Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
1. 3. 2012,
9.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Luka Zahović NK Maribor NK Maribor ND Gorica Leo Ejup NK Krka

Četrtek, 1. 3. 2012, 9.56

8 let

Najbolj vas je navdušil Luka Zahović (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije, odigrane so bile le štiri tekme, so tri najlepše gole dosegli nogometaši Maribora, Gorice in Krke. Največ glasov je zbral Luka Zahović.

V ožjem izboru za strelca najlepšega zadetka v 22. krogu Prve lige Telekom Slovenije, ki je zaradi prestavljenega srečanja v Kopru (odigran bo šele 11. marca) ponudil užitke le na štirih tekmah, so se znašli nogometaši Maribora, Gorice in Krke.

Največ zadetkov je v igralnem krogu dosegel Maribor. Izstopal je povratnik Dalibor Volaš, ki je trikrat zatresel mrežo Gorice, v drugem polčasu pa je zaploskal mlajšemu soigralcu Luki Zahoviću. Najstnik, rojen na Portugalskem, je izkoristil globinsko podajo Welleja Ndiayeja za spektakularen lob.

Žoga je mojstrsko preletela vratarja Gorice Alberta Gallinetto, ki je bil nemočen, mladi napadalec Maribora pa je povišal vodstvo vijolic na 3:1, dosegel že deseti gol v tej sezoni in odločil zmagovalca. Atraktiven zadetek je hitro zaokrožil po svetovnem spletu, na koncu pa je Maribor zmagal kar s 5:1. Prepričal je tudi vas, saj ste mu namenili največ glasov.

Za najlepši zadetek kroga sta kandidirala še dva igralca. Vrtnice so se dobro upirale favoritom in še deset minut pred koncem zaostajale le za zadetek. V prvem polčasu je zablestel Blessing Chibuike Eleke. Nigerijski najstnik, ki je v Novo Gorico prišel iz Lagosa z nogometne akademije Flying Sports, je sprejel podajo Vykintasa Slivke, se nato spretno otresel Aleksandra Rajčevića in z ne preveč močnim, a zvitim in spretnim udarcem prisilil visokega Jasmina Handanovića k predaji. Gorica je izenačila na 1:1, mladi Afričan pa dokazal mojstrstvo. Edino nedeljsko srečanje se je razpletlo v prid Krke, ki je na Portovalu spravila v slabo voljo Zavrč in ga ugnala s 3:0. Najlepši zadetek je v izdihljajih prvega polčasa dosegel Leo Ejup. Mladi reprezentant je izvajal prosti strel z ogromne razdalje in s silovitim strelom pri spanju ujel obrambo Založanov, ki ji ni pomagal niti živi zid. Dvajsetletni Dolenjec je dotolkel Haložane, ki jim do ugodnejšega rezultata ni pomagala niti prednost igralca.

Ne spreglejte