Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
1. 7. 2010,
11.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 1. 7. 2010, 11.08

8 let

Nemci trenirali tudi enajstmetrovke

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ko sta se izbrani vrsti Nemčije in Argentine srečali na SP 2006, so zmagovalca določili šele streli z bele točke. Nemci nočejo nič prepustiti naključju, zato so pred tekmo z ''gavči'' ponovili vajo.

Četrtfinalista, ki se bosta za vstop med najboljše štiri potegovala v soboto v Cape Townu, sta se na nogometnih zelenicah nazadnje srečala 4. marca. V prijateljskem srečanju v Münchnu, kjer je Argentina z 1:0 odpravila ''elf'' in se mu vsaj delno maščevala za boleči poraz v četrtfinalu SP 2006, ko je imela prste vmes loterija kazenskih strelov. Ekipi sta nastopili v podobnih postavah, s katerimi sta se na letošnjem SP predstavili tudi v osmini finala. Za Nemce so nastopili: Adler, Tasci, Mertesacker, Lahm, Boateng, Ballack, Schweinsteiger, Klose, Özil, Podolski in Müller, v nadaljevanju so dobili priložnost še Gomez, Cacau, Kroos in Khedira, Argentinci pa so na zelenico Allianz Arene sprva poslali enajsterico: Romero, Samuel, Demichelis, Mascherano, Heinze, Otamendi, Veron, di Maria, Gutierrez, Higuain in Messi, naknadno pa so zaigrali še Rodriguez, Burdisso, Bolatti in Tevez. Torej večinoma podobna imena, ki se bodo v soboto potegovala za veliko čast in preboj med štiri najboljše ekipe na svetu.

Löw pozna slabosti Argentincev

''Na treningu smo vadili tudi strele z bele točke. Vsak igralec po dvakrat. Vseeno pa sta trening in tekma nekaj drugega. Nikoli ne moreš na treningu pričarati takšnega pritiska, ki so ga izvajalci deležni na uradnem dvoboju,'' razmišlja Joachim Löw, ki kani s svojo mlado in neustrašno četo, sestavljajo jo večinoma aktualni evropski prvaki do 21 let, zaustaviti na tem prvenstvu še neporaženo Argentino.

Vseeno še ni določil pet morebitnih izvajalcev, ki bi v primeru neodločenega rezultata tudi po odigranih podaljških prevzeli odgovornost na svoje rame. ''Nikoli ne veš, kdo bo na igrišču sploh vzdržal 120 minut. Potrebno je upoštevati tudi dejavnik poškodb, tako da se bom o izvajalcih, če bo do enajstmetrovk sploh prišlo, odločil šele po koncu drugega podaljška,'' je napovedal nemški selektor, ki zelo spoštuje dvakratne svetovne prvake iz domovine tanga, a je hkrati sedmi sili tudi namignil, da je po strokovni analizi le našel nekaj slabosti v igri ''gavčev''. Seveda jih ni zaupal, ampak obdržal zase in svoje izbrance. V soboto torej sledi ponovitev četrtfinalnega obračuna izpred štirih let. Takrat se je napredovanja veselila Nemčija, tudi uradni gostitelj prvenstva. Tokrat bo srečanje odigrano na nevtralnem prizorišču. Komu bo Rt dobrega upanja pri Cape Townu prinesel srečo?

Ne spreglejte