Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 1. 2024,
20.00

Osveženo pred

3 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Bayer Leverkusen Borussia Dortmund Bayern München RB Leipzig Benjamin Šeško Benjamin Šeško Kevin Kampl Bundesliga nemško prvenstvo

Nedelja, 21. 1. 2024, 20.00

3 mesece, 1 teden

Nemško prvenstvo, 18. krog

Werder šokiral Bayern, v Leverkusnu si manejo roke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Bayern Kane |  Vodilni strelec bundeslige Harry Kane ni skrival razočaranja po zadetku Werderja. | Foto Reuters

Vodilni strelec bundeslige Harry Kane ni skrival razočaranja po zadetku Werderja.

Foto: Reuters

Vodilni Bayer Leverkusen je na derbiju v Leipzigu zmagal s 3:2. Edini nemški klub, ki v tej sezoni še vedno ne pozna poraza, je na Red Bull Areni dvakrat zaostajal, a se vselej vrnil, nato pa z zadetkom Piera Hincapieja v sodnikovem podaljšku prišel do dragocene zmage. Benjamin Šeško je odigral 74 minut in zapravil tri priložnosti za zadetek, Kevin Kampl pa je odigral zadnjih 16 minut. Branilec naslova Bayern bi se lahko v nedeljo z domačo zmago nad Werderjem s tekmo manj približal Bayerju na -4, a je doživel boleč poraz. Gostje iz Bremna so na Bavarskem zmagali z 1:0, zmagoviti zadetek je v 59. minuti dosegel Mitchell Weiser.

Benjamin Šeško RB Leipzig
Sportal Razočaranje za Šeška in Kampla, Bayer se ne ustavlja, spodrsljaj Stuttgarta

Nogometaši nemškega prvaka Bayerna so v tekmi 18. kroga bundeslige doživeli poraz na domačem terenu. Na Allianz Areni je Werder, ekipa s spodnjega dela lestvice, zmagal z 1:0. Bayern tako ob tekmi manj zdaj za vodilnim Bayerjem še vedno zaostaja sedem točk (48-41).

Pri bavarskem velikanu so imeli pred današnjo tekmo 18. kroga povsem jasne načrte: dobiti tri točke, potem še tri v sredo na zaostali tekmi z Unionom, tako da bi bil vrh lige spet povsem zgoščen. A Werder, ki pred tem na dvobojih z Bayernom kar na 28 tekmah v nizu ni dosegel zmage - to je bil rekord bundeslige -, je poskrbel za šok na Bavarskem. Bayern je sicer imel terensko premoč, ki pa je bila jalova. Werder pa je bil v redkih napadih nevaren.

Mitchell Weiser je popeljal Werder do zmage, kakršno je klub iz Bremna čakal kar 16 let. | Foto: Reuters Mitchell Weiser je popeljal Werder do zmage, kakršno je klub iz Bremna čakal kar 16 let. Foto: Reuters

V prvem polčasu je vratar Manuel Neuer moral dvakrat resno posredovati, prejel je tudi gol, a so ga sodniki Justinu Njinmahu razveljavili, ker je pred tem njegova ekipa naredila prekršek nad Jamalom Musialo. A eno opozorilo za prvake ni bilo dovolj, v 59, minuti je v polno na regularen način zadel še Mitchell Weiser. Do konca Bayernu kljub močnemu pritisku ni uspelo vsaj izenačiti in Werder je dosegel prvo zmago proti Bayernu po septembru 2008.

Pravljica Bayerja se nadaljuje, padli tudi rdeči biki v Leipzigu

V Leipzigu, kjer je Benjamin Šeško za domačo ekipo začel v prvi postavi, je v derbiju kroga gostoval vodilni Bayer Leverkusen. V tej sezoni še ni izgubil, zato je bilo veselje saške ekipe, ki je hitro povedla, še toliko večje. V sedmi minuti je zadel mladi Nizozemec Xavi Simons. A podobno učinkovit je bil Bayer v nadaljevanju, ko je že v 47. izenačil Nathan Tella. Domači so spet vodili po zadetku Loisa Opende (56.), a je sedem minut pozneje spet izenačil Jonathan Tah.

