Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
6. 6. 2017,
6.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Nejc Skubic slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec Malta kvalifikacije za SP 2018 Konyaspor

Torek, 6. 6. 2017, 6.00

6 let, 6 mesecev

Nejc Skubic

Najbolj nasmejan slovenski Turek #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Nejc Skubic | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V Turčiji si kruh služi ogromno slovenskih nogometašev. Največji nasmeh se je po koncu sezone razpotegnil prek lic Nejca Skubica. Nekdanji kapetan Domžal je na reprezentančne priprave pripotoval srečen, saj je s Konyasporjem postal zmagovalec turškega pokala.

V skupino Slovencev, ki so se v sezoni 2016/17 veselili lovorike na tujih tleh, spada tudi Nejc Skubic. V Turčiji je prejšnji teden sz moštvom Konyaspor osvojil pokal in poskrbel za enega izmed vrhuncev v karieri.

"Občutki so enkratni, neopisljivi. O tem lahko sanja vsak nogometaš," ni skrival zadovoljstva na Brdu pri Kranju, kjer je na pripravah na reprezentančno tekmo z Malto.

Pustil bo srce na igrišču

Skubic je v tem kvalifikacijskem ciklusu že branil barve Slovenije. Želi si, da bi prejel priložnost tudi v soboto, ko bo Slovenija lovila nov paket treh kvalifikacijskih točk v Stožicah.

"Zadnja odločitev je selektorjeva. Če bo postavil v igro mene, bom pustil srce na igrišču. Tako kot na vsaki tekmi, ki sem jo odigral za reprezentanco," obljublja nekdanji kapetan Domžal, ki v Turčiji navdušuje s prodorno igro na položaju desnega bočnega branilca Konyasporja. V sezoni 2016/17 je v dresu turškega prvoligaša zbral deset podaj.

V soboto bi ofenzivno naravnana igra prišla prav proti Malti, na papirju najlažjem tekmecu v kvalifikacijski skupini, ki se bo skušal krčevito braniti.

"Treba bo stisniti, dobiti Malto in nato oditi na zaslužene počitnice," ima izdelan sanjski scenarij, ki ga želi uresničiti. Najprej bo treba proti Malti upravičiti vlogo favorita, nato pa si bo lahko najbolj nasmejan slovenski Turek odpočil v družinskem krogu in nabral novih moči za sezono 2017/18.

Nejc Skubic na kvalifikacijski tekmi v Litvi, ki se je lani končala brez zmagovalca (2:2). | Foto: Sportida Nejc Skubic na kvalifikacijski tekmi v Litvi, ki se je lani končala brez zmagovalca (2:2). Foto: Sportida

Slovenska nogometna reprezentanca nadaljuje s pripravami na prihajajočo kvalifikacijsko tekmo z Malto (sobota ob 18. uri v Ljubljani). Nacionalni nogometni center Brdo je na rahlo deževno ponedeljkovo dopoldan pozdravil praktično popolno zasedbo, saj je v tabor prispel tudi Antonio Delamea Mlinar.
Ne spreglejte