Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
29. 11. 2015,
20.50

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Marijan Pušnik Miran Srebrnič ND Gorica

Nedelja, 29. 11. 2015, 20.50

8 let

Mislili so, da so že devet točk pred Mariborom, in se ušteli

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po sobotnem spodrsljaju Maribora proti Zavrču so pred tekmo z Gorico vsi pri Olimpiji pričakovali, da bodo prednost na vrhu lestvice še povišali, a zgodilo se je ravno obratno.

Z goloma Amela Džuzdanovića na začetku in Gorana Cvijanovića povsem ob koncu tekme so Novogoričani v Stožicah zmagali z 2:0 in prednost vodilne Olimpije pred Mariborom na drugem mestu s sedmih znižali na šest točk.

"Pred tekmo sem fante opozarjal, kaj se nam lahko zgodi. Gorico smo v prvih tekmah v tej sezoni dvakrat resda visoko premagali, a nam ni bilo lahko. Na obeh je bilo tesno, a nekateri so očitno že pred tekmo izračunali razliko med nami in Mariborom. Prepričani so bili, da že znaša devet točk. Toda v nogometu seveda ne gre tako," je bil po tretjem prvenstvenem porazu na klopi Olimpije, vse tri je doživel v Stožicah, nezadovoljen, a hkrati miren Marijan Pušnik.

"Premalo smo sodelovali, Gorica je bila na sredini igrišča zelo kompaktna, namesto da bi jo prebijali po bočnih položajih, smo silili po sredini igrišča. To nas je pokopalo in seveda dobra igra Gorice, ki je imela tudi kanček sreče. To si je tudi zaslužila, da ne bo pomote. Čestitke za zasluženo zmago Gorice," je dodal.

"Gorica je dvakrat zadela, mi nismo, zato kaj drugega kot poraza nismo mogli pričakovati. Preveč smo igrali individualno, bili smo zelo nenatančni pri prekinitvah. Na voljo smo imeli 12 kotov in pet, šest prostih strelov blizu nasprotnikovih vrat, a si iz njih nismo priigrali niti čiste priložnosti, kaj šele, da bi zabili gol. Premalo je bilo sodelovanja. Po tekmi sem fantom rekel, da gremo naprej, a hkrati na tablo napisal besedo ego, jo prečrtal, ob njej pa napisal ekipno delo. Le če bomo delovali kot eno, tako kot smo prej, ko smo zmagovali, nam lahko uspe. V sredo nas čaka nova tekma. Upam, da bomo uspešnejši, kot smo bili danes," se je razgovoril Korošec na klopi Ljubljančanov.

Zameri si izbor začetne enajsterice

Tokrat se je odločil za tri spremembe v začetni enajsterici v primerjavi z zadnjo tekmo proti Krki, ko je Olimpija zmagala (Miha Zajc namesto kaznovanega Nika Kapuna, Alves da Silva namesto Michela Mimouna in Hrvoje Čale, ki je igral prvič od začetka tekme, namesto Matica Finka), in priznal, da je naredil napako.

"Ko izgubimo, si seveda vedno zamerim izbor ekipe, ki sem jo poslal na igrišče. Tudi danes si, a po bitki je lahko biti general. Odločil sem se, kot sem se. Prevzemam krivdo nase. Fantje so se trudili, nimam jim česa zameriti, a nekateri niso igrali najbolje," je še povedal trener, ki ga že prihodnjo sredo čaka zahtevno gostovanje v Zavrču. Ta je Olimpijo v tej sezoni enkrat že premagal.

Ne spreglejte