Neporaženi Leverkusen s trenerjwem Xavijem Alonsom in izjemno razpoloženemi ter uigranimi varovanci ostaja hit nemškega prvenstva. | Foto: Reuters Neporaženi Leverkusen s trenerjwem Xavijem Alonsom in izjemno razpoloženemi ter uigranimi varovanci ostaja hit nemškega prvenstva. Foto: Reuters

Na koncu so bili vendarle bolj zadovoljni gostje, saj je že v sodnikovem dodatku Piero Hincapie dosegel zmagoviti gol. Šeško, ki je na srečanju ogromno pretekel in zapravil tri priložnosti za zadetek, je igral do 74. minute, ob četverni menjavi je takrat v igro vstopil tudi drugi Slovenec pri Leipzigu Kevin Kampl.

Navijači povzročali prekinitve

V soboto je na več tekmah prišlo do krajših prekinitev, ki so jih povzročili navijači. Ti v Nemčiji redno protestirajo zaradi dogovora vodstva nemške lige (DFL), ki omogoča vstop tujim investitorjem v nemški nogomet. Tako so gledalci na tekmi v Kölnu na igrišče zmetali večjo količino čokoladic, zavitih v zlat papir, tako da je bil dvoboj dlje časa prekinjen.

V Bochumu pa so po prvem polčasu za več kot pol ure prekinili dvoboj oziroma ga niso nadaljevali, ker na tribunah niso mogli zagotoviti varnosti in sprostiti evakuacijskih poti na stadionu. Ko so se strasti umirile, so se veselili domači, ki so po zadetku Matuša Bera iz ene redkih priložnosti povedli v 50. minuti, minimalno prednost pa uspešno branili do konca. Stuttgart je na ta način zapravil priložnost, da bi se približal Bayernu, a po večerni tekmi vendarle ostal pred Leipzigom.

Poker Dortmunda pri predzadnjem Kölnu

Najboljšo predstavo je v uvodnih sobotnih tekmah pokazala Borussia Dortmund. S predzadnjim Kölnom ni imela težav, za končnih 4:0 so poskrbeli Donyell Malen z dvema goloma, Niclas Füllkrug in Youssoufa Moukoko.

Nizozemec Donyell Malen (Borussia Dortmund) je na stadionu RheinEnergie v Kölnu, kjer bo Slovenija 25. junija na Euru 2024 nastopila proti Angliji, dosegel dva zadetka.  | Foto: Guliverimage Nizozemec Donyell Malen (Borussia Dortmund) je na stadionu RheinEnergie v Kölnu, kjer bo Slovenija 25. junija na Euru 2024 nastopila proti Angliji, dosegel dva zadetka. Foto: Guliverimage

Freiburg je s 3:2 premagal Hoffenheim, zmagoviti gol je dosegel Roland Sallai v 85. minuti, potem ko so domači nekaj minut prej ostali brez Manuela Guldeja po drugem rumenem kartonu. Freiburg je sicer vodil z 2:0, a je gostujoča zasedba izid v 77. minuti izenačila.

Eintracht, ki lovi priključek z mesti tik pod vrhom, pa je doživel razočaranje v Darmstadtu; vodil je z 2:0, a so domači najprej izenačili, v sodnikovem dodatku pa je Oscar Vilhelmsson zadnjeuvrščeni ekipi priboril veliko točko. Heidenhem in Wolfsburg pa sta igrala 1:1.

Franz Beckenbauer slovo Alianz Arena
Sportal "Zdaj si mrtev 12 dni. Če sem pošten, te zelo pogrešam." #video

Petkova tekma 18. kroga nemške bundeslige, s katerim bi se morala začeti druga polovice sezone, je bila zaradi slabega vremena prestavljena (Mainz - Union Berlin).

Nemško prvenstvo, 18. krog:

Petek, 19. januar:

Sobota, 20. januar:

Nedelja, 21. januar:

Lestvica:

Najboljši strelci:

22 – Kane (Bayern)
17 – Guirassy (Stuttgart)
11 – Openda (Leipzig)
10 – Boniface (Bayer)
9 – Undav (Stuttgart), Wind (Wolfsburg)
8 – Demirović (Augsburg), Sane (Bayern)
7 – Ducksch (Werder Bremen), Grimaldo (Bayer Leverkusen), Marmoush (Eintracht), Plea (B. Mönchengladbach)
...
3 – Šeško (Leipzig) 

Timo Schultz
Sportal Köln ima novega trenerja
Benjamin Šeško RB Leipzig Werder
Sportal Bayer melje dalje, zaostanek Borussie in Leipziga vse večji
Ne spreglejte