Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 10. 2012,
6.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jose Mourinho Barcelona Ronaldo

Ponedeljek, 8. 10. 2012, 6.16

8 let

Mourinho: Ronaldo in Messi z drugega planeta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ni znižal zaostanka za Barcelono, a je bil vseeno zadovoljen. ''Užival sem v tekmi,'' je Jose Mourinho prehvalil srečanje, na katerem sta (pričakovano) blestela Cristiano Ronaldo in Lionel Messi.

Barcelona in Real sta se razšla brez zmagovalca. Bilo je 2:2, v skladu z napovedmi pa sta se najbolj izkazala najboljša igralca. Cristiano Ronaldo in Lionel Messi. Oba sta se tudi po dvakrat vpisala med strelce in močno izstopala. To je bil njun zadnji medsebojni dvoboj v tem letu, ki bi lahko pomagal pri odločitvi, kdo si zasluži naziv najboljšega v letu 2012, a sta bila na Camp Nouu oba odlična in žiriji še otežila delo. ''S tem, ali bo Cristiano izbran za najboljšega ali ne, se ne mislim obremenjevati. Mislim pa, da bi morali izbor najboljšega na svetu prepovedati, saj sta oba z drugega planeta. Rad bi, da bi bil najboljši moj igralec, ker je osvojil špansko prvenstvo, a sta oba fantastična, '' je ponudil zanimiv predlog Jose Mourinho, ki je po dvoboju ostal v stikih z zdravstveno službo, saj je portugalski zvezdnik Ronaldo opravljal dodatne preglede po poškodbi leve rame.

Katalonci so v razburljivem srečanju zadržali prednost osmih točk, kar pa Mourinha ni pahnilo v slabo voljo. Po tekmi je v zanosu dobre volje opisoval, kako ponavadi največji derbiji postanejo sužnji taktičnih odločitev in se prelevijo v tekme, kjer ni veliko zadetkov. ''Ta tekma pa je ponudila vse, kar imajo nogometni ljubitelji radi. To je bila odlična predstava, kar sem povedal tudi Vilanovi. Užival sem v igri Reala, rezultat pa izžareva dogajanje na zelenici. Bilo je odprto do zadnjih sekund,'' je ocenil karizmatični strateg, njegov branilec Sergio Ramos, s katerim sta pred kratkim zakopala bojno sekiro, pa je dopolnil: ''Nihče ne bi bil presenečen, če bi danes osvojili tri točke. Hoteli smo zmanjšati prednost, a jo bomo primorani v prihodnjih krogih,'' je napovedal očitno še srdit boj za prvo mesto.

Ne spreglejte