že pred današnjim sestankom na zvezi," je za spletno stran KNVB med drugim dejal 51-letni de Boer, ki je pred selektorsko vlogo vodil Ajax, Inter Milano, Crystal Palace in Atlanto v ligi MLS. 

Ni prvič v trenerski karieri, da je Frank de Boer hitreje kot je pričakoval ostal brez službe. | Foto: Reuters Ni prvič v trenerski karieri, da je Frank de Boer hitreje kot je pričakoval ostal brez službe. Foto: Reuters

S tem je trenerska kariera nekdanjega zvezdnika nizozemskega nogometa doživela še eno klavrno poglavje. Ko je vodil Crystal Palace, je bil trener londonskega klube le 77 dni, vodil pa ga zgolj na petih tekmah in bil označen za najslabšega stratega vseh časov. Ko je vodil milanski Inter, je na vročem stolčku črno-modrih zdržal le 85 dni, v tem obdobju pa vodil klub le na 15 tekmah.

KNVB bo novega selektorja izbral pred nadaljevanjem jesenskih kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju 2022.

Anglija Nemčija
Sportal Noro, Euro je postregel še z eno senzacijo
Ne spreglejte